ZAAQ van ondernemers verschijnt vijf keer per jaar en staat vol ondernemersinspiratie; van mensen met lef die zich net bij de Kamer van Koophandel hebben ingeschreven tot trotse ondernemers die hun sporen al lang en breed verdiend hebben in deze gemeente.

Elke editie brengt je meer ondernemersverhalen en geeft je meer achtergrond over ondernemers en hun bedrijf. Geen commerciële prietpraat, geen aangeleverde teksten, maar onafhankelijke interviews met ondernemers die recht uit het hart over hun intrinsieke motivatie vertellen. In bladerbare versie, zodat je ze ook op je pc of smart device kunt lezen en het magazine ook met geïnteresseerden kunt delen.

DE MEEST RECENTE UITGAVE van Edam, Volendam en Zeevang


Aanpassen

Niet iedereen is een kameleon die zich probleemloos aan kan passen
aan nieuwe situaties. Soms vergen veranderingen tijd of meer denkwerk. Vooral in de afgelopen maanden zie ik dat elke ondernemer een eigen weg vindt om zich aan te passen aan het tijdelijke abnormaal.

Voor een aantal branches is het kommer en kwel geweest, maar waar mogelijk toonden ook de ondernemers in deze branches zich weerbaar en flexibel. Nieuwe concepten werden gelanceerd, andere manieren van werken werden geïntroduceerd. Het vraagt om aanpassingsvermogen van zowel ondernemers als werknemers in de regio Waterland.

Gelukkig lijkt het de goede kant op te gaan. Mondjesmaat worden de richtlijnen versoepeld. De horeca is deels opgestart en in juli volgen de sportscholen en mogen er weer grotere groepen bij elkaar komen. En dat is goed, want een gezond land bestaat óók uit een gezonde economie.

Dat nog niet alles normaal is, blijkt ook uit deze dubbeldikke editie van ZAAQ. Eén magazine voor de hele regio, in plaats van drie afzonderlijke edities. Het vergde wat denkwerk, maar de reacties van ondernemers zijn positief. Meer zichtbaarheid voor hetzelfde tarief is in deze crisistijd extra waardevol. Als het bevalt kan het zomaar zijn dat deze manier van verschijnen óns nieuwe normaal wordt.

Janine Klein

Zo! Nieuws

Ondernemer in de spotlight

lees verder

Coronamaatregelen voor ondernemers op een rijtje

lees verder
Meer Zo! Nieuws

Gemeentenieuws

Houd de strategische keten in stand

lees verder

Eindbijeenkomst Economische Toekomst 2040

lees verder
Meer gemeentenieuws