Rubrieken

Duurzame (rond)vaarten met E-Boats Volendam

De kans is groot dat je binnenkort duurzame sloepen over de Gouwzee en naastgelegen wateren ziet varen. Sinds 1 juni is E-Boats Volendam, onder het label van rederij Volendam Marken Express, van start gegaan. De schippers varen aan boord van elektrische, emissie- loze boten en laten gasten de economische en sociale middelpunten van Volendam en Waterland zien. Eerder was het de bedoeling dat E-Boats Volendam zou starten met de Countryside Cruise naar Broek in Waterland, maar vanwege de coronacrisis – en daarmee de stilte in de regio – is besloten om daar havenrondvaarten aan toe te voegen. Zodra de mogelijkheid zich voordoet wordt er ook een pendeldienst, een zogenoemde hop-on hop off-verbinding, tot stand gebracht vanaf het centrum van Volendam naar de Marina. Kijk voor meer informatie op eboatsvolendam.com.

Geschenken van de natuur

Linda Karregat uit Volendam gelooft niet alleen zelf heilig in de werking van Eczoil (pijlstaartrogolie) en bittermeloen, maar ze kan het ook bewijzen met vele officiële laboratoriumtesten en -certificaten. (meer…)

Ondernemer in de spotlight

In elke editie van ZAAQ zetten we een ondernemer in de spotlight die lid is van Zeevang Ondernemers. In deze editie is dat Cécile Mooijer van de gelijknamige schoonheidssalon in Oosthuizen, die het stokje kreeg overgedragen van Lisa van Susteren met de vraag hoe zij het voor elkaar krijgt dat mensen zo gelukkig haar schoonheidssalon verlaten?

Cécile streeft ernaar dat mensen verzorgt de deur uitgaan en geleerd hebben hoe zij hun gezicht en voeten beter kunnen verzorgen. Ze gelooft erin dat dit mensen zelfvertrouwen geeft en ze hierdoor hun aandacht kunnen richten op zaken die voor hen belangrijk zijn. Dit doet Cécile door te luisteren naar de wensen en gastvrij te zijn, zodat iedereen zich altijd welkom en comfortabel voelt in haar salon.

Sinds 1994 staat Cécile ingeschreven bij de KvK. Eerst had ze een eigen salon in Warder en daarna verhuisde ze met haar zaak naar de Vederkruidlaan in Oosthuizen. De schoonheidssalon van Cécile is nu bijna 3 jaar aan de Raadhuisstraat 40 gevestigd, tegenover de supermarkt. Een plek die haar goed bevalt.

De afgelopen maanden was de salon van Cécile gesloten vanwege de coronamaatregelen. In die periode heeft ze veel aan e-learning gedaan, heeft ze webinars gevolgd en zichzelf weer ontwikkeld. Niet alleen om op niveau te blijven, maar ook om de punten die ze jaarlijks moet behalen om het vak van medisch pedicure uit te mogen oefenen. Cécile bekijkt het van de positieve kant: ze had dan geen omzet, maar het heeft haar in positieve zin wel iets opgeleverd en dat ziet ze in zekere zin als investering.

Meer weten?

Je leest het hele interview op zeevangondernemers.nl

Kennismaken met… Wessels rolluiken

Arie Kastelein is eigenaar van Wessels Rolluikenfabriek die gevestigd is in De Goorn. Samen met zijn team voorziet hij bedrijven door heel Nederland van rolluiken en schaarhekken. Het uiteenlopende klantenbestand zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is. (meer…)

‘Beleving van licht en ruimte’

Oosthuizenaar Jeroen Knijn zocht het in 2013 letterlijk en figuurlijk hogerop. Nadat het bedrijf waar hij werkte failliet ging, besloot hij voor zichzelf te beginnen. Sindsdien is al menig huis door hem voorzien van een Velux daglichtoplossing of een innovatieve BASkapel. (meer…)

Houd de strategische keten in stand

Dat de coronacrisis de gemoederen in ondernemersland bezig houdt, staat buiten kijf. Ook gemeente Edam-Volendam houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. ‘Vooral dat wat verborgen is, verdient extra aandacht’ volgens Hans Schütt, wethouder Financiën, Economische Zaken & Toerisme. (meer…)

