Meer

Bouwgroep Buitenhuis verhuisd

Vlak voor Kerst is Bouwgroep Buitenhuis vanuit Landsmeer naar de Dollard 17C in Watergang verhuisd. De verhuizing was noodzakelijk om de ontwikkeling van woningbouw op de oude locatie te realiseren. Het bedrijf vond een nieuwe plek in het voormalige bedrijfspand met showroom van Boretti. (meer…)

Waterlandse talentprijs

Tijdens de gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2020 is voor de tweede keer de Waterlandse Talentprijs uitgereikt. Deze prijs is in het leven geroepen om een Waterlands talent te stimuleren in zijn/haar verdere ontwikkeling. Burgemeester Luzette Kroon heeft de Waterlandse Talentprijs aan Philine van de Vegte uit Katwoude overhandigd. (meer…)

Rederij Volendam Marken Express kiest voor groen

De vloot van rederij Volendam Marken Express wordt steeds groter. Naast Ms. Jan Smit, Ms. Volendam en Ms. IJsselmeer is in 2018 partyboot VD1 in de vaart genomen en vorig jaar is er een sloep aan toegevoegd. In 2020 kiest de Marken Express voor groen en breiden zij uit met volledig elektrische open boten. (meer…)

Doe als businessteam mee aan Marktstadrun

De 10de editie van de Marktstadrun wordt dit jaar op zondag 21 juni gehouden in het centrum van Purmerend. Voorgaande jaren vond de hardloopwedstrijd altijd in de Nazomerfeestweek plaats. (meer…)

Eerste jubileum De Pepersteeg

Bed & Breakfast De Pepersteeg van Bertus & Lijs Wolters op Marken vierde in januari haar eerste jubileum. In dit eerste jaar wisten veel nationale en internationale gasten de sfeervol ingerichte B&B te vinden. Dankzij lovende reacties ontvingen zij daarom ook de ‘Traveller Review Awards 2020’ van Booking.com met als eindcijfer een 9.1. (meer…)

Waterlandse Uitdaging

Onze regio telt honderden bedrijven en dito maatschappelijke organisaties. Soms hebben stichtingen en verenigingen behoefte aan iets, bijvoorbeeld aan stoelen of een website, maar om dat te realiseren hebben zijzelf de financiële middelen niet. In zo’n geval kunnen zij een vraag indienen bij de Waterlandse Uitdaging. Agnes Bak, manager van de Waterlandse Uitdaging, legt uit hoe zij te werk gaan. (meer…)

Uitbreiding

Binnenkort beslaat luxe fastfood restaurant Eterij Bob&Co een veel groter pand aan de Monnickendamse Havenstraat. De plek waar momenteel toko Boemboe Bali zit, wordt bij de bestaande locatie getrokken. Eigenaren Bobby en Coby merkten dat het klantenbestand na zes jaar nog steeds groeit en dat de bedrijfsvoering met de huidige vierkante meters steeds lastiger wordt. (meer…)

Nieuwe beheerder

Het Hart van Katwoude heeft een nieuwe beheerder en die nieuwe uitbater is Richard den Ouden. Op 1 oktober is hij in functie getreden, maar van de zomer was al bekend dat hij de nieuwe beheerder zou worden. Richard woont samen met zijn partner Marc en twee kinderen op de bovenverdieping. (meer…)

Zonnepanelen voor gemeentewerf Waterland

Onlangs is de nieuwe gemeentewerf van gemeente Waterland in Katwoude voorzien van DMEGC panelen met SolarEdge. Waterlandse ondernemer Erik de Jongh van Sunforce heeft het pand voorzien van glas/glaspanelen en SolarEdge omvormers met optimizers. De glas/glaspanelen zijn de nieuwste zonnepanelen op de markt. (meer…)

Winterrooster Informatiepunt

Vanwege teruglopende bezoekersaantallen in de wintermaanden is Informatiepunt Waterland aan het Zuideinde 2, net als voorgaande jaren, vanaf 1 oktober geopend volgens het winterrooster. Het betekent dat (meer…)

