ZO! Nieuws

Ondernemer in de spotlight

In elke editie van ZAAQ zetten we een ondernemer in de spotlight. Deze editie is het Lisa van Susteren van het Wapen van Middelie die het stokje kreeg overgedragen van Martin Wouda met de vraag hoe haar eerste jaar als ondernemer haar is bevallen. (meer…)

Coronamaatregelen voor ondernemers op een rijtje

De maatregelen, die getroffen zijn om het coronavirus te bestrijden, raken ons allemaal. Ze raken ons in het dagelijks leven. Er wordt extra druk op onze samenleving gelegd. (meer…)

Allround loodgieter uit Oosthuizen

Michael Lof uit Oosthuizen houdt van zijn vak. Al 25 jaar is hij werkzaam als loodgieter. De eerste drie jaar werkte hij in loondienst en daarna besloot hij om voor zichzelf te beginnen. Hij wilde meer vrijheid, eigen baas zijn en het zelf kunnen regelen. Na een kwart eeuw pakt hij nog steeds met veel plezier zijn klussen aan.

(meer…)

Ondernemer in de spotlight

In elke editie van ZAAQ zetten we een ondernemer in de spotlight. Deze editie is het Martin Wouda die het stokje kreeg overgedragen van René de Boer die alles wilde weten over warmtepompen. (meer…)

Kennismaken met… Zorgboerderij De 4 Jaargetijden

In 2006 kochten Astrid Tulleners en haar man een woonboerderij aan de N247 tussen Edam en Oosthuizen met de wens er een zorgboerderij te starten. In september van 2007 ging deze wens in vervulling en openden de deuren van Stichting De 4 Jaargetijden. Inmiddels vinden 13 jongvolwassenen er hun thuis. (meer…)

Ondernemer in de spotlight

In elke editie van Zaaq zetten we een ondernemer in de spotlight. Deze editie is het René de Boer van De Oude School in Warder die van Dominique Beets van Haarstyling Dominique het stokje kreeg overgedragen met de vraag: ‘Hoe vergaat het jullie, nu jullie ruim een jaar bezig zijn? En hoe vergaat het Helen met het verschonen van de lakens in de prachtige B&B?

(meer…)

Even voorstellen: Robert Swart, bestuurslid ZO!

Mijn naam is Robert Swart (37), ik ben getrouwd met Marieke en we hebben 3 zoons. Ik ben grafisch vormgever en breng dat sinds 2003 in de praktijk bij De Reclamestudio waar ik, samen met mijn compagnon Randy Schouten, eigenaar van ben.

(meer…)

Kennismaken met… Reus Funderingsherstel

Ruim 35 jaar geleden startte Nico Reus zijn bedrijf Reus Funderingsherstel. Na een aantal jaar in De Rijp vond hij op het industriegebied van Oosthuizen een mooie werk- en opslaglocatie voor zijn bedrijf, waar inmiddels ook zonen Christian en Erik in werkzaam zijn.

(meer…)

Even Voorstellen… Laura Buisman, penningmeester ZO!

Mijn naam is Laura Buisman (48) en ik ben getrouwd met Koos. Samen hebben we 2 kinderen Celine en Lars. In 1996 startte Koos zijn bedrijf Buisman Tuinmachines, waarin we alle machines en gereedschappen verkopen en repareren die nodig zijn voor het onderhoud van tuinen en parken. Sinds 2004 werk ik fulltime in ons bedrijf.

(meer…)

Ondernemer in de spotlight

In elke editie van Zaaq zetten we een ondernemer in de spotlight. Deze editie is het Dominique Beets van Hairstyling Dominique aan de Raadhuisstraat in Oosthuizen, die van Esther Ophoff-Blom van Schermer Wijnkopers & Distillateurs het stokje kreeg overgedragen met de vraag: (meer…)

Kennismaken met… Arnaud Joor Timmerwerken

In de tijd dat Arnaud nog in loondienst werkte, zag hij regelmatig collega’s voor zichzelf beginnen. Ook hij wilde zich verder ontplooien en besloot zijn baan op te zeggen. Elf jaar geleden, op 1 mei 2008, was Arnaud Joor Timmerwerken een feit.

(meer…)

Kennismaken met… Raspberry Group

In 1991 is Remco Hellingman samen met zijn vader het bedrijf gestart dat gespecialiseerd is in de leisure/hotelsector. Raspberry Group heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het verwerven van locaties in de regio groot Amsterdam om daarin succesvolle horeca- en hotelformules te exploiteren.

Eén van die projecten is het in oude glorie herstellen van een hotelpand in Warder. Het pand is nu tijdelijk verhuurd aan een bedrijf dat er arbeidsmigranten huisvest. Het plan van Remco is om daar weer een kwaliteitshotel van te maken, met oog voor haar omgeving en lokale producten. Daarnaast ligt de focus op het milieu, want hij wil hier werken met een Green Key keurmerk, voor hotels die milieubewust zijn prefereren.
De uitdaging voor deze locatie is volgens Remco de dijkverzwaring die gepland staat. Het perceel van het hotel gaat grote overlast ondervinden van deze werkzaamheden. Toch is zijn streven om in 2021 het 30-jarig bestaan van zijn bedrijf te vieren met de heropening van het hotel aan de IJsselmeerdijk in Warder.

Het is ook op deze locatie dat Remco, samen met zijn ouders, het eerste hotel gestart is. Na het overlijden van zijn vader heeft hij het bedrijf voortgezet. Daarmee heeft hij ook het lidmaatschap aan ZO! voortgezet, dat al sinds 1995 bestaat. De moeder van Remco is namens het bedrijf een vaak geziene gast tijdens bijeenkomsten en uitjes van de vereniging.