Samenwerken met dier en natuur

Frank de Wit runt samen met zijn vrouw Sylvia een melkvee- annex schapenfokbedrijf aan de Middenweg in Oosthuizen. Met hun twee kinderen Laura en Remco, ruim 110 koeien en 100 fokschapen beschikken zij over 70 hectare land. Dag en nacht staat het gezin klaar voor de beesten. (meer…)

Nieuw: ZAAQ in beeld

ZAAQ is hét online en offline platform voor ondernemers in de regio’s Purmerend, Beemster, Waterland, Edam, Volendam en Zeevang. (meer…)

Groen bedrijf in Oosthuizen

Laura Buisman is mede-eigenaresse van Buisman Tuinmachines. Dit bedrijf, dat zicht richt op tuinmachines en -artikelen, runt zij samen met haar man Koos en is gevestigd in Oosthuizen. (meer…)

Ondernemer in de spotlight

In elke editie van ZAAQ zetten we een ondernemer in de spotlight. Deze editie is het Lisa van Susteren van het Wapen van Middelie die het stokje kreeg overgedragen van Martin Wouda met de vraag hoe haar eerste jaar als ondernemer haar is bevallen. (meer…)

Allround loodgieter uit Oosthuizen

Michael Lof uit Oosthuizen houdt van zijn vak. Al 25 jaar is hij werkzaam als loodgieter. De eerste drie jaar werkte hij in loondienst en daarna besloot hij om voor zichzelf te beginnen. Hij wilde meer vrijheid, eigen baas zijn en het zelf kunnen regelen. Na een kwart eeuw pakt hij nog steeds met veel plezier zijn klussen aan.

(meer…)

Spelen met licht

Het mooie van fotografie is volgens Rick Leeman dat je met licht kunt spelen. Zelf houdt hij het meest van contrastrijke beelden, die sfeer en beleving uitstralen. Met zijn serie oude ambachten legt hij de lat hoog, maar heeft hij zichzelf ook in de kijker gespeeld.

(meer…)

Archie CRM verhuisd

Sinds 1 maart dit jaar is in het prachtig verbouwde pand aan de Ambachtsweg 13 in Oosthuizen Archie Europe gevestigd. Archie is producent en leverancier van software voor professioneel relatiebeheer en CRM onder dezelfde naam: Archie! Dit doen ze al 30 jaar.

Met een enthousiast team van 25 personen ondersteunt Archie bedrijven om een langdurig contact op te bouwen met hun relaties. Of je nu op kantoor werkt of thuis of onderweg bent.

Archie levert niet alleen de software, maar ook diensten voor implementatie, training, consultancy, onderhoud en support. Weten welk bedrijf er tegenwoordig achter de gevel schuil gaat? Neem een kijkje op archie.nl.

Kubbinga BV winnaar VOWA Ondernemersprijs 2019

Op 9 maart vond in de Purmaryn de uitreiking plaats van de VOWA Ondernemersprijs 2019. Genomineerden waren de ondernemers die reeds winnaar zijn van de ondernemersprijs in hun eigen gemeente. Dit waren Dierenarts Purmerend, Glas-Klooster uit Beemster, Reus Funderingsherstel uit Oosthuizen en Kubbinga BV uit Volendam. Uit Waterland was er dit jaar geen afvaardiging. Kubbinga BV ging er tijdens deze feestelijke avond met de winst vandoor en daarmee ging voor het tweede jaar op rij de winst naar een Volendams bedrijf. De jury stelde dat Kubbina BV een uniek bedrijf is waar de ondernemingslust van af druipt. De jury is onder de indruk van de creativiteit, de durf en brutaliteit, en de van nature aanwezige eigenschap om vooral en vaak van de gebaande paden af te wijken. Kubbinga BV is een grote speler op het terrein van de ‘kleine’ fietsen en aanverwante artikelen.

Startersloket tijdelijk coronaloket

Het Startersloket voor onder andere de gemeenten Edam-Volendam en Waterland stond klaar om in mei gelanceerd te worden. Vanwege de huidige coronacrisis besloot initiatiefnemer Joeri Goede het platform tijdelijk in te zetten voor de informatievoorziening omtrent de coronaregelingen die door de overheid voor ondernemers getroffen zijn.