Gemeentewerf in Katwoude

De bouw van de gemeentewerf in Katwoude is in volle gang en het nieuwe onderkomen van de buitendienst begint al aardig vorm te krijgen. De stalen draagconstructie van de loods en de houten draagconstructie van (meer…)

Eetcafé De Ouwe Blauwe verhuist

Vanaf het winter van 2020 opent eetcafé De Ouwe Blauwe met het vertrouwde recept op een nieuwe locatie in Monnickendam. Het eetcafé van Jaap & Rico de Rover verhuist dan naar de toplocatie van het voormalige (meer…)

Lunchservice aan het Zuideinde

Sinds deze zomer kun je bij de winkel van Bakkerij Kees Gutter aan het Zuideinde in Monnickendam ook terecht voor vers belegde harde en zachte broodjes, frisse lunchsalades, tosti’s en heerlijke koffie. (meer…)

Fiets huren? Ga naar Anne & Co!

Sinds begin mei verhuurt Anne & Co Minimarché, een wijnspeciaal- en delicatessenzaak in Ilpendam, fietsen. Vanwege het toenemende aantal toeristen en de vraag van een Airbnb-eigenaar bij haar in de buurt, besloot Anne le Gloahec fietsen te gaan verhuren. (meer…)

Johnny’s Gelato opent Gelateria in Bierderij Waterland

Sinds 11 april heeft Johnny’s Gelato de eerste Gelateria geopend in Bierderij Waterland. De samenwerking met de bierbrouwerij is mede tot stand gekomen, doordat er een hoop overeenkomsten zijn in de werkwijzen. Het proeflokaal biedt de mogelijkheid om mooie biologische producten, op basis van lokale ingrediënten, te bereiden in de open keuken en deze direct aan de klanten aan te bieden.

(meer…)

Theehuis geopend op Marken

Half mei hebben Sarah en Yannic, vanaf september 2018 de eigenaren van Hof van Marken, de deuren geopend van hun theehuis. Sinds 2015 was er weinig bedrijvigheid meer in het restaurantgedeelte van het hotel. Sarah en Yannic vonden het hoog tijd om de locatie nieuw leven in te blazen en dat doen zij door middel van een theehuis. Iedereen is welkom om even te genieten.

(meer…)

Style Fashion & Living breidt uit

Style Fashion & Living is een winkel in Monnickendam die op een exclusieve wijze mode, wonen en cadeauartikelen combineert. Sinds begin april is de winkel uitgebreid. Het pand naast hen, waar voorheen Beads by Romy’s zat, is erbij gekomen. Op dit moment staan er meubels en woonaccessoires in de nieuwe ruimte, maar zo nu en dan zal de indeling helemaal veranderd worden.

(meer…)

5 vragen aan…

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Jan Tessel. Mijn universitaire opleiding doorliep ik in Wageningen en die draaide vooral om Ecologie. Ik leerde onder andere veel over kasklimaten voor optimale groei en welbevinden van tomaat, komkommer etc. (meer…)

Liefde keer 3 opnieuw geopend

Het winkeltje dat de naam Liefde keer 3 draagt, is voor de derde keer geopend in Monnickendam. Dit keer aan het Zuideinde. Retro en vintage omschrijven kort en bondig het assortiment van de winkel. (meer…)

B&B opent deuren op Marken

Eind januari heeft Bed & Breakfast ‘De Pepersteeg’ de deuren geopend. Deze B&B is van Bertus en Lijs Wolters en ligt midden in het oude centrum van Marken. (meer…)

Erkend restauratie aannemer

Leguit + Roos heeft op 19 februari met vlag en wimpel de audit voor erkend restauratiebedrijf afgelegd. (meer…)

Nieuwe gezichten in Dorpshuis Ilpendam

Toen ondernemers Ronald en Ingrid van Delden ter ore kwam dat Dorpshuis Ilpendam op zoek was naar een nieuw beheerdersechtpaar, was de keus voor de geboren en getogen Ilpendammers snel gemaakt. (meer…)

Is leasen voordeliger dan kopen?

