Coverstories

Jubileumjaar bij Van Overbeek

De fijne kneepjes van een vak leer je doorgaans niet in de schoolbanken, maar in de praktijk. Ook voor een makelaar is dat niet anders. Waar bedrijfsmakelaar Kees Groothuizen zijn sporen al lang en breed verdiend heeft, timmert woningmakelaar Joris Westerneng (meer…)

Culinair genieten op locatie

Jarenlang was Henk Jonkman eigenaar van verschillende horecagelegenheden. Tot hij aan het begin van deze eeuw bedacht dat hij zijn gasten eigenlijk op elke gewenste locatie culinair kon laten genieten. Het concept van Noord-Holland Catering & Events gaat veel verder dan alleen catering. Het gaat om persoonlijke aandacht, om uitgebreide service en om gastvrijheid in optima forma. (meer…)

‘Werk vanuit je einddoel’

Hij was schilder, maar dat zag Mike Kras zichzelf écht niet zijn hele leven doen. Dus begon hij als hobby op de zolderkamer een online shop voor voedingssupplementen en artikelen voor thuisfitness. En al was die focus achteraf niet helemaal ideaal, het bracht hem wel in de goede richting. Inmiddels is zijn bedrijf Hype Fitness actief in de professionele fitnessmarkt en opereert hij ook in het buitenland. (meer…)

‘Je wint wat en je verliest wat’

Geen enkele branche blijft jaar in jaar uit exact hetzelfde. Maar als je kijkt naar het tempo waarin dat gebeurt, dan kun je stellen dat vooral in de wereld van de automotive de afgelopen decennia veel veranderd is. Volgens Fred Kooij, van het gelijknamige autobedrijf in Oosthuizen, is dat overkomelijk. Zolang je maar actueel blijft, kansen ziet én je verlies kunt nemen.

(meer…)

De bevlogenheid van Bill Duin

Wat zou hij graag met zijn grootvader om de tafel zitten om te sparren over het ondernermerschap. Hij heeft zijn opa, Hein Schilder, helaas nooit echt gekend. ‘Hij was een ondernemer in hart en nieren en daarnaast ook een verzetsheld. (meer…)

Familie als fundament

In 1962 begonnen de gebroeders Vroom een eigen loonbedrijf. Maar het loonwerk nam af en de vraag naar grond- en heiwerk nam toe. Ruim 50 jaar later staat het bedrijf uit Zeevang internationaal bekend als dé specialist in funderingstechnieken. Tijd voor een kennismaking met dit bijzondere familiebedrijf. (meer…)

Stephanie Haagedoorn: ‘Tandarts zijn is mijn roeping’

Als geen ander kent Stephanie Haagedoorn het belang van netwerken als ondernemer. De 31-jarige zelfstandig onderneemster runt sinds vijf jaar met veel succes tandartspraktijk Top Dental in haar woonplaats Volendam. Met haar praktijk sleepte ze in 2015 de Rabobank Startersprijs binnen, in 2017 de ‘In de Kijkerprijs’ van de Industrie- en Bedrijvengroep Edam-Volendam (IBEV) en ze is zelfs genomineerd voor de Noord Holland Noord Business Awards.  (meer…)

Agrarisch makelaar in hart en nieren

Wat doe je als je je beroep door externe factoren niet meer uit kunt voeren? Wat Gerro de Boer betreft ga je dan wat anders doen. De Edammer voegde de daad bij het woord en met zijn makelaar- en taxateursdiploma op zak startte hij zijn eigen bedrijf. Al is zijn voorliefde voor de agrarische sector altijd gebleven.

(meer…)

Miranda Pasterkamp: Eeuwenoud vakmanschap

Als je al bijna twee eeuwen lang onderneemt in dezelfde gemeente, dan kun je stellen dat het ondernemen de familie Pasterkamp écht in het bloed zit. Ook Miranda Pasterkamp wist al op jonge leeftijd dat zij later haar ouders wilde opvolgen. (meer…)

Winst voor Kwakman Afbouw

Hij is nog maar 29 jaar jong en toch heeft Jaap Buijs jr. al aardig wat successen weten te behalen. Afgelopen jaar spande daarin de kroon. Niet alleen bestond Kwakman Afbouw, waar hij directeur is, 25 jaar, ook won het bedrijf diverse prijzen, waarvan de titel ‘Onderneming van het Jaar 2017’ van de IBEV de meest recente is.

(meer…)

Zo! Nieuws

Ondernemer in de spotlight

lees verder

Coronamaatregelen voor ondernemers op een rijtje

lees verder
Meer Zo! Nieuws

Gemeentenieuws

Houd de strategische keten in stand

lees verder

Eindbijeenkomst Economische Toekomst 2040

lees verder
Meer gemeentenieuws