(meer…)

‘Veel zitten is niet erg, weinig bewegen wel’

We zijn gemaakt om in een mammoetvelletje over de steppe of door het oerwoud te lopen en hier en daar een besje te plukken en hard weg te rennen voor die ene tijger. Dat is wat ik graag mag vertellen als ik iemand zie met bewegingsarmoede. (meer…)

Kennismaken met… Dirk-jan van Kramer Toegangstechniek

Dirk-jan Kramer uit Oosthuizen runt inmiddels al elf jaar zijn eenmansbedrijf Kramer Toegangstechniek. Hij werkt met automatische (schuif)deuren en elektrische deurdrangers, voornamelijk voor bedrijven en zorginstellingen. Zeevang Ondernemers laat Dirk-jan hierover graag aan het woord. (meer…)

Verzekerd van goed advies

Privé of zakelijk: er zijn veel mensen die het verdiepen in verzekeringen maar zonde van hun tijd vinden. Ook al weet iedereen dat goed verzekerd zijn belangrijk is, vooral als je er aanspraak op moet maken. Daarom is het goed te weten dat er experts zijn die zich er voor jou in verdiepen. Zoals het team van Onderlinge Waterland. Zo ben jij altijd verzekerd van goed advies. (meer…)

Op voetbalreis met Number 1

Stel je hobby’s zijn voetbal en reizen en je kunt die twee combineren en daar je werk van maken. Klinkt als een jongensdroom, toch? Voor de Volendammers Jan Tol en Mike Tol is die droom werkelijkheid geworden. Sinds ruim drie jaar runnen zij Number 1 Voetbalreizen en dat doen zij met veel succes. (meer…)

Laagdrempelige hulp bij ICT

Als ondernemer kun je niet van alle markten thuis zijn. Een pc kopen lukt vaak nog wel, maar bij het installeren ervan haken veel ondernemers al af. Zo niet Arjan Levers. Die vindt ICT zo leuk dat hij van zijn hobby zijn werk gemaakt heeft en op laagdrempelige manier ondernemers en particulieren helpt op ICT gebied. (meer…)

Grip op het leven

We willen allemaal weleens meer zelfvertrouwen hebben of rust in ons hoofd creëren op carrièregebied. Bij sommigen neemt dit echter de overhand en dat kan een teken zijn dat er meer aan de hand is. Melisa Visser, van Ban Pé uit Volendam, is een (autisme)coach en helpt mensen die deze kenmerken herkennen om weer grip op het leven te krijgen. (meer…)

Samen sterk in beeld

Dat ondernemen niet altijd van een leien dakje gaat, hebben fotografen Edward van Hees en Natascha Klijnman aan den lijve ondervonden. Toch hebben zij in al die jaren geen moment getwijfeld aan hun bedrijf en hun expertise. Hun doorzettingsvermogen zorgt ervoor dat zij nu eigenaar zijn van Van Hees Fotografie in Volendam én Van Hees Bedrijfsfotografie in Purmerend. (meer…)

Totaalpakket voor kantoren

Bijna 25 jaar is Annelies Günther al werkzaam in de zaak die Kees en Truus Kuipers dit jaar op de kop af 50 jaar geleden gestart zijn in de Weeshuissteeg in Purmerend. Volgens Annelies zijn kantoorartikelen van alle tijden, al zijn er duidelijk veranderingen zichtbaar, die ervoor zorgen dat All Office Kuipers moet blijven meebewegen. (meer…)

5 vragen aan…

1. Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Shirley Benoit. Ik ben sinds drie jaar werkzaam bij Bureau Toerisme Laag Holland en sinds januari 2020 de nieuwe directeur. Met Bureau Toerisme Laag Holland zetten wij ons in voor het versterken van de toeristische sector in de regio Laag Holland. Wij bundelen de krachten tussen provincie, gemeenten, recreatieschappen, VVV’s en toeristische ondernemers. (meer…)

Unieke visopleiding

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk jongeren met minimaal een MBO-diploma op niveau 2 de arbeidsmarkt op gaan, moet er soms buiten de kaders gedacht worden. In samenwerking met SVO vakopleiding Food, ondernemers in de visbranche, gemeente Edam-Volendam en de leerplichtambtenaar is er een succesvolle, maar vooral unieke visopleiding in de gemeente gestart. (meer…)

Kunstzinnige taartcreaties

Jona Pasdeloup uit Edam maakt al tien jaar prachtige taarten. Dit doet zij onder de naam La Mia Torta, dat ‘mijn taart’ betekent. Met haar achtergrond als interieurstylist weet ze van haar smakelijke creaties ook nog eens een lust voor het oog te maken.