Vaak wordt gedacht dat een personenauto of bedrijfswagen kopen voordeliger is dan leasen. Uit onderzoek blijkt echter dat in de meeste gevallen het tegendeel waar is. Om ondernemers wegwijs te maken in de mogelijkheden vragen we Bart van de Ven van LeaseBuddy hoe het zit… (meer…)

Nieuwe winkel in 50’s badmode

Sinds november is aan het Zuideinde 20 in Monnickendam Mama Maria Swimwear gevestigd. Ruth Kenter ontwerpt sinds 2002 badmode in de stijl van de jaren `50 filmsterren. Alles wordt met de hand gemaakt, van ontwerp tot eindproduct. De badpakken, bikini’s en bijpassende badkleding kunnen daardoor ook op maat gemaakt worden. (meer…)

5-jarig jubileum

Na het faillissement van het reisbureau in Monnickendam waar ze werkte, begon Amanda Peijters voor zichzelf. Ze sloot zich aan bij franchiseorganisatie The Travel Club en werkt sindsdien vanuit haar reiskantoor aan huis voor een grote vaste klantenkring. (meer…)

Driemaal bekroond met goud

In november zijn drie producten van Bakkerij Kees Gutter bekroond met goud. Als eerste viel de appeltaart in de prijzen. Uniek om zijn smaak én het verhaal: met appels uit de Beemster die geschild worden door cliënten van het Weeshuis in Monnickendam. (meer…)

Kerstmarkt Ilpendam

Op vrijdag 14 december wordt er door het Wapen van Ilpendam, in samenwerking met Anne & Co en 2-Tone All-round Computer Services, weer een gezellige kerstmarkt georganiseerd op het Dorpsplein in Ilpendam. De markt is van 16.00 – 20.00 uur en tal van ondernemers presenteren hier hun waar: van kramen met etenswaren tot kleding en geschenkartikelen en nog veel meer. (meer…)

Nieuw jaar, nieuwe verzekering?

Terwijl ik dit schrijf ziet mijn bureau er ietwat chaotisch uit. Het einde van het jaar is voor veel assurantie adviseurs synoniem aan drukte en veel uitdagingen. Een hele leuke en leerzame periode vol deadlines. (meer…)

Judith de Jong: ‘Wat ik het allerliefste doe? Opereren!’

Bij de start van haar bedrijf, nu 3 jaar geleden, had Judith de Jong-Westerneng bedacht dat ze in de rustige uurtjes mooi haar fotoboeken in kon plakken. Zo ver is het echter nooit gekomen, want in haar gezellige dierenkliniek in Broek in Waterland lopen huisdieren én hun baasjes de deur sinds de opening plat. (meer…)

Bedrijfsruimtes in Watergang

Bedrijventerrein De Dollard is gelegen aan de zuidwestkant van Waterland. Het ligt dicht bij de ringweg van Amsterdam en aan de doorgaande wegen naar Purmerend en regio Waterland. Sinds de jaren `90 biedt het terrein aan ongeveer 25 bedrijven huisvesting. Het is de ideale locatie voor ruimtes die als showroom, kantoor, op- en overslag, groothandel of combinaties daarvan gebruikt kunnen worden. (meer…)

Nieuwe B&B in Monnickendam

Monnickendam is een prachtige Bed & Breakfast rijker geworden. Gelegen in het oude centrum vindt je BB The Cheeky Monk. De B&B wordt gerund door Gideon en Machteld Roos. Het betreft een luxueus appartement met slaapruimte voor 3 personen, met eigen entree en een heerlijk terras. (meer…)

Nieuwe eigenaar Zuid Delicatessen

Sinds 1 september is Iris Hoek de nieuwe eigenaar van Zuid Delicatessen. Na jaren in de horeca gewerkt te hebben in Amsterdam en Barcelona, heeft ze zich nu gevestigd in Monnickendam. Zuid Delicatessen staat bekend als kaaswinkel én delicatessenzaak. (meer…)

