Rubrieken

‘Alles knapt op wat wij onder handen nemen’

Als hij wil, kan hij zeven dagen in de week aan het werk. Zo druk heeft de 28-jarige Jeroen Goorsenberg van JMG Schilderwerken het. ‘Een aantal jaar geleden wilde ik nog wel een hele week doorwerken, maar dat doe ik niet meer.’ (meer…)

Betrokken ondernemen in coronatijd

Dat ondernemen niet alleen in het teken staat van geld verdienen, bewijst Remco Heeres van het gelijknamige assurantiekantoor in Purmerend. Naast zijn drukke ondernemersbestaan zet hij zich vrijwillig in voor Rotaryclub Monnickendam en is hij als onbezoldigd bestuurslid van de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO) actief betrokken. (meer…)

Glas heeft een luxe uitstraling

Niet ieder bedrijf kan zeggen dat zijn werk dagelijks te bewonderen is op tv, in de stadsfeestzaal in Antwerpen of hotel Meridien in Parijs. Viskon Glas uit Purmerend echter wel. (meer…)

Katia: ‘Liefde houdt niet op waar leven eindigt’

Eén van de branches waar de coronamaatregelen het meest voelbaar zijn, is de uitvaartbranche. Maximaal dertig personen die anderhalve meter van elkaar vandaan zitten en geen condoleance na afloop met omhelzingen en consumpties. (meer…)

Het is even puzzelen bij Rijser

De drukkerij draaide op volle toeren, de opdrachten bleven binnenstromen en toen werd het opeens stil. Corona had ook direct effect op Rijser Studio Print Druk. ‘Een gedeelte van het personeel ging thuiswerken, maar voor de productiemedewerkers was dat lastig. (meer…)

‘Fire & Luxury is een beleving’

Na vijftien jaar een succesvol nanny bureau te hebben gerund, gooit de Purmerendse Cindy Schuurink het roer helemaal om. In het centrum van Purmerend opende ze recent Fire & Luxury, een luxe interieurzaak. (meer…)

Nieuw: ZAAQ in beeld

ZAAQ is hét online en offline platform voor ondernemers in de regio’s Purmerend, Beemster, Waterland, Edam, Volendam en Zeevang. (meer…)

Vervolgcampagne: ‘Wij hebben jou nog steeds nodig’

Ondanks de versoepelde maatregelen hebben veel ondernemers in verschillende sectoren het nog steeds zwaar. De toegestane bezoeken in de horeca en culturele sector zijn gelimiteerd en de anderhalve meter afstand zorgt voor veel beperkingen op allerlei gebieden. (meer…)

Cruyff Speelgoed terug naar Westerstraat

Na anderhalf jaar in het Eggert Winkelcentrum te hebben gezeten is Cruyff Speelgoed terug op de vertrouwde plek in de Westerstraat.

(meer…)

Peperbloem wordt Peperbloem-online

Vanaf 1 augustus gaat bloemenzaak Peperbloem online verder zonder fysieke winkel. ‘Na 12,5 jaar met veel plezier in de Peperstraat te hebben gewerkt, is het tijd om mijn liefde voor mooie bloemen op een andere manier vorm te geven.

(meer…)

Nieuwe maatregelen om ondernemers te steunen

Purmerend heeft besloten extra maatregelen te nemen om ondernemers te steunen. Veel ondernemers zijn hard getroffen door de coronacrisis. (meer…)

playbutton-overlay

ZAAQ op bezoek bij Brasa Bar&Kitchen

In de horeca gaan heel veel inventieve ondernemers over tot afhalen en bezorgen van gerechten.
Ook Arwin Versteyne van BRASA BAR EN KITCHEN PURMEREND maakte deze omslag met zijn team.

Baanstee Noord krijgt meer voorzieningen

Het gaat goed met Baanstee Noord. De afgelopen jaren kwamen er veel nieuwe bedrijven naar het terrein. Momenteel is een aantal bedrijven druk bezig met bouwwerkzaamheden.

Zo vordert de bouw van Louwman, Groenhart, Burger en Co en van Mossel Automotive gestaag. Ook zijn er bedrijven waarvan de bouw alweer gereed is en die hun intrek hebben genomen in hun splinternieuwe bedrijfsgebouw, zoals Stupin.