(meer…)

Passie voor quilten

Ze had 10 jaar een pedicurepraktijk aan huis, maar na een burn-out gooide Marlies Wolda het roer om. Ze maakte van haar hobby haar werk en begon een winkel, webshop en workshops in quilten. Sinds vijf jaar knipt en naait ze de ene stof na de andere om er prachtige kunstwerken van te maken. (meer…)

Uitbreiding Vrouwen van Sereen

Als je vrijwel iedere dag met de dood bezig bent, doet dat iets me je als mens. Dat kan bijna niet anders. Sylvia van Leeuwen, eigenaresse van uitvaartonderneming Vrouwen van Sereen, is niet alleen bewuster gaan leven, maar telt ook haar zegeningen. ‘Je weet immers nooit of er een morgen komt’. (meer…)

Cultureel karakter in Edam

Siem Kees Slegt heeft al vele jaren een bijzondere band met café-hotel De Harmonie. Hij begon daar ooit als muzikant op de zondagmiddag en inmiddels is hij al ruim twintig jaar de eigenaar van de zaak die is gevestigd aan de Voorhaven 94 in Edam. Nog steeds doet Siem Kees er alles aan om de agenda van de locatie een zo leuk mogelijke invulling te geven. (meer…)

De kracht van uniek beeld

Bedrijfsfotografie wordt toegepast om een bedrijf met krachtige beelden te verwoorden, zodat je in één oogopslag ziet waar het in het bedrijf om gaat. Professionele foto’s dragen daaraan bij en die maak ik. Die foto’s maak ik speciaal voor een bedrijf en daar ontstaat wel eens wat verwarring over. (meer…)

Voorlopers in de bouw

Hard werken is hard ontspannen. Dat hebben ze bij KBK bouwgroep in Volendam goed begrepen. Na een grondige verbouwing opende in april de deuren van het splinternieuwe pand aan de Morseweg, dat niet alleen een prettige werkomgeving biedt, maar ook inspeelt op modern werkgeverschap. (meer…)

‘Sonderen is secuur werk’

Toen Patrick Hooyberg (45) in 1999 bij Lankelma in de Beemster aan het werk kon, wist hij niet wat sonderen was. ‘Een vriend van me werkte daar en zei dat ze personeel zochten voor onder andere sondeerwerk. Ik heb een paar cursussen gevolgd en het vak in de praktijk geleerd. Het is zo’n mooi beroep’, aldus Patrick uit Oosthuizen. (meer…)

‘Mijn werk kom ik tegen op straat’

Emily Franklin is een echte duizendpoot. Haar basis is grafische vormgeving, wat maakt dat ze zich bezighoudt met onder andere het ontwerpen van huisstijlen, brochures en de look & feel van beursstands en relatiegeschenken. De eigenaresse van Emdesign, dat aan de Volendamse Wieringenlaan is gevestigd, zegt dat eigenlijk alles waar een logo opstaat door haar handen gaat. (meer…)

Ondernemende fruitteler in de polder

Boodschappen doen bij de boer. Het was in mijn jeugd de normaalste zaak van de wereld. Kilo’s aardappelen en appelen verdwenen er voor langere tijd bij mijn opa en oma in de schuur. Tegenwoordig is dit weer helemaal terug van weggeweest. Henry van Rooijen zag deze trend als een uitdaging en op zaterdagen is het tegenwoordig een drukte van belang in De Proeftuin, op steenworp afstand van de kerk van Oosthuizen. (meer…)

Nieuwe eigenaar Waterlant’s Weelde

Waterlant’s Weelde is al 30 jaar een bekende naam en verkoopt door geheel Noord-Holland, via de webshop en vanuit de winkel in Oosthuizen duurzaam vlees aan consument en zakelijke markt.

(meer…)

Meld je bedrijf aan voor Waterland Werkt

De aanmeldingen voor Waterland Werkt stromen binnen! Dat is natuurlijk mooi, maar de organisatie zoekt er nog meer. In 2019 waren er meer dan 8.000 bezoekers op de been die ontdekten wat het bedrijfsleven in Waterland te bieden heeft. Dat wil je als werkgever toch niet missen?

(meer…)

Waterland Werkt: dé kans om je bedrijf te profileren!

