Gemeentenieuws

Houd de strategische keten in stand

Dat de coronacrisis de gemoederen in ondernemersland bezig houdt, staat buiten kijf. Ook gemeente Edam-Volendam houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. ‘Vooral dat wat verborgen is, verdient extra aandacht’ volgens Hans Schütt, wethouder Financiën, Economische Zaken & Toerisme. (meer…)

Eindbijeenkomst Economische Toekomst 2040

Het was een drukte van jewelste op donderdagavond 14 november. Het Don Bosco College stond nu eens niet vol met pubers, maar met enthousiaste ondernemers die afkwamen op de inspirerende uitnodiging voor de eindbijeenkomst van Onze Economische Toekomst 2040. (meer…)

Samenwerken aan omgevingsvisie

In 2021 treedt de nieuwe omgevingswet in werking. Een wet die een einde maakt aan allerlei verschillende regels en wetten over uiteenlopende onderwerpen en zorgt voor meer eenvoud en overzicht. Gemeente Edam-Volendam anticipeert op deze nieuwe wet door aan de slag te gaan met een omgevingsvisie. Hierin worden alle onderwerpen, die met de leefomgeving te maken hebben, meegenomen.

(meer…)

Gemeente en Ondernemers bundelen krachten

Na een succesvolle kick-off op 27 februari in De Triade, met ruim 280 ondernemers uit de gemeente, werd er de afgelopen twee maanden in kleinere groepen van tientallen ondernemers verder gediscussieerd in 5 themacafés. (meer…)

Laat je stem horen!

Als beleidsmedewerker Economische Zaken en bedrijfscontactfunctionaris is Marcella Wiffrie de spil tussen het bedrijfsleven en de gemeente. Om de participatie nog meer te verstevigen, organiseert de gemeente op 27 februari een inspiratievolle bijeenkomst bij SG De Triade in Edam.

Wat er op ambtelijk niveau in de provincie, regio en lokaal speelt, vertaalt Marcella door naar praktische vragen als: wat kunnen we ermee, wat hebben we eraan en wat willen we ermee? Marcella: ‘Dat doe ik door middel van het schrijven van visies en beleid, maar ook door het geven van advies aan het college over bijvoorbeeld gebiedsontwikkeling. Daarnaast maak ik deel uit van het Economisch Platform, om ook daar de link te zijn tussen ondernemers en de gemeentelijke organisatie.’

Economisch Platform
Eind 2018 is het Economisch Platform opgericht: ‘Op de oproep van de wethouder is een goede respons gekomen van ondernemers met een brede visie, die in deze denktank zitting hebben genomen. We hebben onlangs een eerste bijeenkomst gehad en ik ben ontzettend tevreden over de uitkomsten. Zonder kaders is er die avond gedroomd over mogelijkheden. Deze groep ondernemers heeft een hele duidelijke visie op de toekomst. Met elkaar daarover sparren is verfrissend.’

‘Wat we nu doen is bedoeld voor onze economische toekomst’

Bedrijvigheidsvisie
Het Economisch Platform is één van de partijen die input geeft voor de bedrijvigheidsvisie: ‘Het idee van de bedrijvigheidsvisie: wat we nu doen is bedoeld voor onze economische toekomst. Op woensdag 27 februari aanstaande organiseren we een bijeenkomst om alle ondernemers uit onze gemeente, van zzp’er tot multinational, de mogelijkheid te bieden input te geven voor die visie. Elke ondernemer heeft hiervoor inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen. We hebben die avond interessante sprekers zoals Mona Keijzer en ondernemer en scheidsrechter Björn Kuipers en vragen een actieve bijdrage van de deelnemers.

Vanuit het Economisch Platform hebben we 5 thema’s bepaald. De bedoeling is dat die thema’s kenbaar gemaakt worden tijdens deze avond. Dat gaan we op een ludieke manier doen. Vervolgens vragen we ondernemers zich aan te melden voor een eenmalige themasessie bij het bedrijf van één van de ambassadeurs uit het Economisch Platform. De uitkomsten hiervan willen we nog voor de zomer delen met de ondernemers.

De bijeenkomst op 27 februari is dé kans om laagdrempelig, creatief en constructief mee te denken over de toekomst van onze gemeente op het gebied van ondernemen. Het is een gemiste kans als je hier je stem niet laat horen.’

Wil je meer weten of je aanmelden voor deze bijeenkomst? Mail dan naar ondernemen@edam-volendam.nl

Gezocht: meedenkende ondernemers

Onlangs lanceerde gemeente Edam-Volendam het Economisch Platform. Een denktank van ondernemers – ontstaan vanuit de eerder opgestelde Economische Visie – die de gemeente gaat voeden op ondernemers gerelateerde onderwerpen. Wethouder Hans Schütt van Economische Zaken roept ondernemers in de gemeente op mee te denken. (meer…)

‘Samen aan het werk’

In gemeente Edam-Volendam heeft men zelf de handschoen opgepakt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op hun eigen niveau te laten meedraaien in de maatschappij. (meer…)

Zo! Nieuws

Ondernemer in de spotlight

lees verder

Coronamaatregelen voor ondernemers op een rijtje

lees verder
Meer Zo! Nieuws

Gemeentenieuws

Houd de strategische keten in stand

lees verder

Eindbijeenkomst Economische Toekomst 2040

lees verder
Meer gemeentenieuws