ZAAQ van Purmerend & Beemster verschijnt elk kwartaal en staat vol ondernemersinspiratie; van mensen met lef die zich net bij de Kamer van Koophandel hebben ingeschreven tot trotse ondernemers die hun sporen al lang en breed verdiend hebben in deze gemeente.

Elke editie brengt je meer ondernemersverhalen en geeft je meer achtergrond over ondernemers en hun bedrijf. Geen commerciële prietpraat, geen aangeleverde teksten, maar onafhankelijke interviews met ondernemers die recht uit het hart over hun intrinsieke motivatie vertellen. In bladerbare versie, zodat je ze ook op je pc of smart device kunt lezen en het magazine ook met geïnteresseerden kunt delen.


DE MEEST RECENTE UITGAVE van Purmerend en Beemster


DOELEN

Het jaar 2019 kunnen we al bijna afstrepen op de kalender. Tijd om de balans op te maken. Als ondernemer, maar ook als persoon. Wat ging dit jaar goed en wat niet? Hoe gaan we het in 2020 anders doen? En wat zijn mijn doelen voor 2020?

Met ZAAQ Media hebben we die doelen al bepaald. Dit magazine wordt door ondernemers in Purmerend & Beemster goed ontvangen en dat doet ons uiteraard deugd. Daarom verschijnen we volgend jaar niet vier, maar vijf keer. Een mooie stap voorwaarts!

Volgend jaar wordt een interessant jaar voor zzp’ers en ondernemers. De regering presenteerde op Prinsjesdag al enkele plannen rondom personeel. De AOW-leeftijd stijgt minder snel, de scholingsaftrek verdwijnt en er komt een vrijstelling voor een werkgeversverzekering (bron: KVK). Daarnaast gaat de belasting op de elektrische auto omhoog en wordt er gewerkt aan een nieuwe zzp- wet en de mogelijke verplichting voor zzp’ers om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. En dat zijn niet de enige maatregelen die de regering heeft aangekondigd. Het wordt weer een jaar vol veranderingen.

Ook de wereld om ons heen veranderd. Apparaten worden steeds slimmer en zijn via internet verbonden met de mens of met elkaar. Die ontwikkeling neemt bizarre vormen aan. Zo is de verwachting dat volgend jaar minimaal 20 miljard ‘dingen’ aangesloten zijn. Er zijn nu al meer apparaten dan mensen via internet verbonden. Waar gaat dat naar toe? Het leven wordt zo steeds gemakkelijker, tenzij je smartphone uitvalt. Ook ik kan inmiddels niet meer zonder mijn mobiel. Er is echter één functie die ik niet gebruik en dat is de agenda. Daarvoor gebruik ik nog steeds een papieren versie met een ouderwetse pen.

Sandra van der Meulen

Gemeentenieuws

Duurzaam samenwerken

lees verder

Bruisend bedrijventerrein in wording

lees verder
Meer gemeentenieuws