Iedereen heeft het over vorig jaar als hij of zij over Purmerend Werkt praat. Toch was het afgelopen januari dat de eerste editie van Purmerend Werkt plaatsvond. De volgende editie heet Waterland Werkt en vindt bij de bedrijven op locatie plaats: op 31 januari en 1 februari.

(meer…)

Klaar voor de toekomst met glasvezel

Op maandag 16 september vond er een belangrijke gebeurtenis plaats in Kwadijk. In alle vroegte zijn daar de eerste twee gebruikers aangesloten op het glasvezelnetwerk. (meer…)

De kracht van samenwerking

Al jaren zijn Kernpraktijken fysiotherapie de Garage van Sandra Pommerel en BodyResults van Michel Snoek en Nancy Keizer een vast gegeven in Volendam. (meer…)

Sterk in juridisch vertaalwerk

Als er iemand in twee talen denkt, dan is het Marcel Steur wel. Sinds de oprichting van JMS Textservice in 1997 weet hij feilloos de juiste vertaling van en naar het Engels, in woord en geschrift, te vinden. (meer…)

Meer aandacht voor ondernemer

Vijftig jaar bestaat Van Overbeek Makelaars in 2020. ‘Een begrip in de regio en een betrouwbare partij waar men graag zaken mee doet, omdat wij gedegen werk afleveren dat we kunnen onderbouwen’, (meer…)

Samen bouwen in Zeevang

Samenwerken en vertrouwen. Het zijn twee belangrijke pijlers van het ondernemerschap. Ook in Zeevang weet een aantal ondernemers dat je mét elkaar meer bereikt dan alleen. (meer…)

5 vragen aan…

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Wij zijn Heidi Offerman-Kwakman (Volendam) en Jacqueline Blees (Landsmeer). Wij hebben elkaar leren kennen nadat wij onze krachten wilden bundelen om ondernemers te informeren over ons beroep. Wij zijn virtueel professional (VP) met verschillende expertises. Heidi houdt zich bezig met online marketing en het optimaliseren van werkprocessen en Jacqueline met planning en (event)organisatie. Onze ervaring hebben wij opgedaan in het bedrijfsleven. (meer…)

Waterland Werkt 2020

Begin dit jaar vond de eerste editie van Purmerend Werkt plaats in het centrum van Purmerend. Een evenement waar bedrijven, werkzoekenden en scholieren met elkaar konden kennismaken. Organisator stichting Purmerend 2000+ breidt het evenement in 2020 uit en kiest voor deze editie ook voor een andere opzet.

(meer…)

Samenwerken aan omgevingsvisie

In 2021 treedt de nieuwe omgevingswet in werking. Een wet die een einde maakt aan allerlei verschillende regels en wetten over uiteenlopende onderwerpen en zorgt voor meer eenvoud en overzicht. Gemeente Edam-Volendam anticipeert op deze nieuwe wet door aan de slag te gaan met een omgevingsvisie. Hierin worden alle onderwerpen, die met de leefomgeving te maken hebben, meegenomen.

(meer…)

Bouwmensen neemt voortouw in duurzame inzetbaarheid

Om ervoor te zorgen dat mensen in de bouw op een duurzame manier hun pensioengerechtigde leeftijd halen, is de Duurzame Inzetbaarheids Analyse, kortweg DIA, ontstaan. Leo Schoenmaker, directeur van Bouwmensen Kennemerland/Zaanstreek/Waterland, vertelt over de rol die Bouwmensen hierin speelt. (meer…)

‘Ons werk is geen afgebakend verhaal’

Bart Haan (56) is sinds 1992 eigenaar van familiebedrijf LMB Haan BV. Dit is een landbouwmechanisatiebedrijf, in de breedste zin van het woord, gevestigd in Kwadijk. Van constructie- en laswerkzaamheden tot aan smidswerk en de verkoop en het onderhoud van trekkers en werktuigen: voor Bart is geen dag hetzelfde.

(meer…)

Van afwasser tot eigenaar

Op aanraden van haar moeder solliciteerde Lisa van Susteren als puber op een vacature voor afwasser bij Het Wapen van Middelie. Zelfs zij kon toen niet bevroeden dat zij 12 jaar later eigenaar van de gezellige horecagelegenheid zou zijn, waar lokaal en internationaal elkaar aan de bar ontmoet.

