Meer

Twee bedrijven, één adres

Eind augustus is Smart Computerservice verhuisd naar de eerste verdieping van een bedrijfspand aan de Julianaweg 192-C. Smart Computerservice biedt een totaal ICT-oplossing voor zowel particulieren als het midden- en kleinbedrijf, (meer…)

Update Zeevangnet

Na diverse gesprekken met verschillende stakeholders is er een voorlopige planning afgegeven voor de voortgang van de aanleg van het glasvezelnetwerk in Zeevang. Begin augustus is het hoofdverdeelstation in Kwadijk aangesloten op het hoofdnet. Deze maand worden daar naar verwachting de abonnementen geactiveerd.

(meer…)

Start bouw Landal Volendam

In mei van dit jaar is de bouw gestart van het geheel nieuwe Landal Volendam. Het vakantiepark van Landal Greenparks beslaat circa 1 hectare en is gelegen aan het Markermeer. In totaal verrijzen er 42 luxe recreatiewoningen, in verschillende types en uitvoeringen in typisch Volendamse stijl. Het kleinschalige park verwacht in 2020 open te gaan.

2 onder 1 dak

Sinds kort hebben ondernemers Stefan de Boer van DuurzaamAan en Mathijs Wanders van het gelijknamige aannemersbedrijf uit Edam gezamenlijk een bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat 13 in Edam betrokken. Mathijs werkte vanuit een kleine werkplaats in het centrum van Edam en was op zoek naar een ruimer pand op het industrieterrein en ook Stefan had behoefte aan een ruimer onderkomen. (meer…)

Rijschool Oosthuizen heeft een nieuwe site

Onlangs is de website van Anouk Leget van Rijschool Oosthuizen live gegaan. De autorijschoolhoudster focust zich op autorijles in een automaat en voorziet hiermee in een behoefte. (meer…)

Nieuwe winkel in Edam

Aan Spui 5 in Edam heeft Ingrid Linn dit voorjaar ‘Souvenirs & Handwerk Sarah’ geopend. In haar winkel verkoopt Ingrid souvenirs, maar ook alle ingrediënten om te kunnen breien, haken, borduren en handwerken. (meer…)

Pieterman vernieuwt!

Na 12 grandioze jaren vol feesten, partijen, diners en terrasdagen gaat De Pieterman voor een complete vernieuwing. Maandag 29 april is men gestart met de verbouwing: er komt een geheel nieuw interieur. Het restaurant blijft tijdens de verbouwing gewoon geopend. Dat is mogelijk omdat de bouwers het vernieuwen in fases uitvoeren. Ben je benieuwd hoe mooi het wordt? Kom dan vooral een keertje kijken bij het restaurant op het Marinapark in Volendam. En zet 21 juni alvast in de agenda. Vanaf 18 uur wordt de nieuwe Pieterman dan met een heus feest heropend.    (meer…)

Wijn- en kaas- speciaalzaak Edam verplaatst

Er wordt, door Henri Willig Kaas, stevig gewerkt aan de nieuwe kaaswinkel op Spui 7. De nieuwe winkel zal veel ruimer zijn en nog steeds een compleet assortiment mooie wijnen en binnen- en buitenlandse kazen bieden. Daarnaast is er ook ruimte gecreëerd om Edam in de spotlight te zetten. (meer…)

Nieuwe bedrijfsunits Oosthuizen

Begin september 2019 wordt gestart met de realisatie van 14 kleinschalige (bedrijfs)units op het bedrijventerrein aan de Ambachtsweg 11 in Oosthuizen. Het gaat hierbij om 12 tussenunits en 2 kopunits. De units worden door Aannemingsbedrijf Kistemaker Edam in eenzelfde stijl gebouwd als de reeds bestaande units. Alle units hebben een begane grond en verdieping van 46m², waardoor de units een vloeroppervlak hebben van in totaal 92m².

(meer…)

Bloemen als visitekaartje

Jaren werkte Roos Glas vanuit haar bedrijfsruimte op het industrieterrein in Edam, tot er een bloemenwinkel te koop kwam in de binnenstad van Monnickendam. Ze greep haar kans en opende haar Bloematelier Roos op de nieuwe stek. Onlangs vierde ze hier haar 5-jarig jubileum.

