Meer

restaurant opent in Weidevenne

De Jutter Purmerend is een nieuwe brasserie op het Weidelandpad 3 in Purmerend, te openen in het najaar van 2019. De Jutter staat voor alles wat je op het mooie eiland Texel ervaart: Texelse gezelligheid, Texelse gastvrijheid (meer…)

Rijser nog duurzamer

In juli heeft Drukkerij Rijser in Purmerend de zonnepaneleninstallatie met 40% uitgebreid. ‘Hierdoor produceren wij nog schoner door opwekking van onze eigen zonne-energie’, aldus Annet Rijser. (meer…)

Kerstpakket voor een kerstpakket

De samenwerkende Rotaryclubs uit de regio Waterland hebben ook dit jaar een kerstpakkettenactie ‘Do Good, Feel Good’. Voor ieder pakket dat besteld wordt, zorgt Rotary dat er ook een pakket wordt bezorgd bij iemand in de regio die dit verdient. (meer…)

‘Afscheid met bloemen’

Sinds vorig jaar zijn Timo Koopman en Annemieke van Eijk de trotse eigenaren van Berghroos Bloembinders op het Wormerplein in Purmerend. De bloemenzaak is al jaren een begrip in Purmerend en omstreken. (meer…)

Abma Advocaten

Sinds 1 juni 2019 is Abma Advocaten een feit. Al bijna 45 jaar een begrip in de regio, nu gegoten in een nieuw jasje. Marije Sliphorst, Saskia Peijnenburg, Felix Groot en Hans Abma hebben er zin in. Abma Advocaten is deskundig, betrokken en gericht op het toewerken naar dé oplossing voor haar cliënten. Het advocatenkantoor fungeert als juridische sparringpartner voor de regionale MKB-er. Het springt daar waar nodig in, acteert proactief en het team kent de cliënten, zodat er goed meegedacht kan worden. Abma Advocaten is er voor haar cliënten om de juridische zorg uit handen te nemen, zodat deze zich kunnen bezig houden met hun bedrijf/leven. De focus ligt op ondernemingsrecht, contractenrecht, arbeidsrecht, beslag & executierecht, huurrecht, erfrecht & agrarisch recht. Kwaliteit van dienstverlening staat voorop: ‘We focussen op inhoud, zijn direct en toegankelijk’, aldus Marije Sliphorst. Meer informatie vind je op abma-advocaten.nl.

BRASA’S Fish Market

BRASA Purmerend bestaat dit jaar vijf jaar en viert dit het hele jaar door. Zo is er een speciaal biertje gemaakt, BRASA’s Blondje, is er een jubileummagazine gemaakt en zijn er iedere maand speciale avonden. Op woensdag 10 juli is er een Fish Market voor de deur. Allerlei soorten verse vis, afkomstig van hofleverancier Schmidt Zeevis uit Rotterdam, worden bereid met diverse wijnen erbij. Reserveren voor deze avond kan bij BRASA Purmerend (brasabarenkitchen.nl).

Lezer ICT verhuist naar Baanstee-Noord

Na 17,5 jaar heeft ICT bedrijf Lezer ICT Edam verlaten en zich gevestigd in Purmerend. ‘Op de nieuwe locatie aan de Einsteinweg 30F, achter Gamma, kunnen we onze klanten beter ontvangen en in de showroom de nieuwste ICT en telefonie oplossingen demonstreren. Al enige tijd waren we op zoek naar een zichtlocatie met showroom op de benedenverdieping’, vertelt Rob Lezer, eigenaar van het bedrijf.

De ICT- en telefoniemarkt verandert snel. Traditionele oplossingen worden door veel bedrijven nog omarmd, terwijl de zogenaamde Cloud-based oplossingen vaak meer voordeel, flexibiliteit en lagere kosten met zich meebrengen. Ook de hedendaagse telefonie-oplossingen bieden meer flexibiliteit om beter bereikbaar te zijn en makkelijker te werken op verschillende locaties. ‘Pay-As-You Go, oftewel betalen per gebruiker per maand, is onze specialisatie. Geen langlopende contracten, maar flexibel per maand en met lagere kosten. Zo kun je onder andere onbeperkt bellen voor vaste lage kosten in Nederland, Europa of zelfs de hele wereld. Lezer ICT heeft deze oplossing beschikbaar en indien gewenst binnen één uur opgeleverd. Ook 4G data internet oplossingen kunnen binnen één dag geleverd worden of bij een calamiteit zelfs binnen één uur.’