Nieuwe vergaderlocatie in Ilpendam

De Hofschuur is open! Een nieuwe landelijk gelegen locatie in Ilpendam, te huur voor het bedrijfsleven en organisaties. Op een steenworp afstand van Amsterdam en nabij uitvalswegen richting o.a. Den Haag, Utrecht, Purmerend en Zaandam. De Hofschuur heeft een capaciteit van maximaal 14 personen voor vergaderingen, presentaties, brainstormsessies, workshops, trainingen en aanverwante sessies. (meer…)

Emmy Suykerbuyk: ‘Nog elke dag blij met mijn werk’

Emmy Suykerbuyk was 18 toen ze voor zichzelf begon. In die tijd betekende het dat ze officieel naar de rechter moest met haar ouders om toestemming te krijgen om te mogen starten. Toch was ze vastberaden om haar eigen kapsalon te beginnen. En dat is, 50 jaar na dato, geen slechte keus gebleken voor de vrolijke Waterlandse.

(meer…)

Waterlandse samenwerking

Aan de drs. J. Van Disweg in Broek in Waterland was sinds 1989 Waterland Recreatie BV gevestigd. Dit bedrijf van Jan Mens en Désireé Henkes omvatte een zeilschool met 22 originele zeilpunters, een groepsaccommodatie en een bootverhuurbedrijf. (meer…)

Grote verbouwplannen voor Hotel Volendam

Als het op innoveren aankomt weten Jan Broeks en Mireille Ortiz van Van der Valk Hotel Volendam hun gasten steeds weer te verrassen. Elk jaar passen ze de wensen van hun gasten toe in de totaalplannen van het hotel. En hoewel ze jaarlijks vernieuwingen doorvoeren, staat de echt grote verbouwing voor de komende jaren op de agenda…

(meer…)

Expert in visserijschepen

Het is een dynamische wereld waarin Hernand Jansen verkeert. Zat hij bij het maken van de afspraak nog in Duitsland, daags voor onze afspraak keerde hij terug uit Engeland. We ontmoeten elkaar in zijn kantoor aan het Galgeriet, waar ik hem – ingegraven tussen technische tekeningen en scheepsmodellen – tekenend achter zijn pc aantref.

(meer…)

5 vragen aan…

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Mieke van Londen (49) en sinds 2003 woonachtig in Monnickendam. Een plek waar ik me thuis voel en nooit meer weg wil. Ik ben 10 jaar getrouwd met Rohald en de liefhebbende baas van hond Bennie. (meer…)

Anja Sopar al 40 jaar kapster

Op haar zestiende begon Anja haar kapperscarrière in een dameskapsalon in Purmerend. Om allround te worden ging ze vervolgens aan de slag in een herenkapsalon in Zaandam en daarna volgde een periode als freelance kapster aan huis. Tot er, op de locatie waar Sopar Creative nog steeds gevestigd is, een nieuwe kapsalon werd geopend.

(meer…)

Van autobedrijf naar mobiliteitsbedrijf

Voor geboren en getogen Ilpendammer Jan Wals was er geen betere plek om zijn bedrijf te starten dan in de Dorpsstraat in het hart van ‘zijn’ dorp. Na 18 jaar verruilde hij die locatie voor een ruim en modern pand aan de Nijverheidsweg waar hij alweer 13 jaar gevestigd is. Hier transformeerde hij zijn autobedrijf naar een allround mobiliteitsbedrijf.

(meer…)

Publiek geheim in Waterlands groen

Hoewel de Theetuin in Overleek in de beginjaren nog een verborgen plekje in het Waterlandse groen was, is de hotspot inmiddels publiek geheim. Bewoners vanuit de hele regio, maar ook vele toeristen, weten hun weg naar het idyllische plekje in Overleek te vinden. En geef ze eens ongelijk…

(meer…)

Veiligheid voor alles

Het verhaal van Miriam Stalenberg is bijzonder: op de terugweg van een BHV cursus, voor de bank waar zij op dat moment werkzaam was, kreeg zij een hartaanval. Dat zorgde er niet alleen voor dat ze ziek thuis kwam te zitten, maar ook dat ze besloot te gaan doen waar ze gelukkig van werd. Eind 2016 begon ze vanuit Monnickendam haar eigen BHV Fabriek.