(meer…)

Partnerovereenkomst KBKB Bouwgroep & ETB Cas Sombroek

Onlangs ondertekenden Paul Klouwer en Wilbert Vrolijk van KBK Bouwgroep een partnerovereenkomst met Marco Sombroek van ETB Cas Sombroek. Deze overeenkomst is voor KBK weer een stap verder in een meer transparante, efficiëntere en vooral ook leukere samenwerking. Paul Klouwer: ‘ETB Cas Sombroek is één van de partners waarmee wij deze partnerovereenkomst afsluiten. Een prachtig bedrijf dat aansluit bij onze visie op samenwerking. Wij willen in de toekomst met onze andere partners op dezelfde wijze samenwerken.’

Pluim voor Ansje Bloemen

Jaarlijks reikt Zeevang Ondernemers een Pluim uit aan een ondernemer die op een positieve wijze opvalt. Op basis van inzendingen en motivaties werd de Pluim dit jaar aan Ansje Priem van Ansje Bloemen uitgereikt, met de volgende motivatie: ‘Deze onderneemster heeft een moeilijke start gehad, maart timmert zeer goed aan de weg en is bij iedereen in Oosthuizen en omstreken al jaren bekend en geliefd. Het leuke aan deze onderneemster is dat zij ook aan de toekomst van haar onderneming denkt en al voor opvolging heeft gezorgd.’

Waterlandse samenwerking

Zowel Waterlant’s Weelde als Bakkerij Kees Gutter staat in de regio Waterland bekend om de (h)eerlijke streekproducten. Om de producten nog lekkerder te maken, werken de bedrijven sinds kort samen. De ham in de ham-kaascroissants van de bakker van Waterlands is vanaf het nieuwe jaar van boer Hardebol uit Middelie en wordt door Waterlant’s Weelde in Oosthuizen verwerkt tot heerlijke achterham. Daarnaast is ook het vleeswaren dat de bakker gebruikt in de tosti’s en op de belegde broodjes vanaf heden afkomstig van dit oer-Waterlandse bedrijf.

De meerwaarde van sociaal ondernemen

Er zijn ondernemers die al ruim voor de intreding van de Participatiewet voldeden aan deze nieuwe wetgeving. Paul Vreeswijk is zo’n ondernemer waar zakelijke belangen hand in hand gaan met een sociaal ondernemershart. We vragen hem naar zijn praktijkervaringen. (meer…)

Arbeidsongeschiktheidsuitkering voor Zelfstandigen

Als zelfstandige ben je zelf verantwoordelijk voor het treffen van een voorziening in het geval van arbeidsongeschiktheid. Toch is het niet altijd nodig om een verzekering af te sluiten. Misschien heb je een partner die genoeg geld verdient voor jullie samen? Of heb je veel vermogen in je bedrijf, op de spaarrekening of in jouw eigen huis? Het kan zijn dat dit genoeg is om van te kunnen leven, maar zoek dit wel goed uit. (meer…)

Nieuw postagentschap in Edam

Sinds eind augustus kunnen ondernemers hun post en pakketten versturen via het nieuwe postagentschap in Edam, dat is geopend in cadeauwinkel De Kast aan de Lingerzijde 10. (meer…)

Elektrotechnisch comfort

Bij de wellness van het Olympisch Kwartier, een luxe appartementencomplex naast het Olympisch Stadion in Amsterdam Oud Zuid, heeft Engberts Electrotechniek Elektrotechniek onlangs een compleet nieuwe elektrotechnische installatie aangelegd, voorzien van gemak, veiligheid en energiebesparing. (meer…)

Nieuwe bedrijfsunits Oosthuizen

In goede samenwerking tussen Aannemingsbedrijf Kistemaker uit Edam en SGM Vastgoed wordt binnenkort een start gemaakt met de realisering van de derde fase van de bedrijfsunits aan de Ambachtsweg 11 te Oosthuizen. De uitstraling van de units zal minimaal gelijk zijn aan de reeds eerder op dit complex gerealiseerde units. (meer…)