Remco is altijd op zoek naar samenwerkingspartners. Of dat nu iemand is die op zoek is naar een hotel of restaurant of iemand die op een bestaande locaties vastgoed succesvol wil transformeren tot een hotel. Remco kan het gehele traject, van ontwikkeling tot de exploitatie, uit handen nemen.

Even voorstellen… Roel Brussel, bestuurslid ZO!

Ik ben Roel Brussel, 60 jaar en getrouwd met Wilma. We hebben twee fantastische kinderen (een dochter en een zoon), die al geruime tijd met hun partner samenwonen. In 1998 ben ik gestart met mijn Klus- en Onderhoudsbedrijf. Mijn werkzaamheden betreffen altijd renovatie en onderhoud van bestaande bouw. Mijn werkgebied is voor 90% tussen Purmerend en Hoorn. (meer…)

Ondernemer in de spotlight

In elke editie van Zaaq zetten we een ondernemer in de spotlight. Deze editie is het Esther Ophoff-Blom van Schermer Wijnkopers & Distillateurs uit Hoorn, die van Hilda Kwakman van Amica Advocatuur het stokje kreeg overgedragen met de vraag: ‘Je runt met je familie een ambachtelijk bedrijf en verkoopt wijnen uit de ‘nieuwe oude wereld’. Kun je daar meer over vertellen en hoe is het gekomen dat dit een expertise van jullie is geworden?

Volgens Esther komt dit door haar vader: ‘Hij is begonnen met het importeren van deze wijnen. Wijn komt van oorsprong uit Georgië en de Kaukasus en is met de Grieken verder in Europa gekomen. Pas nadat de Romeinen legioenen gingen vestigen in de rest van Europa, is de wijnbouw verspreid. De Balkan is dus de oorsprong en niet Frankrijk, zoals zoveel mensen denken. Mijn ouders gingen voor het eerst op vakantie naar voormalig Joegoslavië in 1960 en brachten hun voorliefde voor deze nieuwe oude wereldwijnen op ons over. Ook wij komen nu vaak en graag in o.a. Kroatië.’

Esther is mede-eigenaar van Schermer Wijnkopers & Distillateurs. Samen met haar zus Tanja en diens man Martin zorgt ze er jaarlijks voor dat zo’n 150.000 flessen wijn de deur uit gaan naar hun relaties. Eenzelfde aantal flessen gedistilleerd vindt jaarlijks zijn weg naar relaties, groot of klein. Esther: ‘Veel slijterijen, maar ook horeca en bedrijven die op zoek zijn naar relatiegeschenken zijn bij ons aan het goede adres. We kunnen namelijk vanaf 72 flessen een geheel eigen opdruk verzorgen. Wij zijn hierin gespecialiseerd en maken graag iets persoonlijks voor onze klanten.’

Meer weten? Je leest het hele interview op zeevangondernemers.nl.

Even voorstellen: Astrid Hendriksz, bestuurslid ZO!

Mijn naam is Astrid Hendriksz. Ik ben getrouwd met Mathieu Hendriksz en samen hebben wij twee zonen: Bart en Mark. Ik ben eigenaar van Kadoshop Ieniemienie aan de Raadhuisstraat in Oosthuizen en sinds begin 2016 bestuurslid van Zeevang Ondernemers. (meer…)

Kennismaken met Steenman Beveiligingstechniek

Zes jaar geleden begon Oosthuizenaar Peter Steenman voor zichzelf. Vanuit zijn bedrijfspand in Amsterdam zorgt hij er als gecertificeerd beveiligingsinstallateur voor dat panden van particulieren en ondernemers beveiligd worden. (meer…)

Ondernemer in de spotlight

In elke editie van Zaaq zetten we een ondernemer in de spotlight. Deze editie is het Hilda Kwakman van Amica Advocatuur en Mediation, die van Jos Karsten het stokje kreeg overgedragen met de vraag: op je website geef je aan dat er twee krachten zijn die jou drijven: het procederen in de rechtszaal als jouw arena en zij aan zij werken met jouw cliënt(en) om de weg vrij te maken naar een nieuw en gelukkig leven. Heb jij sinds de oprichting van Amica Advocatuur & Mediation tien jaar geleden nog steeds dezelfde drijfveren en hoe houd je deze scherp? (meer…)

Even voorstellen: Paul Mobron, bestuurslid ZO!

Mijn naam is Paul Mobron, ik ben getrouwd en heb geen kinderen. In mijn vrije tijd ga ik graag skiën, golfen of kamperen en ook kook ik graag. (meer…)

Kennismaken met P. Koopmans & ZN.

Aannemings- en machineverhuurbedrijf P. Koopmans & ZN. is een klein bedrijf gevestigd in Warder. Het bedrijf in de grond-, weg- en waterbouw is in 1976 opgericht door Piet Koopmans. Zijn vrouw Gerda stapte een aantal jaar later ook in het bedrijf en inmiddels hebben zonen Peter en Cor het familiebedrijf versterkt. (meer…)

Ondernemer in de spotlight

In elke editie van Zaaq zetten we een ondernemer in de spotlight. Deze editie is het Jos Karsten van JLD International en JLD Contracting, die van Jeroen van Vliet het stokje kreeg overgedragen met de vraag: ‘Jij bent iemand die me heeft geboeid bij Zeevang Ondernemers. Wat is je volgende innovatie?’ (meer…)

Zo! Nieuws

Ondernemer in de spotlight

lees verder

Coronamaatregelen voor ondernemers op een rijtje

lees verder
Meer Zo! Nieuws

Gemeentenieuws

Houd de strategische keten in stand

lees verder

Eindbijeenkomst Economische Toekomst 2040

lees verder
Meer gemeentenieuws