(meer…)

Locatie Van Disweg te Broek getransformeerd

De locatie aan de Disweg in Broek in Waterland, waar Jan Mens en Désirée Henkes jarenlang hun bedrijf Waterland Recreatie hebben gevoerd, is sinds april herbestemd naar woningbouw. Jan was jarenlang secretaris van Ondernemersvereniging Broek in Waterland en heeft bij de voorbereidingen van het plan de voorkeur voor Waterlandse bedrijven sterk laten gelden.

(meer…)

Uitbreiding historische vloot

Naast skûtsje Vrouwe Francina hebben Pirka en René (zeilen-monnickendam.nl) nu een tweede zeilschip voor de verhuur. Zij zagen dat er voor groepen van 12-15 personen geen geschikt aanbod was in Monnickendam en daar is met de komst van de Dankbaarheid een einde aan gekomen. Het schip komt van scheepswerf Duijvendijk dat rivierschepen bouwde. Die moesten bij tegenstroom ook geld verdienen en dat lukte alleen als het goede snelle rompen waren, die na de overstag vlot op gang kwamen, zonder door tegenstroom teveel teruggezet te worden.

(meer…)

Nieuw: Sail & Surf Center Monnickendam

Aan het begin van het vaarseizoen ondergingen Zeilschool Waterland en Landwater Events een ware metamorfose. Onder de nieuwe naam Sail & Surf Center Monnickendam (sailensurfcentermonnickendam.nl) biedt het vertrouwde team van Marc Schuurman zeil- en surfles voor alle leeftijden en is het mogelijk om zeilboten en supbenodigdheden te huren.

(meer…)

Column: Hoe maak ik mijn bedrijf AVG proof?

Bij het verschijnen van deze uitgave is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, en de Engelse afkorting is GDPR) van toepassing. En ondanks dat er veel ophef is over de AVG gaat er inhoudelijk niet zo veel veranderen ten opzichte van de al bestaande verplichtingen (Wet bescherming Persoonsgegevens).

(meer…)

De nieuwste snufjes op beautygebied

Al meer dan 25 jaar is Jannet Rugenbrink werkzaam in haar eigen schoonheidssalon Oase. Eerst in Monnickendam, maar inmiddels alweer 10 jaar vanuit haar salon aan huis in Zuiderwoude. Circa 17 jaar geleden stapte ook dochter Linda in de zaak. Moeder en dochter volgen de ontwikkelingen in de branche nauwgezet en investeren in de nieuwste snufjes op beautygebied.

(meer…)

De technische blik van André Boon

In de Metropoolregio Amsterdam is tot 2040 behoefte voor de bouw van bijna 300.000 woningen. Een stevige doelstelling die ervoor moet zorgen dat de woningnood in de regio in de komende jaren niet nog meer oploopt. Voor de realisatie hiervan is een mooie taak weggelegd voor ondernemers als André Boon van BOON Bouwadvies, die de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet ziet.

(meer…)

Dineren in Watergang

Het is voor zakenpartners Leonie Walburg (37) en Sander Walta (43) niet het eerste horecabedrijf dat ze starten. Na hun cateringbedrijf Puur Produkties en evenementenlocatie Paviljoen Puur in Amsterdam volgde eind vorig jaar hun derde bedrijf ‘Restaurant Dijks’ aan de dijk in Watergang.

(meer…)

Waterlandse makelaar nieuwe stijl

Vanuit het Gelderse Heerde streek Chris Oosting (41) in eerste instantie in Amsterdam neer om daar als makelaar aan de slag te gaan. Tot hij kans zag om in Waterland zijn eigen makelaarskantoor te beginnen. Vijf jaar na dato blijkt dat nog steeds de beste zakelijke stap die hij heeft gezet.