Eerste uitgave van Renata Magazine

Het eerste nummer van Renata, een magazine voor ondernemende vrouwen, is onlangs gelanceerd en goed ontvangen. In 1700 winkels in Nederland ligt het magazine in de schappen. Inmiddels wordt er door de vrouwen achter de schermen hard gewerkt aan het tweede nummer, dat in oktober uitkomt. Het concept is bedacht door Renata Willems en Janette Visser. Het glossy magazine wordt door vrouwen gemaakt en biedt ondernemende vrouwen uit Nederland een podium. Daarnaast is er onder andere aandacht voor goede doelen, komt een bekende Nederlander aan het woord en zijn er leuke winacties.’  

Salonboot bij Fort Resort Beemster

Varend genieten in de Beemster en omstreken voor zakelijke en feestelijke bijeenkomsten? Dat kan nu bij Fort Resort Beemster. De luxe salonboot, die voorheen bij het Amstel hotel lag, beschikt onder andere over een moderne keuken, bar en toilet. De boot biedt plaats aan maximaal 32 personen en zittend 22 en is geschikt voor zakelijke en feestelijke bijeenkomsten zoals een borrel, zakenlunch, high tea of diner. Zo beleef je Werelderfgoed de Beemster, Waterland en omstreken op een heel andere wijze.  

5 vragen aan…

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Wij zijn Ellen en Maarten Oud. We zijn broer en zus en sinds kort eigenaar van Houthandel Vlug & Oud in Zuidoostbeemster. Ons bedrijf heeft al 85 jaar ervaring in hout. (meer…)

Verhuizing Succesvolle Opvolging

Per 15 mei verhuist Succesvolle Opvolging, het bedrijf van Liane en Carola de Ruijter, vanuit de Middenbeemster naar Baanstee Noord. (meer…)

Regionale Duurzaamheidsbeurs in De Kloek

Op zaterdag 6 april van 10.00 – 16.00 uur wordt in sporthal De Kloek in Middenbeemster de Regionale Duurzaamheidsbeurs 2019 georganiseerd. (meer…)

Smaak van Waterland in P3

Op zondag 31 maart wordt door Rotary Purmerend Polderland weer het initiatief genomen voor De Smaak van Waterland. Het jaarlijks terugkerende fundraising evenement vindt vanaf 16 uur plaats in Pop- & Cultuurpodium P3 in Purmerend. (meer…)

Business Open Purmerend van start

In Burggolf Purmerend is een nieuwe ondernemersclub van start gegaan, Business Open Purmerend. Om de week komen de ondernemers bij elkaar op woensdag van 07.30-09.00 uur voor ontbijt, netwerken en aansluitend, voor wie wil, golf. (meer…)

Arbeidsongeschiktheidsuitkering voor Zelfstandigen

Als zelfstandige ben je zelf verantwoordelijk voor het treffen van een voorziening in het geval van arbeidsongeschiktheid. Toch is het niet altijd nodig om een verzekering af te sluiten. Misschien heb je een partner die genoeg geld verdient voor jullie samen? (meer…)

Rotary Kerstpakkettenactie

Onder het motto ‘Do Good, Feel Good’ hebben de Rotaryclubs uit Purmerend en omgeving een kerstpakket samengesteld met kwaliteitsproducten uit Waterland. Voor ieder pakket dat werd verkocht, zorgt Rotary dat er nog een pakket (het weggeefpakket) wordt bezorgd bij iemand uit Waterland die dit verdient. (meer…)

Flexplek voor vrouwelijke zzp’ers

De Purmerendse Tamarah Melissa (31) heeft onlangs SheEO Workspaces (SheEO staat voor de vrouwelijke CEO) geopend op de Baanstee West. De onderneemster wilde een inspirerende en huiselijke plek creëren voor vrouwelijke zzp’ers. (meer…)

Gemeentenieuws

Bruisend bedrijventerrein in wording

lees verder

Ontwikkelingen op Baanstee Noord

lees verder
Meer gemeentenieuws