BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
horeca
icon-auteur Janine Klein icon-auteur Arnold van der Zee

Aan tafel met eetcafé de Zeilhoek

Als klein meisje was Chantal Beumer (30) al regelmatig in de horecazaak van haar grootouders op Marken te vinden. Rogier Veerman (33) kreeg het horecavak niet met de paplepel ingegoten, maar was er al snel aan verknocht. Als collega’s werkten zij samen in eetcafé de Zeilhoek in Katwoude. Bijna 8 jaar geleden kregen ze de kans die zaak over te nemen. En zo ontstond een mooi liefdesverhaal én een bevlogen ondernemerskoppel.


De unieke ligging aan de Gouwzee heeft veel voordelen. Rogier: ‘Bij mooi weer hebben we veel gasten die van ons terras aan de Gouwzee komen genieten. We zitten dan ook echt op het mooiste plekje van Waterland. Wat dat betreft is ons eetcafé ook echt een uitdaging, want het is hier soms hollen of stilstaan. In totaal hebben we ruimte voor 120 gasten in het restaurant en de serre en 140 op het terras. Als de tent vol zit en het loopt allemaal gesmeerd, dan ben ik een gelukkig mens.’ Chantal: ‘Ik kan echt blij worden van ons Sinterklaasfeest. Al die gezinnen met blije kinderen die hier een hapje komen eten, terwijl de Sint op visite komt en de kindjes een cadeautje geeft. Die avond is voor mij echt goud waard. En we zijn daarin uniek in Waterland!’

Keuzes maken

In het verleden waren er veel feesten en partijen in de Zeilhoek, waarbij de locatie volledig werd afgehuurd. Rogier: ‘De combinatie eetcafé en partycentrum werkt niet. Bruiloften bijvoorbeeld zijn meestal in de mooie maanden. Dan willen onze gasten ook op een zaterdagavond een hapje eten op het terras. Dan kun je één keer nee verkopen tijdens een besloten feest, maar dat kun je niet blijven doen, want dan komen de gasten niet meer terug. Om die reden hebben we ervoor gekozen ons te concentreren op de eetcafé functie.’ Chantal: ‘Wat niet wil zeggen dat we grotere groepen met een lunch, buffet of diner niet kunnen bedienen. Voor die groep is juist onze serre, met een privéterras aan het water, heel erg geschikt. En doordat die af te scheiden zijn van ons etablissement, houden we de rest van het restaurant en het andere terras voor onze overige gasten beschikbaar. We hebben hier regelmatig bedrijven die komen vergaderen, borrelen of eten. Daar is de beslotenheid van de serre met eigen terras de perfecte plek voor.’

Dieptepunt

In oktober 2013 voltrok zich een drama voor het jonge ondernemerspaar. Rogier: ‘28 oktober 2013 staat in ons geheugen gegrift. Toen werd onze hele serre weggevaagd tijdens een storm. Een enorme ravage. We stonden met onze handen in het haar. Gelukkig waren we goed verzekerd en achteraf gezien heeft deze storm ons ook weer veel gebracht. In de brand, uit de brand zeggen ze dan wel eens. In ons geval was dat ook echt zo. Doordat we opnieuw moesten opbouwen hebben we de zaken gelijk goed aan kunnen pakken en is de zaak nog mooier en beter geworden.’

Toekomst

Als het aan Chantal en Rogier ligt gaan ze hier nooit meer weg. Chantal: ‘Juist door de grootte van de zaak
zit er nog volop uitdaging en groei in. Een andere horecazaak in Waterland zie ik niet zo snel gebeuren; we zitten hier op het mooiste plekje! We blijven lekker doen wat we leuk vinden en waar we goed in zijn: onze gasten in de watten leggen en laten genieten van onze culinaire verwennerijen op een geweldige locatie.’

Meer horeca


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden