Gemeentenieuws

Nieuwe maatregelen om ondernemers te steunen

Purmerend heeft besloten extra maatregelen te nemen om ondernemers te steunen. Veel ondernemers zijn hard getroffen door de coronacrisis. (meer…)

Baanstee Noord krijgt meer voorzieningen

Het gaat goed met Baanstee Noord. De afgelopen jaren kwamen er veel nieuwe bedrijven naar het terrein. Momenteel is een aantal bedrijven druk bezig met bouwwerkzaamheden.

Zo vordert de bouw van Louwman, Groenhart, Burger en Co en van Mossel Automotive gestaag. Ook zijn er bedrijven waarvan de bouw alweer gereed is en die hun intrek hebben genomen in hun splinternieuwe bedrijfsgebouw, zoals Stupin.

De afgelopen 5 jaar is er in Baanstee Noord 13,6 hectare grond uitgegeven aan nieuwe bedrijven. Iets meer dan 10 hectare grond is inmiddels in optie genomen en 8,5 hectare is gereserveerd. Vooral bedrijven uit andere delen van Purmerend, de gemeenten Edam-Volendam en Waterland en andere gemeenten uit de regio Zaanstreek-Waterland hebben interesse. Passend in het regionale karakter van het bedrijventerrein is de toegenomen belangstelling vanuit de regio zichtbaar in de vorm van vestigingen van bedrijven uit de hiervoor genoemde regio’s.

Nieuw voorzieningenpunt

De gemeente heeft een contract getekend met EG Retail, een ontwikkelaar van een voorzieningenpunt. EG Retail gaat een tankstation bouwen voor nieuwe duurzame diesel, LNG, benzine en in de toekomst mogelijk waterstof. Het tankstation is toegankelijk voor auto’s en vrachtwagens. Bij het voorzieningenpunt komen ook een Spar, Burger King, Star Bucks en een Go Fresh Bakery. Ook komen er flexibel verhuurbare kantoren.

Zware tijden

Het zijn zware tijden voor veel ondernemers in Purmerend. De maatregelen om het coronavirus terug te dringen worden in veel sectoren hard gevoeld. De gemeente wil ondernemers helpen waar dat kan.

Loket Ondersteuning Ondernemers

Het aantal noodmaatregelen voor ondernemers is groot. Het is niet gemakkelijk om te bepalen waar je gebruik van kunt maken. Ook is het soms een zoektocht bij welk loket je je kunt melden. Ook daarbij helpt de gemeente graag. Je kunt contact opnemen met het tijdelijke Loket Ondersteuning Ondernemers van de gemeente. Dit loket is dagelijks tussen 9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur bereikbaar op telefoonnummer: 0299-452 400.

Kansen pakken in 2020

Baanstee Noord liet ook in 2019 zien dat er gewerkt wordt. Heistellingen doen hun werk om nieuwe panden te voorzien van een goede fundering. ‘Daarop kan door ondernemers gebouwd worden aan een mooie duurzame toekomst’, aldus het verkoopteam van Baanstee Noord.

(meer…)

Duurzaam samenwerken

Per 1 augustus is Sjaak Vaes in dienst gekomen bij gemeente Purmerend. Zijn taak is om bedrijven uit Purmerend en de regio Zaanstreek-Waterland te stimuleren zich te vestigen in Baanstee Noord. Ook levert hij een bijdrage aan het uitbouwen en uitdragen van de economische kracht en mogelijkheden van de gemeente binnen de Metropool Regio Amsterdam. (meer…)

Bruisend bedrijventerrein in wording

Wie over het bedrijventerrein Baanstee Noord rijdt ziet dat de zandvlakte verandert in een bedrijventerrein waar het bruist van de bedrijvigheid. Steeds meer bedrijven vinden de weg naar dit terrein dat volop in ontwikkeling is. Daarom een update van de actuele situatie. (meer…)

Ontwikkelingen op Baanstee Noord

Baanstee Noord is vol in ontwikkeling. In de vorige editie van ZAAQ stonden we met het verkoopteam van Baanstee Noord van de gemeente Purmerend uitgebreid stil bij de activiteiten op dit bedrijventerrein. (meer…)

Baanstee Noord biedt kansen

Jarenlang waren er weinig bouwactiviteiten op de Baanstee Noord te zien. Het bedrijventerrein lag er bouwrijp, maar verloren bij, langs de N244. De Zorgcirkel was het eerste bedrijf dat zich hier n 2014 vestigde. ‘Het ene na het andere bedrijf opent nu hier een pand. (meer…)

Nieuwe accountmanager voor ondernemers Purmerend en Beemster

Niels Krommenhoek (37) uit Alkmaar is de nieuwe accountmanager voor klein MKB ondernemers in Purmerend en Beemster. Hiervoor heeft hij één jaar bij het Horizon College gewerkt als Coördinator Ondernemerschap en daarvoor acht jaar bij de Kamer van Koophandel als Front Office Adviseur in Alkmaar en Amsterdam. (meer…)

Gemeentenieuws

Nieuwe maatregelen om ondernemers te steunen

lees verder

Baanstee Noord krijgt meer voorzieningen

lees verder
Meer gemeentenieuws