Rubrieken

Waterland Werkt: dé kans om je bedrijf te profileren!

Iedereen heeft het over vorig jaar als hij of zij over Purmerend Werkt praat. Toch was het afgelopen januari dat de eerste editie van Purmerend Werkt plaatsvond. De volgende editie heet Waterland Werkt en vindt bij de bedrijven op locatie plaats: op 31 januari en 1 februari.

Deze nieuwe insteek is op verzoek van veel deelnemers aan Purmerend Werkt: zo stellen we de deelnemende bedrijven nog beter in staat om te laten zien wat ze in huis hebben. Dus alle organisaties die op zoek zijn naar kandidaten voor vacatures, trots op hun bedrijf zijn en dat willen laten zien, zaken willen doen, naamsbekendheid willen verkrijgen of vergroten, willen netwerken, of hun maatschappelijke betrokkenheid willen tonen, krijgen hiermee nog meer de gelegenheid uit te pakken. Purmerend Werkt – met de Purmerendse focus – trok afgelopen januari zo’n 10.000 bezoekers, ga eens na wat Waterland Werkt u kan opleveren?!

Sinds 7 oktober is de inschrijving geopend. Iedere organisatie die aan de inwoners van de regio Waterland wil laten zien waar zij goed in is en waarom ze dat als beste kan, kan zich aanmelden via www.waterlandwerkt.info. Tijdens de aanmelding wordt meteen de mogelijkheid geboden een eigen bedrijfspagina aan te maken.Via die bedrijfspagina op de website kan de deelnemende organisatie zich profileren bij de bezoekers. Deze bezoekers kunnen vele verschillende soorten mensen zijn: collega-ondernemers, docenten, leerlingen, hun (groot)ouders, werkzoekenden en andere belangstellenden.

Voor iedere organisatie is dit een uitgelezen kans om te laten zien wat je doet en waarom je de beste bent!

Een belangrijk verbeterpunt van Purmerend Werkt, was de opdracht voor de leerlingen die op bedrijfsbezoek gingen. Moesten ze afgelopen januari 80 bedrijven langs voor stempels, stickers en handtekeningen, nu gaan ze bij twee bedrijven op bezoek die passen binnen het keuzeprofiel van hun opleiding. Eén bezoek brengen ze aan een organisatie buiten hun profiel. Van die bezoeken maken ze vervolgens een presentatie. Dit helpt hen om na te gaan of de carrièreperspectieven van hun profiel ook echt passen bij wat ze zelf willen. En dat is belangrijk want het is best lastig om te bepalen wat voor soort werk bij een opleiding hoort. De organisatie van Waterland Werkt is met alle middelbare en MBO-scholen in de regio in gesprek over deelname; de meesten hebben hun deelname al toegezegd. Ook met het HBO en enkele universiteiten vinden gesprekken plaats om hen te laten meedoen.

De organisatie achter Waterland Werkt, denkt ook aan het vervoer tussen de deelnemende bedrijven. Uitgangspunt is dat leerlingen zoveel mogelijk de fiets pakken. Voor bezoeken aan ondernemers buiten de eigen woonplaats is dat minder voor de hand liggend. We zijn daarom in gesprek met EBS. Het OV-net in Waterland is redelijk dekkend, maar niet volledig. Daar waar nodig zou extra vervoer een oplossing kunnen zijn. Ook kan het zijn dat op bestaande lijnen extra bussen nodig zijn. Hierover volgt in de toekomst meer informatie.

Wilt u meedoen aan Waterland Werkt? Meld u dan nu aan! De inschrijving sluit op 30 november, zodat nog tijd genoeg is om de organisatie voor de twee dagen goed voor te bereiden. Na 30 november beginnen we met een grootse mediacampagne om alle inwoners van de regio te attenderen op het evenement en hen weer in grote getale te enthousiasmeren voor een bezoek aan de prachtige bedrijven en instellingen in de regio Waterland.

Waterland Werkt biedt ook de gelegenheid tot sponsoring. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan op de website www.waterlandwerkt.info of mail naar info@waterlandwerkt.info.

Isabelle: ‘Mensen helpen hoort bij mij’

Bij toeval rolde Isabelle Trebillod in de branche waarin zij zich al bijna veertig jaar begeeft. Een ontmoeting in de trein met een Franse zakenman zorgde ervoor dat ze voor zichzelf begon met haar taalinstituut Altha Lingua in de Middenbeemster. (meer…)

Ambacht in een modern jasje

Als je je woning wilt laten stuken, wil je dat het vakkundig en snel gedaan wordt. Je wilt niet lang op een offerte wachten en vervolgens te horen krijgen dat er een wachttijd van een half jaar is. (meer…)

‘Ik hoop je niet meer te zien’

Ik krijg vaak te horen in gesprekken met mensen: ‘Ik hoop je niet meer te zien!’ Dit wordt dan niet gezegd (althans dat hoop ik) omdat de mensen mij niet aardig vinden, maar omdat het contact met een advocaat gelijk staat aan het hebben van problemen en/of ruzie. (meer…)

Waterland Werkt 2020

Begin dit jaar vond de eerste editie van Purmerend Werkt plaats in het centrum van Purmerend. Een evenement waar bedrijven, werkzoekenden en scholieren met elkaar konden kennismaken. Organisator stichting Purmerend 2000+ breidt het evenement in 2020 uit en kiest voor deze editie ook voor een andere opzet.

