ZAAQ van Edam, Volendam en Zeevang verschijnt elk kwartaal en staat vol ondernemersinspiratie; van mensen met lef die zich net bij de Kamer van Koophandel hebben ingeschreven tot trotse ondernemers die hun sporen al lang en breed verdiend hebben in deze gemeente.

Elke editie brengt je meer ondernemersverhalen en geeft je meer achtergrond over ondernemers en hun bedrijf. Geen commerciële prietpraat, geen aangeleverde teksten, maar onafhankelijke interviews met ondernemers die recht uit het hart over hun intrinsieke motivatie vertellen. In bladerbare versie, zodat je ze ook op je pc of smart device kunt lezen en het magazine ook met geïnteresseerden kunt delen.

DE MEEST RECENTE UITGAVE van Edam, Volendam en Zeevang


Vertrouwen

Ondernemen betekent vertrouwen. Vertrouwen in je eigen kunnen, maar vooral ook vertrouwen in de mensen voor en met wie je werkt. Vertrouwen zorgt voor een stabiele basis en langdurige samenwerkingen.

Toch is dat vertrouwen niet vanzelfsprekend. Niet voor niets hangt de zakelijke wereld van contracten met clausules aan elkaar. Is dat vertrouwen eenmaal beschaamd, dan denk je wel twee keer na voordat je weer iemand blindelings vertrouwt. Uit ervaring kan ik zeggen dat het een harde leerschool is, maar dat ondernemen zónder vertrouwen, ondanks die waardeloze ervaring, voor mij geen optie is.

In veel van de interviews in deze editie van ZAAQ kwam dat vertrouwen naar voren. Allereerst het vertrouwen tijdens de openhartige interviews. Dat ‘off-the-record’ ook écht niet wordt gebruikt en dat er niets gepubliceerd wordt waar deze ondernemers zichzelf niet in herkennen. Het is een ongeschreven regel in de journalistiek, maar ook hier leert de ervaring anders.

Mooier nog is het vertrouwen dat deze ondernemers onderling naar elkaar uitspreken. Dat samenwerkingen daardoor groeien en ondernemers elkaar daardoor versterken. Dat opdrachten je gegund worden op basis van goede ervaringen. En dat er naar je wordt doorverwezen met het vertrouwen dat je naar eer en geweten onderneemt. Dat is het mooie van vertrouwen: het vermenigvuldigt zich bij gebleken bekwaamheid.

Janine Klein

Zo! Nieuws

Ondernemer in de spotlight

lees verder

Even voorstellen: Robert Swart, bestuurslid ZO!

lees verder
Meer Zo! Nieuws

Gemeentenieuws

Samenwerken aan omgevingsvisie

lees verder

Gemeente en Ondernemers bundelen krachten

lees verder
Meer gemeentenieuws