(meer…)

Nathalie van Veggel: ‘We versterken elkaar’

Ze werkte al twintig jaar als kapster voordat ze in 2008 voor zichzelf begon. Hoewel Nathalie van Veggel (46) klein begon, droomde ze van een eigen beautysalon waarin niet alleen zij, maar ook andere disciplines in de beautybranche een plek konden krijgen. Sinds maart 2015 is ze trotse eigenaresse van ‘Moments’ op `t Spil in Monnickendam en ging die droom in vervulling.

(meer…)

Het familiebedrijf van Arjan Klein

Eind oktober voegde Arjan Klein (53) twee nieuwe winkels op `t Spil in Monnickendam aan het familiebedrijf toe: een Primera boekhandel en Wine Affairs, een moderne slijterij en wijnhandel. Wat beweegt hem? En hoe ziet hij de toekomst?

(meer…)

Arjun: ‘Ik heb nooit overwogen om in loondienst te gaan werken’

Veel tieners weten niet eens wat ze willen worden, maar voor Arjun van Wilgenburg (22) was zijn toekomst al op jonge leeftijd duidelijk: stratenmaker wilde hij worden. En dus schreef hij zich direct na zijn opleiding in bij de Kamer van Koophandel en ging op zijn achttiende van start als zzp’er.

(meer…)

Disruptief ondernemen

VNO-NCW Noordwest-Holland, Rabobank Zaanstreek, IJmond en Waterland en Omstreken hebben de handen ineengeslagen om ondernemers in de regio te informeren over onderwerpen die voor hen interessant zijn. De bijeenkomsten, met als thema disruptie, zijn informatief, inspirerend en praktisch ingestoken.

(meer…)

10-jarig jubileum voor De Koperen Vis

Op 13 december bestaat De Koperen Vis 10 jaar. Een mijlpaal voor jonge ondernemer Rick Schröder (30) en zijn steun en toeverlaat Denise van Es (32). Aan tafel met Rick blikken we terug op de afgelopen 10 jaar en het komende jubileum…

(meer…)

‘Voor elk budget een eindejaarsgeschenk’

Voor Cor & Alie de Goede breken drukke tijden aan. Met hun bedrijf in kerstpakketten en relatiegeschenken doen zij vooral in het laatste kwartaal van het jaar goede zaken. Ook voor Bakkerij Kees Gutter breekt een druk seizoen vol lekkere specialiteiten aan. Door een goede en jarenlange samenwerking vullen beide ondernemers elkaar in deze drukke tijden perfect aan.

(meer…)

‘Laat je bedrijf van de mooiste kant zien’

Iedereen weet dat één beeld vaak meer zegt dan duizend woorden. Om er zeker van te zijn dat dat beeld ook recht doet aan het bedrijf is goede fotografie belangrijk. Arnold van der Zee heeft zich gespecialiseerd in deze bedrijfsfotografie en geeft daarom zijn beeld op zaken.

(meer…)

Martin Koole: ‘Je kunt beter met elkaar, dan tegen elkaar’

Het verhaal van De Struunhoeve in Overleek begint in 1959. Uit armoede – want er is niet genoeg gras voor de koeien – beginnen Klaas en Co Helmigh met het maaien van wegbermen tussen Edam en Broek in Waterland. Tegenwoordig is het Martin Koole die hier de scepter zwaait en is het werk behoorlijk uitgebreid en gewijzigd. Onveranderd is de focus op de natuur en de liefde voor de flora en fauna.

(meer…)

Natuurlijk mooi & gezond met Denise Blaauw

Waar een deur sluit, gaat een raam open. Zo ook voor Denise Blaauw (53), nadat ze de deur van haar drogisterij in de binnenstad van Monnickendam sloot. Daardoor had zij weer tijd om zich te richten op de voetreflexmassages waar ze, omwille van haar winkel, niet meer aan toekwam. Inmiddels is de Waterlandse onderneemster sinds november 2016 aan de slag en breidt ze haar werkzaamheden komende maand uit.