Opening Rent & Event

Medio juni was de officiële opening van Rent & Event (volendamrentandevent.nl) in Volendam. Eigenaren Tim Teffer en Saskia van Burk verhuren, vanuit hun loods aan de haven van Volendam, 30 chopper-achtige brommers met brede banden en 10 ‘urban’ Harley Davidson-achtige e-bikes. De verhuur van de elektrische voertuigen is niet alleen een leuke manier voor toeristen om de regio Waterland te verkennen, (meer…)

Bestuurswissel IBEV

De Algemene Ledenvergadering van de Industrie- en Bedrijvengroep Edam-Volendam (IBEV) op woensdag 4 juli bij FC Volendam stond in het teken van het aftreden van voorzitter en IBEV-icoon Alfred de Jong. (meer…)

Duurzame samenwerking

Maandenlang werd er verbouwd langs de N247 bij Oosthuizen. Projectontwikkelaar Bart de Jong liet zijn huis uit de jaren `70 duurzaam verbouwen. Niet alleen is de woning volledig geïsoleerd volgens de modernste eisen, (meer…)

Fusie Klaas Puul & Foppen

De aandeelhouders van Klaas Puul uit Volendam en Foppen uit Harderwijk hebben een akkoord bereikt over de samensmelting van beide bedrijven. De gerenommeerde familiebedrijven zijn werkzaam in de verwerking van paling, (meer…)

Fusie reisbureaus

Per 30 maart is VakantieXperts in Monnickendam samengegaan met D-reizen De Stient in Volendam. Hiervoor is gekozen omdat het klantenbestand in Monnickendam terugliep en het winkelcentrum in Volendam steeds meer een regionale functie inneemt. (meer…)

Nieuwe eigenaren De Oude School

Sinds 1 maart zijn René de Boer en Helen Feldberg de nieuwe eigenaren van Bar-
Restaurant De Oude School in Warder. Met hun ruime horeca-ervaring willen zij er samen nóg meer een ontmoetingsplek voor jong en oud van maken. (meer…)

Nieuwe winkel voor Slagerij Taam

Medio februari opende de nieuwe winkel van slagers Johan en Robbert Taam aan de Hoogstraat in Edam. Het familiebedrijf, dat in 1965 is gestart in Edam, benadrukt met deze nieuwe winkel het echte slagersambacht. (meer…)

Laurens Leek: ‘Beleggen is een interessant middel om pensioen op te bouwen’

Nu de rente op een spaarrekening weinig zoden aan de dijk zet, is de vraag naar alternatieve manieren om vermogen op te bouwen actueler dan ooit. In gesprek met Laurens Leek en Gudy Zwarthoed blijkt beleggen niet alleen een interessante manier van vermogensopbouw, maar ook een alternatief middel om als ondernemer een pensioenvoorziening te treffen.

(meer…)

Nabestaandenpensioen: Waar heb ik recht op?

Een Directeur Groot Aandeelhouder (DGA) sluit op advies van zijn pensioenadviseur in 1985 een pensioenregeling af bij een verzekeraar. In de regeling is opgenomen een partnerpensioen, wezenpensioen en premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid. (meer…)

Glasvezel in Zeevang

Dankzij de goede samenwerking met gemeente Edam-Volendam en de stichting ZeevangNet gaat e-fiber binnenkort beginnen met de aanleg van glasvezel in Zeevang. (meer…)

Haarsukces wint De Opsteker

Afgelopen zomer verhuisde Sükrüye Bayir met haar kapsalon Haarsukces van de Spuistraat naar het Jan Nieuwenhuizenplein in Edam. Het lef dat zij daarmee getoond heeft, de manier waarop zij haar zaak vol enthousiasme leidt (meer…)

Bouwhuis

Eind 2017 lanceerden Bouwend Nederland afdeling Zaanstreek-Waterland en Bouwmensen KZW het Bouwhuis. Het Bouwhuis is een voormalige bouwkeet die is ingericht om leerlingen van 5 tot 8 jaar iets te vertellen over de bouw en is een initiatief van Bouwbedrijf Van der Gragt en GeelRonitz Bouwgroep. (meer…)

Zo! Nieuws

Ondernemer in de spotlight

lees verder

Even voorstellen: Robert Swart, bestuurslid ZO!

lees verder
Meer Zo! Nieuws

Gemeentenieuws

Samenwerken aan omgevingsvisie

lees verder

Gemeente en Ondernemers bundelen krachten

lees verder
Meer gemeentenieuws