De afgelopen 5 jaar is er in Baanstee Noord 13,6 hectare grond uitgegeven aan nieuwe bedrijven. Iets meer dan 10 hectare grond is inmiddels in optie genomen en 8,5 hectare is gereserveerd. Vooral bedrijven uit andere delen van Purmerend, de gemeenten Edam-Volendam en Waterland en andere gemeenten uit de regio Zaanstreek-Waterland hebben interesse. Passend in het regionale karakter van het bedrijventerrein is de toegenomen belangstelling vanuit de regio zichtbaar in de vorm van vestigingen van bedrijven uit de hiervoor genoemde regio’s.

Nieuw voorzieningenpunt

De gemeente heeft een contract getekend met EG Retail, een ontwikkelaar van een voorzieningenpunt. EG Retail gaat een tankstation bouwen voor nieuwe duurzame diesel, LNG, benzine en in de toekomst mogelijk waterstof. Het tankstation is toegankelijk voor auto’s en vrachtwagens. Bij het voorzieningenpunt komen ook een Spar, Burger King, Star Bucks en een Go Fresh Bakery. Ook komen er flexibel verhuurbare kantoren.

Zware tijden

Het zijn zware tijden voor veel ondernemers in Purmerend. De maatregelen om het coronavirus terug te dringen worden in veel sectoren hard gevoeld. De gemeente wil ondernemers helpen waar dat kan.

Loket Ondersteuning Ondernemers

Het aantal noodmaatregelen voor ondernemers is groot. Het is niet gemakkelijk om te bepalen waar je gebruik van kunt maken. Ook is het soms een zoektocht bij welk loket je je kunt melden. Ook daarbij helpt de gemeente graag. Je kunt contact opnemen met het tijdelijke Loket Ondersteuning Ondernemers van de gemeente. Dit loket is dagelijks tussen 9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur bereikbaar op telefoonnummer: 0299-452 400.

‘Zonder vrijwilligers geen hospice’

Zeven jaar staat het hospice alweer in de Purmerendse woonwijk Overwhere. ‘Het liefste willen we thuis in de vertrouwde omgeving onze laatste adem uitblazen, maar dat is om verschillende redenen niet altijd mogelijk. (meer…)

Geslaagd de weg op

Ron Bruinsma, eigenaar van Verkeersschool JORO, is al meer dan dertig jaar actief binnen het rijschoolcircuit. Na al die jaren heeft hij nog steeds veel plezier in zijn werk als rijinstructeur. (meer…)

VRIJ

Vrij onverwacht werd ik uitgenodigd om een column te schrijven in Zaaq. Ik kreeg de vrijheid om iets neer te schrijven in 400 woorden. Hoezo vrijheid? Nu, vrijheid is veelal geborgd door afspraken, denk maar eens aan de handelsvrijheden en bewegingsvrijheden. (meer…)

Conflict oplossen zonder rechter

De eisen die de advocaten van Abma hadden in hun zoektocht naar een nieuw pand waren niet mals. Een advocaatwaardig, statig pand in het centrum van Purmerend met parkeergelegenheid. Tegen meerdere panden zeiden de advocaten ‘nee’. Tot ze een kijkje gingen nemen aan de Wilhelminalaan in De Ark, het voormalig RSG-gebouw.

‘Toen waren we gelijk verkocht. Dit is ons pand’, vertelt Marije Sliphorst, samen met Saskia Peijnenburg mede-eigenaar van Abma Advocaten. Het ruime kantoor op de begane grond telt twee spreekkamers en werkplekken voor de vier advocaten Hans Abma (oud advocaat, onverminderd actief als juridisch adviseur, red.), Felix Groot, Saskia en Marije. ‘De ruimte was gelijk geschikt om in te werken, dus we waren snel verhuisd vanaf de Waterlandlaan. We voelen ons hier meteen al thuis in het pand met allemaal bekende ondernemers. Dat geeft een veilig, dynamisch gevoel’, aldus Saskia.


Marije: ‘Alles waar een ondernemer zowel privé als zakelijk
tegenaan kan lopen, behandelen wij’


Ondernemersrecht

Abma Advocaten richt zich met name op de MKB-er in de regio. Marije: ‘Alles waar een ondernemer zowel privé als zakelijk tegenaan kan lopen, behandelen wij. Van arbeidsrecht tot vastgoedrecht. Maar ook particulieren kunnen bij ons terecht. We zouden ons team graag met een advocaat uitbreiden op het gebied van personen- en familierecht. Omdat we ons focussen op ondernemingsrecht kunnen we makkelijk sparren met elkaar op kantoor of elkaar waarnemen in geval van nood.’