(meer…)

‘Minder klanten, beter werk’

Ook als ondernemer kun je je wel eens werknemer voelen, omdat de opdrachtgever leidend is in wat jij als opdrachtnemer doet. Klaas Buijs van Gold Ontwerp en Communicatie in Volendam draaide het om en koos voor klanten die beter bij hém passen. (meer…)

Flexwerken in een prettige werkomgeving

Twee jaar liep Nathalie Smit rond met haar plan voor een business center, maar kon geen geschikt pand vinden. Tot op de plek van het voormalige PTT kantoor aan de Bellstraat in Volendam een gloednieuw pand werd neergezet.

(meer…)

Duurzaam maatwerk in bouwkundig ontwerp

Vanuit zijn ouderlijk huis in Hobrede keek Ruben Wennekers tijdens zijn jeugd uit over de uitgestrekte Zeevangspolder. Het is bijna onbegrijpelijk dat juist hij droomde over stedenbouwkunde en architectuur. (meer…)

10 jaar Palingprofs: een lokaal zakelijk netwerk met diepgang

Het zakelijke netwerk de Palingprofs werd ooit gestart op LinkedIn door Hein Runderkamp, die zich begin 2009 afvroeg waarom er nog geen groep bestond van Volendamse zakelijk dienstverleners die met elkaar konden netwerken. (meer…)

Focus op WordPress websites

Geen enkel zichzelf respecterend bedrijf kan anno 2019 nog zonder website, al is het alleen maar om gevonden te worden door consumenten die meer en meer online georiënteerd zijn. Dat veel ondernemers zelf geen kaas gegeten hebben van het bouwen (meer…)

Toekomstgericht wonen én opleiden

Als oud-leerling van De Triade in Edam draagt Yvo de Ruijg de scholengemeenschap nog altijd een warm hart toe. Hij was dan ook gelijk enthousiast toen adjunct-directeur Jeanine Dijkstra hem vroeg bij te dragen aan technische lessen die goed aansluiten bij wat er in de praktijk nodig is. (meer…)

9 mei Open Huis nieuwe, betaalbare (bedrijfs)units Oosthuizen

Op het bedrijventerrein aan de Ambachtsweg in Oosthuizen wordt naar verwachting in september 2019 gestart met de bouw van betaalbare, kleinschalige bedrijfsunits, waarvan inmiddels circa 50% is verkocht. (meer…)

EAZZI maakt klantreis voor ondernemer inzichtelijk

Stel, de website van je bedrijf wordt niet goed bezocht. Of je krijgt steeds minder klanten in je winkel. Of je hebt geen idee wat je met social media moet doen. Dan kun je de expertise van EAZZI (uitspreken als: ‘Easy’, red.) inhuren. De Volendammers Erwin Sier en Arno Hildering runnen sinds twee jaar dit bedrijf in hun woonplaats. (meer…)

Creatieve winnaars

Twee keer eerder werden Robert Swart en Randy Schouten van De Reclamestudio in Oosthuizen genomineerd voor de ZO! Ondernemersprijs. Driemaal bleek in hun geval écht scheepsrecht en daarom mogen zij zich ‘Ondernemers van het Jaar 2018’ noemen.

(meer…)

Energiemeter op nul door DuurzaamAan

Je kunt geen krant openslaan of tv programma aanzetten of het gaat over duurzaamheid en het klimaatakkoord. Om klimaatverandering tegen te gaan is het streven om in Nederland in 2030 bijna de helft minder broeikasgassen uit te stoten dan we in 1990 deden. Voor Stefan de Boer van DuurzaamAan is dit de beste reclame die je je maar kunt wensen. ‘We zijn dagelijks bezig met duurzaamheid, het is ons werk’, vertelt de 37-jarige ondernemer. (meer…)

‘Met hout en steen gaat niemand heen’

Best wel uitdagend om gevraagd te worden een column te schrijven in een regionaal, zakelijk georiënteerd magazine als ZAAQ met een eigenzinnige Q. Een column betekent toch iemands (vaste) rubriek met persoonlijke gedachten in een periodiek. Dus eerst maar even persoonlijk kennismaken. (meer…)

Toplocatie in de polder

Het is amper een jaar geleden dat René en Helen de Boer uitbaters werden van De Oude School in Warder. Toch voelt het volgens René alsof ze er al jaren zitten. Helemaal in hun element met hun prachtige locatie met mogelijkheden, voegen ze dit jaar nog een activiteit toe aan hun onderneming. (meer…)

5 vragen aan…

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Wendy Koning-Tol, ik ben moeder van Joey (11) en Danny (7) en vrouw van Johan. Daarnaast ben ik OndernemersCoach & NLP Trainer voor ambitieuze coaches die een goedlopende praktijk willen neerzetten. (meer…)

Jan Splinter: ‘Niet veel, maar wel goed is mijn motto’

Als er iemand bevlogen over vlees kan praten, dan is het Jan Splinter wel. Toch pleit de eigenaar van Waterlant’s Weelde in Oosthuizen voor het eten van minder vlees. Maar dan wel van een veel betere kwaliteit, met oog voor dier, mens én milieu. (meer…)

Simone Bibo: ‘Ik heb mijn droom waargemaakt’

Op jonge leeftijd wist Simone Bibo al wat ze wilde worden. Om dat doel te verwezenlijken volgde ze een opleiding tot schoonheidsspecialiste en begon ze vervolgens acht jaar geleden voor zichzelf. Haar grote droom: een zelfstandige praktijkruimte. Die droom heeft ze onlangs waargemaakt aan de Raadhuisstraat in Oosthuizen. (meer…)

Greetje Gutter: ‘Wat je van dichtbij haalt is lekkerder’

Om als winkel relevant te zijn en te blijven in een veranderende economie moet je onderscheidend zijn. Met thema’s als ambachtelijkheid, duurzaamheid, sociale betrokkenheid en lokale samenwerkingen weet Bakkerij Kees Gutter zich steeds weer op creatieve wijze te onderscheiden. (meer…)

Reinier Stijvers: ‘De rol van een accountant verschuift’

Het is een tijdje stil geweest bij De Boer Accountants aan de Voorhaven in Edam. Niet dat er niet hard gewerkt werd, integendeel. Een trieste gebeurtenis zorgde er echter voor dat Reinier Stijvers en zijn team even pas op de plaats maakten. Inmiddels is de rust weer gekeerd. Na een periode van de schouders eronder zetten heeft het bedrijf de blik weer op de toekomst gericht. (meer…)

Anders in advocatuur

Slechts enkele maanden na de oprichting van hun bedrijf Smit & Smit Advocaten vielen Jack en Kees Smit al op. De tweeling uit Volendam laat dan ook een verfrissende wind waaien in de wollige wereld van de advocatuur. En wie zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt, blijft nooit lang onopgemerkt.

(meer…)

Passie voor het schildersvak

Hij begon zijn carrière bij een schildersbedrijf in het hartje van de Jordaan en na meer dan 38 jaar is Rob Putter nog steeds vergroeid met zijn schilderskwast. Volgens de Edammer is er dan ook geen mooier vak dan dat van een schilder… (meer…)

Benedikt Marijnen: ‘Het zit in mijn DNA om alles eenvoudig te willen maken’

Als jurist Benedikt Marijnen ergens voorstander van is, dan is het wetgeving versimpelen en praktisch toepasbaar maken. Al jaren streeft hij naar een juridisch kwaliteitssysteem dat ondernemers (meer…)

Roel Brussel viert 20 jarig bestaan

Voordat Roel Brussel 40 werd besloot hij zijn carrière drastisch om te gooien. Van het werken voor een opleidingsinstituut werd hij niet langer gelukkig en dus begon hij zijn eigen klus- en onderhoudsbedrijf. (meer…)

Happen aan de haven

Met weinig horeca-ervaring een restaurant overnemen? Bart Verzijde (35) twijfelde geen moment toen zijn schoonvader hem vroeg. In 2016 werd hij aangesteld als directeur en sinds 2018 is hij, samen met chef-kok Sander van Haasteren (28), eigenaar van restaurant Pieterman op het Marinapark in Volendam. (meer…)

Camping aan het Markermeer

De ouders van Tim Maas verhuisden tijdens zijn puberteit naar Schardam om daar camping De Eenhoorn over te nemen. In die tijd was hij daar allesbehalve gelukkig mee. Niet zozeer vanwege de camping, maar vooral vanwege de locatie, ver weg van zijn vrienden. Toch besloot hij om, samen met zijn vrouw Danny, (meer…)