(meer…)

Uitdagende evenementen

Als je langs de Emmakade 1a in Purmerend loopt, verwacht je niet zo snel dat daar één van de meest uitdagende en mooiste escaperooms van Nederland gevestigd is. (meer…)

Roy Ronda ‘We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen’

Roy Ronda (53) en Barry Bierman (44) runnen sinds 1 januari 2012 samen een bedrijf dat de naam Ronda + Bierman Printmanagement draagt. Het kantoor van de vrolijke heren bevindt zich in hartje Purmerend, op steenworp afstand (meer…)

Extra paar handen in je bedrijf

Als ondernemer wil je het liefst alleen met je product of dienst bezig zijn. Maar je bent meer dan ‘alleen’ ondernemer. Je bent ook boekhouder, telefoniste, inkoper, social media bijhouder en degene die de afspraken maakt.

(meer…)

Culturele variatie in het stadje

Jaar in jaar uit zorgt Miep Boerkamp, directeur van De Purmaryn, voor een gevarieerd cultureel programma in het theater in Purmerend. Maar niet alleen dat programma is van belang voor het bestaansrecht. (meer…)

Duizend sliptongen voor iedereen die een uitje verdient

Het is een enorme organisatie die met militaire precisie wordt uitgevoerd. Op maandag 7 oktober kunnen maar liefst duizend Purmerenders en Beemsterlingen genieten van het gratis evenement Tongen in Purmerend. (meer…)

Passie voor groente en fruit

Eén ding wist Dick Schaap junior (40) vroeger heel zeker: hij zou niet in het bedrijf van zijn vader gaan werken. Dan moest je veel te vroeg op. Tot hij na zijn studie logistiek voor een baas op kantoor ging werken en dat werk helemaal niet leuk vond. (meer…)

Vooruitstrevend in elektrotechniek

Dat je van hard werken niet vies wordt, heeft Meindert (36) van huis uit meegekregen. ‘Mijn ouders zaten er bovenop dat er wel een diploma gehaald moest worden, minimaal MBO. Het harde werken en het doorzetten heb ik van hen geleerd en daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor’, aldus Meindert Engberts, eigenaar van Engberts Elektrotechniek.

(meer…)

5 vragen aan…

Wie ben je en wat is je betrokkenheid bij Breedband Beemster?

Mjin naam is Frank van Boven, voorzitter van Stichting Breedband Beemster. Dit is een door de gemeente Beemster officieel erkend burgerinitiatief. Provincie Noord-Holland ondersteunt het initiatief met een subsidie voor het uitvoeren van de vraagbundeling. (meer…)

Respect voor de schoonmaker

De één is jaren bezig met het schrijven van een ondernemingsplan en marktonderzoek eer hij zijn bedrijf begint, de ander besluit gelijk in het diepe te springen en te beginnen. Jeroen Roos (43) uit Purmerend is zo’n ondernemer die gelijk springt en met vallen en opstaan zijn bedrijf begint. (meer…)

De juiste match maken…

Het aantal werkzoekenden daalt. Tegelijkertijd zijn steeds meer ondernemers wanhopig op zoek naar personeel. Met name in de technische branche, maar ook in de ICT, horeca en de zorg zijn flinke tekorten. (meer…)

Ten Dam Vloeren begrip in de regio

Je hebt van die winkels in Purmerend die iedereen kent. Of je er nu ooit iets hebt gekocht of niet. Ten Dam Vloeren is sinds 1976 al een begrip in de hele regio. ‘Het leuke is dat wij vaste klanten, die hier vanaf het begin al komen, weer terugzien als ze gaan verhuizen. (meer…)

Laat je verrassen bij Kozee

Wie bij Kozee op de Koemarkt in Purmerend gaat eten, is echt een avond uit. Hier word je op culinaire wijze in de watten gelegd. ‘We willen dat het echt een beleving is met mooie producten die op een hele fraaie wijze gepresenteerd worden’, vertelt chefkok en eigenaar Phil Feikes. (meer…)

Bouwmensen neemt voortouw in duurzame inzetbaarheid

Om ervoor te zorgen dat mensen in de bouw op een duurzame manier hun pensioengerechtigde leeftijd halen, is de Duurzame Inzetbaarheids Analyse, kortweg DIA, ontstaan. Leo Schoenmaker, directeur van Bouwmensen Kennemerland/Zaanstreek/Waterland, vertelt over de rol die Bouwmensen hierin speelt. (meer…)

Bedrijfspanden op maat

Finish Projectbouw is onderdeel van Finish Profiles Group en bestaat sinds 2014. Acht man werkt voor Finish Projectbouw, naast de vaste onderaannemers waarmee wordt samengewerkt.