Rechtbank

Wie denkt dat de advocaten iedere dag in de rechtbank te vinden zijn, heeft het mis. Gemiddeld is er één keer per week een zitting. Saskia: ‘We fungeren vaak als juridisch sparringpartner waarbij we de klant adviseren. Uiteindelijk probeer je liever een zitting te voorkomen, omdat procederen veel tijd en geld kost. De bedoeling is dat je bij een conflict tot een oplossing komt en als je daar de rechtbank buiten kunt laten, is dat voor alle betrokken partijen heel fijn. Kom je er echt niet uit, dan zul je wel naar de rechtbank moeten. Als wij denken dat een cliënt geen schijn van kans heeft, zullen we dat ook zeggen.’

Het zakelijke netwerk van beide dames is groot, mede doordat ze ook actief zijn bij de PRO: Marije als voorzitter en Saskia als bestuurslid. Saskia: ’We zijn van oorsprong een Purmerends bedrijf (Hans Abma is in 1973 met het advocatenkantoor begonnen, red.) en zetten ons dan ook graag in voor de ondernemers in deze mooie stad. Er wordt nog veel te vaak denigrerend over Purmerend gedaan en dat is volkomen onterecht. Kijk eens naar de mooie bedrijven die hier gevestigd zijn, de Koemarkt met de mooie nieuwe Markthal.’

Vragen

De huidige coronacrisis raakt ook Abma Advocaten. Alleen spoedzittingen gaan nog door. Marije: ’Veel gesprekken gaan bij ons altijd al via telefoon of video-calls, dus die kunnen gewoon door blijven gaan. Wel verwachten wij een hausse aan vragen van ondernemers en particulieren over de gevolgen van de coronamaatregelen die door de overheid zijn getroffen, maar ook of eerder gemaakte afspraken moeten worden nagekomen. Daar zullen we het flink druk mee gaan krijgen de komende tijd.’

Vastgoedbeheerder in Purmerend

Zodra een pand gesplitst wordt in meerdere woningen is het in Nederland verplicht een Vereniging van Eigenaren (VvE) in het leven te roepen. In de akte van splitsing, opgesteld door de notaris, wordt vastgelegd hoe deze entiteit met elke euro om moet gaan. (meer…)

Koninklijke service bij Sanders

Op welke dag of welk tijdstip je ook bij Loodgietersbedrijf Sanders in de Nieuwstraat naar binnenstapt, het is er altijd druk. Klanten komen en gaan voor advies, een speciaal schroefje of om een afspraak te maken voor diverse loodgieterswerkzaamheden. ‘We hebben het zo ontzettend druk, ongekend dit’, aldus Alexander Sanders, eigenaar van het familiebedrijf.

Het Purmerendse bedrijf bestaat volgend jaar maar liefst 130 jaar en mag zich al bijna 4 jaar Koninklijk Hofleverancier noemen. Alexander is de vijfde generatie die aan het roer staat. Zijn grootouders woonden in die tijd boven de winkel aan de Nieuwstraat. ‘Het bedrijf is gespecialiseerd in sanitair-verwarming-lood, zinkwerken en loodgietersbenodigdheden en heeft in al die jaren een goede naam opgebouwd. Klanten weten dat ze bij ons goed geholpen worden. De drempel is laag om naar onze winkel te komen. Daarom zullen wij niet snel naar een industrieterrein verhuizen. Al is het parkeerbeleid op dit moment wel zorgelijk voor de binnenstad-ondernemers.’

Straatvertegenwoordiger

Als ondernemer zet Alexander zich ook graag in voor andere ondernemers. Zo is hij actief bij de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO) en straatvertegenwoordiger bij de Purmerendse Centrum Ondernemers (PCO) voor de Nieuwstraat en Zuidersteeg. ‘Het is belangrijk om te weten wat er in je straat gebeurt. Ik heb goed contact met onder andere de ondernemers, bewoners, gemeentelijke instanties en de wijkagent. Ik zie veel van wat zich op straat afspeelt. Het is belangrijk om met elkaar de stad netjes en leefbaar te houden.’


”Wij staan klaar om goede oplossingen te creëren met kwaliteit en vakmanschap’ 


Het team van Sanders bestaat uit twee vaste krachten en Natalie, de vrouw van Alexander. ‘Daarnaast werken wij veel met vaste bedrijven als De Heer Elektrotechniek en Bert Witsel Rioolservice Waterland en zijn we een erkend leerbedrijf. Ik vind het leuk om de nieuwe generatie op te leiden in ons mooie vak. Wel ben ik een technische/ambachtelijk leermeester. Ik vind het belangrijk dat we onze kennis en ambacht overdragen aan de volgende generatie.’