Trendy dorpskapper in Oosthuizen

Begin mei opende Remco van Lint (28) zijn allround kapsalon Revali’s Hair aan de Raadhuisstraat in Oosthuizen. Het is niet de eerste keer dat hij voor zichzelf begint, maar het is wel voor het eerst in een voor hem onbekende omgeving… (meer…)

Örjan Frikkee: ‘Automotive constant in beweging’

Sinds Örjan Frikkee het bedrijf in 1996 van zijn ouders overnam is er veel veranderd. Het tankstation aan de N247 is verpacht en bergingswerkzaamheden doet het bedrijf al lang niet meer. Daarvoor in de plaats is de focus gelegd op onderhoud en reparaties van auto’s tot aan kleine vrachtauto’s. (meer…)

‘Glasvezelnetwerk in Zeevang’

Hoewel gemeente Edam-Volendam nog overweegt om vanaf 2032 een glasvezelnetwerk aan te leggen in alle kernen van de gemeente, zorgt een burgerinitiatief van stichting Zeevangnet ervoor dat Zeevang komend jaar al voorzien wordt van deze stabiele en snelle aansluiting. (meer…)

Gerda Tol: ‘Pak je verantwoordelijkheid’

Na een loopbaan in de uitzendbranche begon Gerda Tol in 2006 als manager van Comeback Reintegratie & Advies. Het borduurde voort op haar werk bij het nazorgloket en de toenemende vraag vanuit de Volendammer samenleving om te helpen bij de re-integratie van slachtoffers van de nieuwjaarsbrand. (meer…)

‘La Dolce Vita in Edam’

Op 28 mei 2018 was het 14 jaar geleden dat Roland Schouten en Eva van Straten eigenaar werden van café De Gevangenpoort en restaurant La Galera. (meer…)

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Op het bedrijventerrein in Oosthuizen kocht SGM Vastgoed een kleine 10 jaar geleden een kavel waarop een vergunning is afgegeven voor 42 units. Hiervan zijn in twee fases tot op heden 28 units gerealiseerd die ofwel verkocht zijn ofwel verhuurd worden door Volume Vastgoed Faciliteiten. (meer…)

Vliegende start voor Jurre Bleekemolen

Na jaren in loondienst soortgelijke werkzaamheden vervuld te hebben, was Jurre Bleekemolen (29) er afgelopen zomer wel klaar voor. Op 1 augustus 2017 begon hij zijn bedrijf MakeoverGroep en adviseert en begeleidt sindsdien bij de bouw en verbouw van panden en het bijbehorende vergunningentraject. (meer…)

Passie voor motorsport

Als je Brian Slooten (28) vraagt wat zijn werk inhoudt, dan antwoordt hij lachend: ‘Ik bouw jongensdromen’. In de loods van zijn bedrijf Chassis Factory aan het Westeinde in Oosthuizen ontwikkelt, onderhoudt en bouwt hij onderdelen voor de motorsport. Het bedenken (meer…)

Aan tafel met Het Geheim van Edam

Acht jaar geleden begon Henk Koning (58) zijn horecazaak aan het Spui. Met plek voor 30 gasten werd het Geheim van Edam een drukbezocht etablissement. De nieuwe, veel grotere locatie aan het Damplein was dan ook een uitkomst (meer…)

Richard Schokker: ‘Meerwaarde van internet’

In 1995 begon de carrière van Richard Schokker (45) in het familiebedrijf dat door zijn opa werd opgericht in 1922. Een familiebedrijf dat in het bijna 100-jarige bestaan overeind is gebleven door innovatie en flexibiliteit. ESVO groeide uit van zeilmakerij, voor de vele botters in Volendam, tot grootste (meer…)

10 jaar Beautique Elegance

In maart van 2018 was het 10 jaar geleden dat Anneliese Klouwer (29) als jonge ondernemer haar Beautique Elegance begon aan de Pieterman in Volendam. Tien jaar na dato heeft zij niet alleen een florerend bedrijf, maar mag ze zich ook winnaar noemen van de Beauty Award 2017. (meer…)

Zo! Nieuws

Ondernemer in de spotlight

lees verder

Coronamaatregelen voor ondernemers op een rijtje

lees verder
Meer Zo! Nieuws

Gemeentenieuws

Houd de strategische keten in stand

lees verder

Eindbijeenkomst Economische Toekomst 2040

lees verder
Meer gemeentenieuws