(meer…)

Aandacht en liefde voor het Beemsterlants varken

Het zijn geen makkelijke tijden voor de varkensboeren in Nederland. Dierenactivisten hebben het op hen gemunt vanwege de ‘slechte omstandigheden’ waarin de varkens zouden leven. ‘Vaak wordt een mening over varkensboeren op basis van deze negatieve publiciteit gevormd. Of uit onwetendheid.’ (meer…)

Startende Sanitair- specialisten

Zélf de controle hebben over de gemaakte afspraken en de te gebruiken materialen en daarmee een betere service bieden aan klanten: dat is het uitgangspunt waarmee Ronald Trock, Remon Koerse, Alex van Gemert en Wesley Trock besloten Waterland Sanitair op te richten. (meer…)

Luxe maatwerk

Als eigenaar van Bouwbedrijf Heerooms brengt Yuri Heerooms (45) veel tijd achter de computer door en zit hij in overleg met klanten en partners. (meer…)

Wisselwerking tussen Jo & Co en De Purmaryn

Twee echte rotten in het horecavak; zo kun je Marco Schreutelkamp (57) en Jeroen de Wolf (45) het beste omschrijven. Beiden zitten ze al lang in het vak en zouden ze ook niets anders willen. (meer…)

Sunforce van Oosthuizen naar Baanstee Purmerend

Van beurshandelaar naar ondernemer in zonnepanelen. Het is het verhaal van Erik de Jongh uit Monnickendam. Sinds 2012 runt hij Sunforce in, nu nog, Oosthuizen. ‘We gaan namelijk verhuizen naar een groot en nieuw pand op De Baanstee in Purmerend. (meer…)

Derde filiaal in Purmerend voor Multi-ijs

Al sinds 2001 werken Michel en Saskia Prinsen van Multi-ijs elke dag met veel plezier in hun groeiende onderneming. Dit voorjaar opent het ondernemende duo een derde filiaal in hartje Purmerend. (meer…)

Menno Leeflang: ‘Durf jezelf te spiegelen’

Investeren in jezelf én je bedrijf om nog beter te worden. Maak jij daar tijd voor? We zouden het eigenlijk allemaal moeten doen als ondernemer en mens. Maar waar begin je, hoe pak je dat aan? (meer…)

Bandenexperts op de Baanstee

Hoe transparant wil je het hebben in een garage? Bij Profile Frikkee in Purmerend kijk je vanuit de comfortabele wachtruimte op de eerste verdieping op de schone en ruime werkplaats. (meer…)

Persoonlijke match in recruitment

Hoe onderscheid je je in een markt die enorm onder druk staat? ‘Door selectief te blijven. Niet met cv’s te schuiven, maar met iedere kandidaat en opdrachtgever in gesprek te gaan en te kijken wat de behoefte is’, legt Madelon Spaan, senior consultant bij Bijl&Reuser uit. (meer…)

Stef Deitmers durft verder te kijken als ondernemer

Zijn omgeving verklaarde hem voor gek, toen Stef Deitmers zes jaar geleden besloot om voor zichzelf te beginnen. Midden in de recessie stopte hij bij de Rabobank en begon zijn eigen zaak, Deitmers Select.

(meer…)

Column: Ondernemen in koude tijden?

‘Je wordt als ondernemer geboren’, zei mijn voormalige werkgever ooit. Niet raar dat ik na een half jaar mijn biezen pakte en besloot om het familiebedrijf van mijn ouders voort te zetten. (meer…)

Mark Blankendaal: ‘Ondernemen is net dansen’

Dat Mark Blankendaal de horeca in zou gaan, was bijna vanzelfsprekend. Niet alleen zijn ouders runden jarenlang een goedlopend hotel, ook zijn grootvader was een echte horecaman. ‘Hij wees mijn ouders al op dit pand op de Kaasmarkt, waar ik nu al dertien jaar met ’t Hoedje van de Koningin in zit. (meer…)

Bart Tishauser nieuwe voorzitter van Beemster Ondernemer

‘Doe vooral wat je leuk vindt. Dat is het allerbelangrijkste’, vindt ondernemer Bart Tishauser (58) uit de Zuidoostbeemster. ‘Tuurlijk, het is zoals het is, mijn lijfspreuk, maar maak het wel leuk! Borduur daar op voort. (meer…)

Robert Teunisse: ‘Waar maken we ons druk om?’

Dat het vrijwilligerswerk op Lesbos zo’n enorme impact op hem zou hebben, had hij niet verwacht. Robert Teunisse (48) van Teunisse Makelaars raakt niet uitgesproken over wat hij op Lesbos heeft gezien en gehoord over de vluchtelingen. ‘Het is moeilijk uit te leggen wat het met je doet. Je moet het zelf ervaren. (meer…)

5 Vragen aan…

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Mardiek Voorneveld. Ik ben directeur van Bureau Toerisme Laag Holland. Wij verbinden de regio om voor de bezoeker een overzichtelijk beeld te geven van het gebied. (meer…)

Gemeentenieuws

Bruisend bedrijventerrein in wording

lees verder

Ontwikkelingen op Baanstee Noord

lees verder
Meer gemeentenieuws