Opnamewerk

Aan sociale media besteedt Alexander bijna geen tijd. ‘Dat heeft in ons vak weinig zin. We reageren altijd snel op de mail, telefoon en aanvragen via de website. Veel vaste klanten zien wij met veel regelmaat weer terug voor bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt, diverse loodgieterswerkzaamheden of het plaatsen van een nieuwe installatie. Ik houd me vooral met het opnamewerk bezig en de winkel. Geen dag is hier hetzelfde en dat maakt het ook zo leuk. Ik moet wel oppassen dat privé en werk niet door elkaar heen gaan lopen.’

Het vak kreeg Alexander als achtjarige al van huis uit mee. Toen hij iets ouder was, ging hij met zijn vader mee op klussen. Toch koos Alexander voor een totaal andere richting. ‘Ik heb van mijn 18de tot met 30ste in de psychiatrie gewerkt. Ik ben vereerd en dankbaar dat ik dat heb mogen doen. Toen ik klaar met de zorg was, ben ik teruggekeerd in de zaak. Klanten komen bij ons advies vragen of ze nou voor een warmtepomp of een hybride ketel moeten gaan, omdat de informatie vanuit de overheid soms tekort schiet. Wij proberen dan ook duidelijk en eerlijk advies te geven. Wij staan klaar om goede oplossingen te creëren met kwaliteit en vakmanschap, zoals mijn vader, oom, opa en overgrootouders ook deden in de afgelopen 129 jaar.’

Van meubelmaker naar poedercoater

Waar leeftijdsgenoten nog met een studie bezig zijn, mag Daan Tol zich al succesvol ondernemer noemen. De jonge Volendammer runt in Purmerend twee zaken, namelijk Poeder Coat Fabriek (PCF) en De Eikentafelfabriek. (meer…)

Zorg voor zzp’er

Al 20 jaar was Purmerender Marchel Herbst (33) niet bij de huisarts geweest. Hij was jong, gezond en nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Eenmaal aan de slag als zzp’er besloot hij dan ook liever te gaan samenwonen dan zijn zuurverdiende geld in een dure arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) te stoppen. (meer…)

Van schapenhek tot dakkapel

Als je in een boerendorp als Kwadijk woont, waar men op de hoogte is van je
timmerkwaliteiten, dan kan het niet anders dan dat je je vaardigheden ook inzet voor deze boerenbedrijven. Zo begon Henk Huiberts zijn carrière als ondernemer met het maken van schapenhekken. Ruim 30 jaar na dato zijn deze werkzaamheden verdwenen, maar wat is gebleven is de liefde voor zijn vak.

(meer…)

Sportschool Curves alleen voor vrouwen

Om met de deur in huis te vallen: mannen zijn niet welkom bij sportschool Curves in Purmerend. Deze sportschool is speciaal voor vrouwen ontwikkeld. In ongeveer 30 minuten volgen zij een vaste training met cardio en krachtoefeningen. Daarna is er nog een cooling down. De vrouwen kunnen de hele ochtend en namiddag/avond instromen in het circuit, waardoor je geen vaste lestijden hebt. ‘Als je het circuit goed doet, voel je na die dertig minuten echt dat je gesport hebt’, legt eigenaresse Machteld van Laanen (55) uit Winkel uit.

(meer…)

Fitheid

Fitheid. Als werkgever zou je willen dat al je werknemers bruisen van de vitaliteit. En dat in de tijd dat zitten het nieuwe roken is en dat velen van ons een te hoog BMI hebben. De meesten van ons hebben een Body Mass Index die (ruim) boven de 25 ligt. Ongezond is dan het oordeel. Fit en gezond, hoe krijg ik dat het beste voor elkaar? (meer…)

Bijzondere bloemen bij Berghroos

Ze werkten al samen in de bloemen- en plantenzaak Berghroos aan het Wormerplein, toen ze eind 2017 de kans kregen om de zaak over te nemen. Heel lang hoefden Annemieke van Eijk en Timo Koopman daar niet over na te denken. Sinds september 2018 runnen ze de winkel samen als eigenaars. (meer…)

‘Het grootste compliment is een band met de klant’

Hans Sal, eigenaar van Deitmers Mannenmode, steekt al ruim 45 jaar heren in het nieuw. Op zoek naar bijvoorbeeld een pantalon, stropdas, overhemd, maat- of trouwpak? Bij de Dubbele Buurt 5-7 in Purmerend ben je aan het juiste adres. De sympathieke Hans zorgt ervoor dat je slaagt en tevreden de deur uit loopt.

(meer…)

Blinkende auto’s in Baanstee Noord

Wie zijn of haar auto bij Carwash4all aflevert, krijgt een met de hand gepoetste auto terug. De auto gaat niet alleen door een geavanceerde wasstraat heen, maar wordt desgewenst met de hand gepolijst en gepoetst. ‘Het poetsen van een auto is een vak apart dat ondergewaardeerd wordt. We staan niet voor niks bekend als Tom Poets’, aldus eigenaar Robin Gerhards (51) uit Purmerend.

(meer…)

Nieuw leven voor oude meubels

Stel je hebt een oud stoeltje, een erfstuk van je oma, maar de
bekleding is niet meer van deze tijd. Toch wil je geen afstand van het stoeltje doen vanwege de emotionele waarde. Meubelstoffeerderij Scholtens & Zn biedt uitkomst. ‘Wij hebben al 48 jaar ervaring in de meubelstoffering’, vertelt Jan Scholtens (42), de derde generatie aan het roer van dit familiebedrijf.

(meer…)

5 vragen aan…

1. Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Shirley Benoit. Ik ben sinds drie jaar werkzaam bij Bureau Toerisme Laag Holland en sinds januari 2020 de nieuwe directeur. Met Bureau Toerisme Laag Holland zetten wij ons in voor het versterken van de toeristische sector in de regio Laag Holland. Wij bundelen de krachten tussen provincie, gemeenten, recreatieschappen, VVV’s en toeristische ondernemers. (meer…)

Kansen pakken in 2020

Baanstee Noord liet ook in 2019 zien dat er gewerkt wordt. Heistellingen doen hun werk om nieuwe panden te voorzien van een goede fundering. ‘Daarop kan door ondernemers gebouwd worden aan een mooie duurzame toekomst’, aldus het verkoopteam van Baanstee Noord.

(meer…)

Culinaire verwennerij bij Brasserie Op de Golfbaan

Op Valentijnsdag opent Brasserie Op de Golfbaan haar deuren bij BurgGolf. Een geheel nieuw ingericht pop-up restaurant op de eerste verdieping van het golfhotel. ‘In dit restaurant worden gasten tijdens een avondje uit culinair verwend met verfijnde gerechten en heerlijk bijpassende wijnen’, vertelt Suzanne Rozema, general manager van BurgGolf. (meer…)

Grondstoffen optimaal inzetten in de regio

Het is de week van de circulaire economie. Allerlei initiatieven op circulair vlak krijgen tussen 3 en 7 februari extra aandacht in ons land. Hoe zit het in Noord-Holland Noord met deze initiatieven en waar liggen de kansen?

(meer…)

Vakanties op maat

Van een hotel in Groningen tot een exclusieve privérondreis door Japan. Amanda Peijters (44) van The Travel Club kan oprecht van beide reisaanvragen gelukkig worden. Geen aanvraag is haar te gek. ‘Ik zoek net zolang door tot ik de beste voorstellen heb gevonden voor de klant, vertelt Amanda, die al 24 jaar in de reisbranche werkzaam is. (meer…)

Gek op staal

Dat je nooit te oud bent om voor jezelf te beginnen, bewijst Kees van der Meij (59) uit Purmerend. Na dertig jaar werkzaam te zijn geweest als vertegenwoordiger in onder andere de uitgeversbranche, is Kees op zijn 58ste zelfstandig ondernemer geworden. ‘Ik heb echt van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Met mijn bedrijf Metalcase maak ik onder andere stalen deuren’, aldus de Purmerender. (meer…)

‘Ad68 is méér dan een reclamebureau’

Hij bedenkt, hij creëert, hij maakt. Het werk van Henry Wassink, eigenaar van Ad68, is moeilijk in één term te vatten. Het is meer dan alleen een reclamebureau. ‘Mijn mooiste uitdaging is om van niets iets te maken. Er ontstaat dan een verhaal waar ik alles om heen maak’, vertelt Henry Wassink uit Purmerend. (meer…)

Totaalpakket voor kantoren

Bijna 25 jaar is Annelies Günther al werkzaam in de zaak die Kees en Truus Kuipers dit jaar op de kop af 50 jaar geleden gestart zijn in de Weeshuissteeg in Purmerend. Volgens Annelies zijn kantoorartikelen van alle tijden, al zijn er duidelijk veranderingen zichtbaar, die ervoor zorgen dat All Office Kuipers moet blijven meebewegen. (meer…)

