BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
horeca
icon-auteur Janine Klein icon-auteur Arnold van der Zee

Unieke vergaderlocatie aan het water

Marc Schuurman (47) is al jaren eigenaar van Zeilschool Waterland, gevestigd op het terrein van Jachthaven Waterland aan het Galgeriet in Monnickendam. In 2016 begon daar voor hem ook een nieuw avontuur. Hij opende Landwater Events, waaronder ook restaurant Landwater Eten & Drinken valt, een horecagelegenheid met industriële look. Vanwege de ligging aan het water is dit niet alleen een ideale plek voor de zeilschool, maar ook een bijzondere uitvalsbasis voor (bedrijfs)evenementen en een unieke vergaderlocatie.

Met een achtergrond in de horeca kon dit nieuwe avontuur niet op een beter moment komen voor Marc: ‘Na een paar jaar veel in het buitenland te zijn geweest, waren mijn pijlen weer op Monnickendam gericht. Precies op dat moment werd mij deze locatie aangeboden door Jan Zetzema. Een lichte en grote ruimte waar ik die ongedwongen sfeer die ik voor ogen had voor mijn horecagelegenheid prima kon combineren met de zeilschool. Bovendien is ons terras aan het water één van de weinige terrassen in Monnickendam met het avondzonnetje. Een heerlijke plek dus om de dag af te sluiten.’

Combineren

Juist de combinatie tussen zeilschool en horecagelegenheid werkt volgens Marc heel goed: ‘De sfeer is hier, mede door de combinatie met watersportmogelijkheden, ongedwongen. Er lopen mensen rond in wetsuits, er wordt plezier gemaakt op het water en op het terras kan iedereen ontspannen genieten van onze lekkere snacks en drankjes. Wat we in ons eerste seizoen zagen is dat de ouders lekker neerstrijken op het terras, terwijl de kinderen zeilles hebben, maar dat het ook een mooie afwisseling biedt voor bedrijven. Eerst constructief vergaderen en daarna het water op. Dat kan met onze Laser en vergelijkbare zeilboten, maar het kan ook gecombineerd worden met een vaartocht op een historisch schip of op één van de prachtige zeilschepen van Jachthaven Waterland.

Ook het stand-up-paddling, kortweg suppen, dat wij aanbieden was afgelopen zomer al een geliefde activiteit. Het grote voordeel van deze locatie is dat de ruimte multifunctioneel is. Tafels en stoelen kunnen aan de kant of in een andere opstelling worden geplaatst, zodat de ruimte geschikt is voor workshops, bedrijfspresentaties, trainingen en vergaderingen, maar ook voor bijvoorbeeld een bedrijfsfeest of een modeshow. De binnenruimte staat bovendien mooi in verbinding met het buitenterrein, waardoor het weer extra mogelijkheden biedt. Tarieven zijn bij ons bespreekbaar, want het ligt vooral aan de wensen die er zijn.’

Nieuw in 2017

Het afgelopen jaar was voor Marc een startjaar: ‘In dat jaar hebben we vooral gekeken naar wat we voor mogelijkheden hebben en zijn er diverse zaken uitgeprobeerd. Dat heeft erin geresulteerd dat we voor komend seizoen een paar dingen gaan wijzigen. Net als vorig jaar is Landwater Eten & Drinken geopend van 1 mei tot 1 oktober. Wel wijzigen de openingsdagen en –tijden van woensdag t/m zondag van 11.00 – 22.00 uur, waarbij de keuken om 20.30 uur dicht gaat. Dit geeft ons meer gelegenheid om ook lekkere maaltijden te serveren.

Zo gaan we onze eigen pizza-oven in gebruik nemen en hebben we dagelijks een paar heerlijke en zelfgemaakte gerechten op de kaart staan, zodat men na de borrel lekker kan blijven plakken. Voor deze gerechten werken we zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers, want dat vinden we belangrijk. Mijn collega Rosan Schweiger (24) gaat zich dan grotendeels richten op de zeilschool. Hier is nieuw dat we deze zomer twee zeilkampen van een week aan gaan bieden voor jongeren, inclusief overnachtingen aan boord van zeilklipper Gouwzee. Zelf zal ik me vooral bezighouden met Landwater.’

Wat onveranderd blijft zijn de mogelijkheden voor evenementen, bedrijfs- en groepsactiviteiten, vergaderingen en dergelijke: ‘Hiervoor zijn we 7 dagen in de week beschikbaar. Of het nu gaat om een ondernemersontbijt, een bedrijfsborrel of een dag vullend programma. Inspiratie, meer informatie en onze activiteitenkalender zijn te vinden op onze website. Het afgelopen jaar hebben we al veel ondernemers mogen verwelkomen. We verheugen ons erop hen dit jaar weer te zien!’

Meer horeca


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden