Rubrieken

Waterland Werkt: dé kans om je bedrijf te profileren!

Iedereen heeft het over vorig jaar als hij of zij over Purmerend Werkt praat. Toch was het afgelopen januari dat de eerste editie van Purmerend Werkt plaatsvond. De volgende editie heet Waterland Werkt en vindt bij de bedrijven op locatie plaats: op 31 januari en 1 februari.

Deze nieuwe insteek is op verzoek van veel deelnemers aan Purmerend Werkt: zo stellen we de deelnemende bedrijven nog beter in staat om te laten zien wat ze in huis hebben. Dus alle organisaties die op zoek zijn naar kandidaten voor vacatures, trots op hun bedrijf zijn en dat willen laten zien, zaken willen doen, naamsbekendheid willen verkrijgen of vergroten, willen netwerken, of hun maatschappelijke betrokkenheid willen tonen, krijgen hiermee nog meer de gelegenheid uit te pakken. Purmerend Werkt – met de Purmerendse focus – trok afgelopen januari zo’n 10.000 bezoekers, ga eens na wat Waterland Werkt u kan opleveren?!

Sinds 7 oktober is de inschrijving geopend. Iedere organisatie die aan de inwoners van de regio Waterland wil laten zien waar zij goed in is en waarom ze dat als beste kan, kan zich aanmelden via www.waterlandwerkt.info. Tijdens de aanmelding wordt meteen de mogelijkheid geboden een eigen bedrijfspagina aan te maken.Via die bedrijfspagina op de website kan de deelnemende organisatie zich profileren bij de bezoekers. Deze bezoekers kunnen vele verschillende soorten mensen zijn: collega-ondernemers, docenten, leerlingen, hun (groot)ouders, werkzoekenden en andere belangstellenden.

Voor iedere organisatie is dit een uitgelezen kans om te laten zien wat je doet en waarom je de beste bent!

Een belangrijk verbeterpunt van Purmerend Werkt, was de opdracht voor de leerlingen die op bedrijfsbezoek gingen. Moesten ze afgelopen januari 80 bedrijven langs voor stempels, stickers en handtekeningen, nu gaan ze bij twee bedrijven op bezoek die passen binnen het keuzeprofiel van hun opleiding. Eén bezoek brengen ze aan een organisatie buiten hun profiel. Van die bezoeken maken ze vervolgens een presentatie. Dit helpt hen om na te gaan of de carrièreperspectieven van hun profiel ook echt passen bij wat ze zelf willen. En dat is belangrijk want het is best lastig om te bepalen wat voor soort werk bij een opleiding hoort. De organisatie van Waterland Werkt is met alle middelbare en MBO-scholen in de regio in gesprek over deelname; de meesten hebben hun deelname al toegezegd. Ook met het HBO en enkele universiteiten vinden gesprekken plaats om hen te laten meedoen.

De organisatie achter Waterland Werkt, denkt ook aan het vervoer tussen de deelnemende bedrijven. Uitgangspunt is dat leerlingen zoveel mogelijk de fiets pakken. Voor bezoeken aan ondernemers buiten de eigen woonplaats is dat minder voor de hand liggend. We zijn daarom in gesprek met EBS. Het OV-net in Waterland is redelijk dekkend, maar niet volledig. Daar waar nodig zou extra vervoer een oplossing kunnen zijn. Ook kan het zijn dat op bestaande lijnen extra bussen nodig zijn. Hierover volgt in de toekomst meer informatie.

Wilt u meedoen aan Waterland Werkt? Meld u dan nu aan! De inschrijving sluit op 30 november, zodat nog tijd genoeg is om de organisatie voor de twee dagen goed voor te bereiden. Na 30 november beginnen we met een grootse mediacampagne om alle inwoners van de regio te attenderen op het evenement en hen weer in grote getale te enthousiasmeren voor een bezoek aan de prachtige bedrijven en instellingen in de regio Waterland.

Waterland Werkt biedt ook de gelegenheid tot sponsoring. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan op de website www.waterlandwerkt.info of mail naar info@waterlandwerkt.info.

Klaar voor de toekomst met glasvezel

Op maandag 16 september vond er een belangrijke gebeurtenis plaats in Kwadijk. In alle vroegte zijn daar de eerste twee gebruikers aangesloten op het glasvezelnetwerk. (meer…)

De kracht van samenwerking

Al jaren zijn Kernpraktijken fysiotherapie de Garage van Sandra Pommerel en BodyResults van Michel Snoek en Nancy Keizer een vast gegeven in Volendam. (meer…)

Puzzelen met woorden

Als er iemand in twee talen denkt, dan is het Marcel Steur wel. Sinds de oprichting van JMS Textservice in 1997 weet hij feilloos de juiste vertaling van en naar het Engels, in woord en geschrift, te vinden. (meer…)

Meer aandacht voor ondernemer

Vijftig jaar bestaat Van Overbeek Makelaars in 2020. ‘Een begrip in de regio en een betrouwbare partij waar men graag zaken mee doet, omdat wij gedegen werk afleveren dat we kunnen onderbouwen’, (meer…)

Samen bouwen in Zeevang

Samenwerken en vertrouwen. Het zijn twee belangrijke pijlers van het ondernemerschap. Ook in Zeevang weet een aantal ondernemers dat je mét elkaar meer bereikt dan alleen. (meer…)

5 vragen aan…

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Wij zijn Heidi Offerman-Kwakman (Volendam) en Jacqueline Blees (Landsmeer). Wij hebben elkaar leren kennen nadat wij onze krachten wilden bundelen om ondernemers te informeren over ons beroep. Wij zijn virtueel professional (VP) met verschillende expertises. Heidi houdt zich bezig met online marketing en het optimaliseren van werkprocessen en Jacqueline met planning en (event)organisatie. Onze ervaring hebben wij opgedaan in het bedrijfsleven. (meer…)

Waterland Werkt 2020

Begin dit jaar vond de eerste editie van Purmerend Werkt plaats in het centrum van Purmerend. Een evenement waar bedrijven, werkzoekenden en scholieren met elkaar konden kennismaken. Organisator stichting Purmerend 2000+ breidt het evenement in 2020 uit en kiest voor deze editie ook voor een andere opzet.

(meer…)

Samenwerken aan omgevingsvisie

In 2021 treedt de nieuwe omgevingswet in werking. Een wet die een einde maakt aan allerlei verschillende regels en wetten over uiteenlopende onderwerpen en zorgt voor meer eenvoud en overzicht. Gemeente Edam-Volendam anticipeert op deze nieuwe wet door aan de slag te gaan met een omgevingsvisie. Hierin worden alle onderwerpen, die met de leefomgeving te maken hebben, meegenomen.

(meer…)

Bouwmensen neemt voortouw in duurzame inzetbaarheid

Om ervoor te zorgen dat mensen in de bouw op een duurzame manier hun pensioengerechtigde leeftijd halen, is de Duurzame Inzetbaarheids Analyse, kortweg DIA, ontstaan. Leo Schoenmaker, directeur van Bouwmensen Kennemerland/Zaanstreek/Waterland, vertelt over de rol die Bouwmensen hierin speelt. (meer…)

‘Ons werk is geen afgebakend verhaal’

Bart Haan (56) is sinds 1992 eigenaar van familiebedrijf LMB Haan BV. Dit is een landbouwmechanisatiebedrijf, in de breedste zin van het woord, gevestigd in Kwadijk. Van constructie- en laswerkzaamheden tot aan smidswerk en de verkoop en het onderhoud van trekkers en werktuigen: voor Bart is geen dag hetzelfde.

(meer…)

Van afwasser tot eigenaar

Op aanraden van haar moeder solliciteerde Lisa van Susteren als puber op een vacature voor afwasser bij Het Wapen van Middelie. Zelfs zij kon toen niet bevroeden dat zij 12 jaar later eigenaar van de gezellige horecagelegenheid zou zijn, waar lokaal en internationaal elkaar aan de bar ontmoet.

(meer…)

‘Minder klanten, beter werk’

Ook als ondernemer kun je je wel eens werknemer voelen, omdat de opdrachtgever leidend is in wat jij als opdrachtnemer doet. Klaas Buijs van Gold Ontwerp en Communicatie in Volendam draaide het om en koos voor klanten die beter bij hém passen. (meer…)

Flexwerken in een prettige werkomgeving

Twee jaar liep Nathalie Smit rond met haar plan voor een business center, maar kon geen geschikt pand vinden. Tot op de plek van het voormalige PTT kantoor aan de Bellstraat in Volendam een gloednieuw pand werd neergezet.

(meer…)

Duurzaam maatwerk in bouwkundig ontwerp

Vanuit zijn ouderlijk huis in Hobrede keek Ruben Wennekers tijdens zijn jeugd uit over de uitgestrekte Zeevangspolder. Het is bijna onbegrijpelijk dat juist hij droomde over stedenbouwkunde en architectuur. (meer…)

10 jaar Palingprofs: een lokaal zakelijk netwerk met diepgang

Het zakelijke netwerk de Palingprofs werd ooit gestart op LinkedIn door Hein Runderkamp, die zich begin 2009 afvroeg waarom er nog geen groep bestond van Volendamse zakelijk dienstverleners die met elkaar konden netwerken. (meer…)

Focus op WordPress websites

Geen enkel zichzelf respecterend bedrijf kan anno 2019 nog zonder website, al is het alleen maar om gevonden te worden door consumenten die meer en meer online georiënteerd zijn. Dat veel ondernemers zelf geen kaas gegeten hebben van het bouwen (meer…)

Toekomstgericht wonen én opleiden

Als oud-leerling van De Triade in Edam draagt Yvo de Ruijg de scholengemeenschap nog altijd een warm hart toe. Hij was dan ook gelijk enthousiast toen adjunct-directeur Jeanine Dijkstra hem vroeg bij te dragen aan technische lessen die goed aansluiten bij wat er in de praktijk nodig is. (meer…)

9 mei Open Huis nieuwe, betaalbare (bedrijfs)units Oosthuizen

Op het bedrijventerrein aan de Ambachtsweg in Oosthuizen wordt naar verwachting in september 2019 gestart met de bouw van betaalbare, kleinschalige bedrijfsunits, waarvan inmiddels circa 50% is verkocht. (meer…)

EAZZI maakt klantreis voor ondernemer inzichtelijk

Stel, de website van je bedrijf wordt niet goed bezocht. Of je krijgt steeds minder klanten in je winkel. Of je hebt geen idee wat je met social media moet doen. Dan kun je de expertise van EAZZI (uitspreken als: ‘Easy’, red.) inhuren. De Volendammers Erwin Sier en Arno Hildering runnen sinds twee jaar dit bedrijf in hun woonplaats. (meer…)

Creatieve winnaars

Twee keer eerder werden Robert Swart en Randy Schouten van De Reclamestudio in Oosthuizen genomineerd voor de ZO! Ondernemersprijs. Driemaal bleek in hun geval écht scheepsrecht en daarom mogen zij zich ‘Ondernemers van het Jaar 2018’ noemen.

(meer…)

Energiemeter op nul door DuurzaamAan

Je kunt geen krant openslaan of tv programma aanzetten of het gaat over duurzaamheid en het klimaatakkoord. Om klimaatverandering tegen te gaan is het streven om in Nederland in 2030 bijna de helft minder broeikasgassen uit te stoten dan we in 1990 deden. Voor Stefan de Boer van DuurzaamAan is dit de beste reclame die je je maar kunt wensen. ‘We zijn dagelijks bezig met duurzaamheid, het is ons werk’, vertelt de 37-jarige ondernemer. (meer…)

‘Met hout en steen gaat niemand heen’

Best wel uitdagend om gevraagd te worden een column te schrijven in een regionaal, zakelijk georiënteerd magazine als ZAAQ met een eigenzinnige Q. Een column betekent toch iemands (vaste) rubriek met persoonlijke gedachten in een periodiek. Dus eerst maar even persoonlijk kennismaken. (meer…)

Toplocatie in de polder

Het is amper een jaar geleden dat René en Helen de Boer uitbaters werden van De Oude School in Warder. Toch voelt het volgens René alsof ze er al jaren zitten. Helemaal in hun element met hun prachtige locatie met mogelijkheden, voegen ze dit jaar nog een activiteit toe aan hun onderneming. (meer…)

5 vragen aan…

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Wendy Koning-Tol, ik ben moeder van Joey (11) en Danny (7) en vrouw van Johan. Daarnaast ben ik OndernemersCoach & NLP Trainer voor ambitieuze coaches die een goedlopende praktijk willen neerzetten. (meer…)

Jan Splinter: ‘Niet veel, maar wel goed is mijn motto’

Als er iemand bevlogen over vlees kan praten, dan is het Jan Splinter wel. Toch pleit de eigenaar van Waterlant’s Weelde in Oosthuizen voor het eten van minder vlees. Maar dan wel van een veel betere kwaliteit, met oog voor dier, mens én milieu. (meer…)

Simone Bibo: ‘Ik heb mijn droom waargemaakt’

Op jonge leeftijd wist Simone Bibo al wat ze wilde worden. Om dat doel te verwezenlijken volgde ze een opleiding tot schoonheidsspecialiste en begon ze vervolgens acht jaar geleden voor zichzelf. Haar grote droom: een zelfstandige praktijkruimte. Die droom heeft ze onlangs waargemaakt aan de Raadhuisstraat in Oosthuizen. (meer…)

Greetje Gutter: ‘Wat je van dichtbij haalt is lekkerder’

Om als winkel relevant te zijn en te blijven in een veranderende economie moet je onderscheidend zijn. Met thema’s als ambachtelijkheid, duurzaamheid, sociale betrokkenheid en lokale samenwerkingen weet Bakkerij Kees Gutter zich steeds weer op creatieve wijze te onderscheiden. (meer…)

Reinier Stijvers: ‘De rol van een accountant verschuift’

Het is een tijdje stil geweest bij De Boer Accountants aan de Voorhaven in Edam. Niet dat er niet hard gewerkt werd, integendeel. Een trieste gebeurtenis zorgde er echter voor dat Reinier Stijvers en zijn team even pas op de plaats maakten. Inmiddels is de rust weer gekeerd. Na een periode van de schouders eronder zetten heeft het bedrijf de blik weer op de toekomst gericht. (meer…)

Anders in advocatuur

Slechts enkele maanden na de oprichting van hun bedrijf Smit & Smit Advocaten vielen Jack en Kees Smit al op. De tweeling uit Volendam laat dan ook een verfrissende wind waaien in de wollige wereld van de advocatuur. En wie zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt, blijft nooit lang onopgemerkt.

(meer…)

Passie voor het schildersvak

Hij begon zijn carrière bij een schildersbedrijf in het hartje van de Jordaan en na meer dan 38 jaar is Rob Putter nog steeds vergroeid met zijn schilderskwast. Volgens de Edammer is er dan ook geen mooier vak dan dat van een schilder… (meer…)

Benedikt Marijnen: ‘Het zit in mijn DNA om alles eenvoudig te willen maken’

Als jurist Benedikt Marijnen ergens voorstander van is, dan is het wetgeving versimpelen en praktisch toepasbaar maken. Al jaren streeft hij naar een juridisch kwaliteitssysteem dat ondernemers (meer…)

Roel Brussel viert 20 jarig bestaan

Voordat Roel Brussel 40 werd besloot hij zijn carrière drastisch om te gooien. Van het werken voor een opleidingsinstituut werd hij niet langer gelukkig en dus begon hij zijn eigen klus- en onderhoudsbedrijf. (meer…)

Happen aan de haven

Met weinig horeca-ervaring een restaurant overnemen? Bart Verzijde (35) twijfelde geen moment toen zijn schoonvader hem vroeg. In 2016 werd hij aangesteld als directeur en sinds 2018 is hij, samen met chef-kok Sander van Haasteren (28), eigenaar van restaurant Pieterman op het Marinapark in Volendam. (meer…)

Camping aan het Markermeer

De ouders van Tim Maas verhuisden tijdens zijn puberteit naar Schardam om daar camping De Eenhoorn over te nemen. In die tijd was hij daar allesbehalve gelukkig mee. Niet zozeer vanwege de camping, maar vooral vanwege de locatie, ver weg van zijn vrienden. Toch besloot hij om, samen met zijn vrouw Danny, (meer…)

Trendy dorpskapper in Oosthuizen

Begin mei opende Remco van Lint (28) zijn allround kapsalon Revali’s Hair aan de Raadhuisstraat in Oosthuizen. Het is niet de eerste keer dat hij voor zichzelf begint, maar het is wel voor het eerst in een voor hem onbekende omgeving… (meer…)

Örjan Frikkee: ‘Automotive constant in beweging’

Sinds Örjan Frikkee het bedrijf in 1996 van zijn ouders overnam is er veel veranderd. Het tankstation aan de N247 is verpacht en bergingswerkzaamheden doet het bedrijf al lang niet meer. Daarvoor in de plaats is de focus gelegd op onderhoud en reparaties van auto’s tot aan kleine vrachtauto’s. (meer…)

‘Glasvezelnetwerk in Zeevang’

Hoewel gemeente Edam-Volendam nog overweegt om vanaf 2032 een glasvezelnetwerk aan te leggen in alle kernen van de gemeente, zorgt een burgerinitiatief van stichting Zeevangnet ervoor dat Zeevang komend jaar al voorzien wordt van deze stabiele en snelle aansluiting. (meer…)

Gerda Tol: ‘Pak je verantwoordelijkheid’

Na een loopbaan in de uitzendbranche begon Gerda Tol in 2006 als manager van Comeback Reintegratie & Advies. Het borduurde voort op haar werk bij het nazorgloket en de toenemende vraag vanuit de Volendammer samenleving om te helpen bij de re-integratie van slachtoffers van de nieuwjaarsbrand. (meer…)

‘La Dolce Vita in Edam’

Op 28 mei 2018 was het 14 jaar geleden dat Roland Schouten en Eva van Straten eigenaar werden van café De Gevangenpoort en restaurant La Galera. (meer…)

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Op het bedrijventerrein in Oosthuizen kocht SGM Vastgoed een kleine 10 jaar geleden een kavel waarop een vergunning is afgegeven voor 42 units. Hiervan zijn in twee fases tot op heden 28 units gerealiseerd die ofwel verkocht zijn ofwel verhuurd worden door Volume Vastgoed Faciliteiten. (meer…)

Vliegende start voor Jurre Bleekemolen

Na jaren in loondienst soortgelijke werkzaamheden vervuld te hebben, was Jurre Bleekemolen (29) er afgelopen zomer wel klaar voor. Op 1 augustus 2017 begon hij zijn bedrijf MakeoverGroep en adviseert en begeleidt sindsdien bij de bouw en verbouw van panden en het bijbehorende vergunningentraject. (meer…)

Passie voor motorsport

Als je Brian Slooten (28) vraagt wat zijn werk inhoudt, dan antwoordt hij lachend: ‘Ik bouw jongensdromen’. In de loods van zijn bedrijf Chassis Factory aan het Westeinde in Oosthuizen ontwikkelt, onderhoudt en bouwt hij onderdelen voor de motorsport. Het bedenken (meer…)

Aan tafel met Het Geheim van Edam

Acht jaar geleden begon Henk Koning (58) zijn horecazaak aan het Spui. Met plek voor 30 gasten werd het Geheim van Edam een drukbezocht etablissement. De nieuwe, veel grotere locatie aan het Damplein was dan ook een uitkomst (meer…)

Richard Schokker: ‘Meerwaarde van internet’

In 1995 begon de carrière van Richard Schokker (45) in het familiebedrijf dat door zijn opa werd opgericht in 1922. Een familiebedrijf dat in het bijna 100-jarige bestaan overeind is gebleven door innovatie en flexibiliteit. ESVO groeide uit van zeilmakerij, voor de vele botters in Volendam, tot grootste (meer…)

10 jaar Beautique Elegance

In maart van 2018 was het 10 jaar geleden dat Anneliese Klouwer (29) als jonge ondernemer haar Beautique Elegance begon aan de Pieterman in Volendam. Tien jaar na dato heeft zij niet alleen een florerend bedrijf, maar mag ze zich ook winnaar noemen van de Beauty Award 2017. (meer…)

Zo! Nieuws

Ondernemer in de spotlight

lees verder

Even voorstellen: Robert Swart, bestuurslid ZO!

lees verder
Meer Zo! Nieuws

Gemeentenieuws

Samenwerken aan omgevingsvisie

lees verder

Gemeente en Ondernemers bundelen krachten

lees verder
Meer gemeentenieuws