Alles onder één dak voor moeder en baby

Toen Britt en Marlies samen studeerden aan de Verloskunde Academie Amsterdam, droomden ze al over een praktijk met alles onder één dak voor moeder en baby. Twee maanden geleden werd deze droom werkelijkheid toen de deuren van Zuxx Geboortezorg opengingen in Purmerend. ‘De praktijk is nog mooier dan we ooit verwacht hadden’, aldus Britt. (meer…)

BRASA Purmerend breidt uit

Het eerste lustrumjaar van BRASA Purmerend kon niet beter afgesloten worden met dit grote nieuws. De horecazaak op de Koemarkt gaat namelijk uitbreiden. Een stille wens die eigenaar Arwin Versteyne al langer had en die opeens in een stroomversnelling is gekomen. (meer…)

‘Ik zoek piano’s zonder mensen’

Han Hefting gooide een aantal jaar geleden het roer drastisch om. Niet voor niets staat hij bekend als de wethouder van de Beemster die pianotechnicus werd. Na een loopbaan, waarin hij meerdere bestuurlijke functies vervulde, houdt hij zich nu bezig met het onderhouden, restaureren en verkopen van piano’s onder de naam Hefting Piano. (meer…)

Column over bedrijfsovername

Hét moment is gekomen. Na jarenlange bezieling en volop inzet voor je eigen onderneming heb je besloten om je bedrijf over te dragen of te beëindigen. Als ervaren ondernemer hoop je natuurlijk op het plukken van de vruchten van die ontelbare arbeidsuren en genomen risico’s. Maar wist je dat de meeste ondernemers nauwelijks oog hebben voor toekomstige bedrijfsopvolging? (meer…)

Meld je bedrijf aan voor Waterland Werkt

De aanmeldingen voor Waterland Werkt stromen binnen! Dat is natuurlijk mooi, maar de organisatie zoekt er nog meer. In 2019 waren er meer dan 8.000 bezoekers op de been die ontdekten wat het bedrijfsleven in Waterland te bieden heeft. Dat wil je als werkgever toch niet missen?

(meer…)

Waterland Werkt: dé kans om je bedrijf te profileren!

Iedereen heeft het over vorig jaar als hij of zij over Purmerend Werkt praat. Toch was het afgelopen januari dat de eerste editie van Purmerend Werkt plaatsvond. De volgende editie heet Waterland Werkt en vindt bij de bedrijven op locatie plaats: op 31 januari en 1 februari.

(meer…)

Isabelle: ‘Mensen helpen hoort bij mij’

Bij toeval rolde Isabelle Trebillod in de branche waarin zij zich al bijna veertig jaar begeeft. Een ontmoeting in de trein met een Franse zakenman zorgde ervoor dat ze voor zichzelf begon met haar taalinstituut Altha Lingua in de Middenbeemster. (meer…)

Ambacht in een modern jasje

Als je je woning wilt laten stuken, wil je dat het vakkundig en snel gedaan wordt. Je wilt niet lang op een offerte wachten en vervolgens te horen krijgen dat er een wachttijd van een half jaar is. (meer…)

‘Ik hoop je niet meer te zien’

Ik krijg vaak te horen in gesprekken met mensen: ‘Ik hoop je niet meer te zien!’ Dit wordt dan niet gezegd (althans dat hoop ik) omdat de mensen mij niet aardig vinden, maar omdat het contact met een advocaat gelijk staat aan het hebben van problemen en/of ruzie. (meer…)

Waterland Werkt 2020

Begin dit jaar vond de eerste editie van Purmerend Werkt plaats in het centrum van Purmerend. Een evenement waar bedrijven, werkzoekenden en scholieren met elkaar konden kennismaken. Organisator stichting Purmerend 2000+ breidt het evenement in 2020 uit en kiest voor deze editie ook voor een andere opzet.

(meer…)

Uitdagende evenementen

Als je langs de Emmakade 1a in Purmerend loopt, verwacht je niet zo snel dat daar één van de meest uitdagende en mooiste escaperooms van Nederland gevestigd is. (meer…)

Roy Ronda ‘We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen’

Roy Ronda (53) en Barry Bierman (44) runnen sinds 1 januari 2012 samen een bedrijf dat de naam Ronda + Bierman Printmanagement draagt. Het kantoor van de vrolijke heren bevindt zich in hartje Purmerend, op steenworp afstand (meer…)

Extra paar handen in je bedrijf

Als ondernemer wil je het liefst alleen met je product of dienst bezig zijn. Maar je bent meer dan ‘alleen’ ondernemer. Je bent ook boekhouder, telefoniste, inkoper, social media bijhouder en degene die de afspraken maakt.

(meer…)

Culturele variatie in het stadje

Jaar in jaar uit zorgt Miep Boerkamp, directeur van De Purmaryn, voor een gevarieerd cultureel programma in het theater in Purmerend. Maar niet alleen dat programma is van belang voor het bestaansrecht. (meer…)

Duizend sliptongen voor iedereen die een uitje verdient

Het is een enorme organisatie die met militaire precisie wordt uitgevoerd. Op maandag 7 oktober kunnen maar liefst duizend Purmerenders en Beemsterlingen genieten van het gratis evenement Tongen in Purmerend. (meer…)

Passie voor groente en fruit

Eén ding wist Dick Schaap junior (40) vroeger heel zeker: hij zou niet in het bedrijf van zijn vader gaan werken. Dan moest je veel te vroeg op. Tot hij na zijn studie logistiek voor een baas op kantoor ging werken en dat werk helemaal niet leuk vond. (meer…)

Vooruitstrevend in elektrotechniek

Dat je van hard werken niet vies wordt, heeft Meindert (36) van huis uit meegekregen. ‘Mijn ouders zaten er bovenop dat er wel een diploma gehaald moest worden, minimaal MBO. Het harde werken en het doorzetten heb ik van hen geleerd en daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor’, aldus Meindert Engberts, eigenaar van Engberts Elektrotechniek.

(meer…)

5 vragen aan…

Wie ben je en wat is je betrokkenheid bij Breedband Beemster?

Mjin naam is Frank van Boven, voorzitter van Stichting Breedband Beemster. Dit is een door de gemeente Beemster officieel erkend burgerinitiatief. Provincie Noord-Holland ondersteunt het initiatief met een subsidie voor het uitvoeren van de vraagbundeling. (meer…)

Respect voor de schoonmaker

De één is jaren bezig met het schrijven van een ondernemingsplan en marktonderzoek eer hij zijn bedrijf begint, de ander besluit gelijk in het diepe te springen en te beginnen. Jeroen Roos (43) uit Purmerend is zo’n ondernemer die gelijk springt en met vallen en opstaan zijn bedrijf begint. (meer…)

De juiste match maken…

Het aantal werkzoekenden daalt. Tegelijkertijd zijn steeds meer ondernemers wanhopig op zoek naar personeel. Met name in de technische branche, maar ook in de ICT, horeca en de zorg zijn flinke tekorten. (meer…)

Ten Dam Vloeren begrip in de regio

Je hebt van die winkels in Purmerend die iedereen kent. Of je er nu ooit iets hebt gekocht of niet. Ten Dam Vloeren is sinds 1976 al een begrip in de hele regio. ‘Het leuke is dat wij vaste klanten, die hier vanaf het begin al komen, weer terugzien als ze gaan verhuizen. (meer…)

Laat je verrassen bij Kozee

Wie bij Kozee op de Koemarkt in Purmerend gaat eten, is echt een avond uit. Hier word je op culinaire wijze in de watten gelegd. ‘We willen dat het echt een beleving is met mooie producten die op een hele fraaie wijze gepresenteerd worden’, vertelt chefkok en eigenaar Phil Feikes. (meer…)

Bouwmensen neemt voortouw in duurzame inzetbaarheid

Om ervoor te zorgen dat mensen in de bouw op een duurzame manier hun pensioengerechtigde leeftijd halen, is de Duurzame Inzetbaarheids Analyse, kortweg DIA, ontstaan. Leo Schoenmaker, directeur van Bouwmensen Kennemerland/Zaanstreek/Waterland, vertelt over de rol die Bouwmensen hierin speelt. (meer…)

Bedrijfspanden op maat

Finish Projectbouw is onderdeel van Finish Profiles Group en bestaat sinds 2014. Acht man werkt voor Finish Projectbouw, naast de vaste onderaannemers waarmee wordt samengewerkt.

(meer…)

Aandacht en liefde voor het Beemsterlants varken

Het zijn geen makkelijke tijden voor de varkensboeren in Nederland. Dierenactivisten hebben het op hen gemunt vanwege de ‘slechte omstandigheden’ waarin de varkens zouden leven. ‘Vaak wordt een mening over varkensboeren op basis van deze negatieve publiciteit gevormd. Of uit onwetendheid.’ (meer…)

Startende Sanitair- specialisten

Zélf de controle hebben over de gemaakte afspraken en de te gebruiken materialen en daarmee een betere service bieden aan klanten: dat is het uitgangspunt waarmee Ronald Trock, Remon Koerse, Alex van Gemert en Wesley Trock besloten Waterland Sanitair op te richten. (meer…)

Luxe maatwerk

Als eigenaar van Bouwbedrijf Heerooms brengt Yuri Heerooms (45) veel tijd achter de computer door en zit hij in overleg met klanten en partners. (meer…)

Wisselwerking tussen Jo & Co en De Purmaryn

Twee echte rotten in het horecavak; zo kun je Marco Schreutelkamp (57) en Jeroen de Wolf (45) het beste omschrijven. Beiden zitten ze al lang in het vak en zouden ze ook niets anders willen. (meer…)

Sunforce van Oosthuizen naar Baanstee Purmerend

Van beurshandelaar naar ondernemer in zonnepanelen. Het is het verhaal van Erik de Jongh uit Monnickendam. Sinds 2012 runt hij Sunforce in, nu nog, Oosthuizen. ‘We gaan namelijk verhuizen naar een groot en nieuw pand op De Baanstee in Purmerend. (meer…)

Derde filiaal in Purmerend voor Multi-ijs

Al sinds 2001 werken Michel en Saskia Prinsen van Multi-ijs elke dag met veel plezier in hun groeiende onderneming. Dit voorjaar opent het ondernemende duo een derde filiaal in hartje Purmerend. (meer…)

Menno Leeflang: ‘Durf jezelf te spiegelen’

Investeren in jezelf én je bedrijf om nog beter te worden. Maak jij daar tijd voor? We zouden het eigenlijk allemaal moeten doen als ondernemer en mens. Maar waar begin je, hoe pak je dat aan? (meer…)

Bandenexperts op de Baanstee

Hoe transparant wil je het hebben in een garage? Bij Profile Frikkee in Purmerend kijk je vanuit de comfortabele wachtruimte op de eerste verdieping op de schone en ruime werkplaats. (meer…)

Persoonlijke match in recruitment

Hoe onderscheid je je in een markt die enorm onder druk staat? ‘Door selectief te blijven. Niet met cv’s te schuiven, maar met iedere kandidaat en opdrachtgever in gesprek te gaan en te kijken wat de behoefte is’, legt Madelon Spaan, senior consultant bij Bijl&Reuser uit. (meer…)

Stef Deitmers durft verder te kijken als ondernemer

Zijn omgeving verklaarde hem voor gek, toen Stef Deitmers zes jaar geleden besloot om voor zichzelf te beginnen. Midden in de recessie stopte hij bij de Rabobank en begon zijn eigen zaak, Deitmers Select.

(meer…)

Column: Ondernemen in koude tijden?

‘Je wordt als ondernemer geboren’, zei mijn voormalige werkgever ooit. Niet raar dat ik na een half jaar mijn biezen pakte en besloot om het familiebedrijf van mijn ouders voort te zetten. (meer…)

Mark Blankendaal: ‘Ondernemen is net dansen’

Dat Mark Blankendaal de horeca in zou gaan, was bijna vanzelfsprekend. Niet alleen zijn ouders runden jarenlang een goedlopend hotel, ook zijn grootvader was een echte horecaman. ‘Hij wees mijn ouders al op dit pand op de Kaasmarkt, waar ik nu al dertien jaar met ’t Hoedje van de Koningin in zit. (meer…)

Bart Tishauser nieuwe voorzitter van Beemster Ondernemer

‘Doe vooral wat je leuk vindt. Dat is het allerbelangrijkste’, vindt ondernemer Bart Tishauser (58) uit de Zuidoostbeemster. ‘Tuurlijk, het is zoals het is, mijn lijfspreuk, maar maak het wel leuk! Borduur daar op voort. (meer…)

Robert Teunisse: ‘Waar maken we ons druk om?’

Dat het vrijwilligerswerk op Lesbos zo’n enorme impact op hem zou hebben, had hij niet verwacht. Robert Teunisse (48) van Teunisse Makelaars raakt niet uitgesproken over wat hij op Lesbos heeft gezien en gehoord over de vluchtelingen. ‘Het is moeilijk uit te leggen wat het met je doet. Je moet het zelf ervaren. (meer…)

5 Vragen aan…

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Mardiek Voorneveld. Ik ben directeur van Bureau Toerisme Laag Holland. Wij verbinden de regio om voor de bezoeker een overzichtelijk beeld te geven van het gebied. (meer…)

Gemeentenieuws

Nieuwe maatregelen om ondernemers te steunen

lees verder

Baanstee Noord krijgt meer voorzieningen

lees verder
Meer gemeentenieuws