(meer…)

Er is steeds meer behoefte aan natuurlijke producten

De eerste advertentie in de lokale krant was gezet. Nu kon Anita Kaper-de Lange (49) niet meer terug. Niet dat ze dat wilde, maar spannend was het wel. De eerste klant die belde om een afspraak te maken herinnert ze zich nog als de dag van gister. Dat die klant nog steeds regelmatig in haar stoel ligt, bewijst dat Anita 15 jaar geleden – om precies te zijn op 1 mei 2002 – de juiste keus heeft gemaakt.

(meer…)

Aan tafel met eetcafé de Zeilhoek

Als klein meisje was Chantal Beumer (30) al regelmatig in de horecazaak van haar grootouders op Marken te vinden. Rogier Veerman (33) kreeg het horecavak niet met de paplepel ingegoten, maar was er al snel aan verknocht. Als collega’s werkten zij samen in eetcafé de Zeilhoek in Katwoude. Bijna 8 jaar geleden kregen ze de kans die zaak over te nemen. En zo ontstond een mooi liefdesverhaal én een bevlogen ondernemerskoppel.

(meer…)

Unieke vergaderlocatie aan het water

Marc Schuurman (47) is al jaren eigenaar van Zeilschool Waterland, gevestigd op het terrein van Jachthaven Waterland aan het Galgeriet in Monnickendam. In 2016 begon daar voor hem ook een nieuw avontuur. Hij opende Landwater Events, waaronder ook restaurant Landwater Eten & Drinken valt, een horecagelegenheid met industriële look. Vanwege de ligging aan het water is dit niet alleen een ideale plek voor de zeilschool, maar ook een bijzondere uitvalsbasis voor (bedrijfs)evenementen en een unieke vergaderlocatie.

(meer…)

Perfectioniste in de schoonmaak

Na jaren werkzaam te zijn geweest in de medische sector, kwam Chantal Wiering (39) voor de keus te staan: ging zij het schoonmaak bedrijf van haar vader overnemen? Zij besloot de stap te wagen en is sinds 2006 eigenaar van Wiering’s Onderhoud. Spijt heeft ze geen seconde, maar hard werken is het wel.

(meer…)

Eén keer schilderen is geen schilderen

Hij groeide op met de kwast in zijn hand en zijn overgrootvader, opa en ook vader waren schilder in Waterland. De keuze voor de bedrijfsnaam ‘Generatie Schilders Monnickendam’ was dan ook voor de hand liggend voor Jacco Klein, die in maart 2017 zijn 16-jarig bestaan viert.

(meer…)

Nieuwe koers voor Volendam-Marken Express

Sinds Robert van Duuren mede-eigenaar en directeur van de Volendam-Marken Express is, zijn er al veel dingen veranderd. Het meest zichtbaar is de huisstijl die van traditioneel wit is gewijzigd naar in het oog springend blauw en oranje. Maar ook de koers is gewijzigd: van veerdienst voor toeristen is er nu meer focus op de mogelijkheden voor ondernemers.

(meer…)

Bas van Baarsen bevlogen in de makelaardij

Velen kennen Bas van Baarsen van zijn belangeloze inzet voor Ondernemers Vereniging Waterland. Door zijn functie als voorzitter van deze club staat hij vaak in de schijnwerper. Dat Bas ook ondernemer is met een passie voor de makelaardij wordt hierbij vaak vergeten. En dus is het hoog tijd voor een nadere kennismaking.

(meer…)

Aan tafel met Heeres Assurantiën

Op 1 juli van dit jaar bestond Heeres Assurantiën 35 jaar. Een jubileum waar de heren van Heeres bijzonder trots op zijn. Wat bracht het ze? En wat gaat de toekomst brengen? We schoven bij Waterlanders Remco en Wouter Heeres aan op het kantoor in de Slenkstraat in Purmerend.

(meer…)

OW Nieuws

Schouders eronder voor Ondernemend Waterland

lees verder

‘De authentieke uitstraling van Monnickendam is de kracht van de markt’

lees verder
Meer OW Nieuws

Gemeentenieuws

Gerda Gruis nieuwe beleidsmedewerker Toerisme

lees verder

Activiteiten in de gemeente

lees verder
Meer gemeentenieuws