Gemeentenieuws

Schouders eronder voor Ondernemend Waterland

Sinds het zittend bestuur in november 2018 heeft aangegeven haar functies neer te willen leggen, is er veel gebeurd binnen Ondernemend Waterland (OW). Een solide oplossing is inmiddels heel dichtbij. (meer…)

‘De authentieke uitstraling van Monnickendam is de kracht van de markt’

Claudia Heldoorn, eigenaar van Style Fashion & Living, is één van de zeven organisatoren van de Monnickermarkten. Op zondag 15 december vindt er weer een Wintermarkt plaats in hartje Monnickendam. Om deze derde editie net zo succesvol als de vorige te maken, is er een hoop werk aan de winkel. (meer…)

Toekomst van Ondernemend Waterland

Tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) in november 2018 was reeds aangekondigd dat het zittend bestuur haar actieve functie bij de ALV in het najaar van 2019 neerlegt. Die najaarsvergadering werd op 10 oktober bij Sail & Surf Center Monnickendam gehouden. Er waren 29 leden aanwezig tijdens deze vergadering. Omdat bij deze, voor de voortgang van Ondernemend Waterland, belangrijke vergadering lang niet alle leden aanwezig waren, volgt daarom dit bericht. (meer…)

De wereld in je glas

Ook dit jaar wordt er door de ondernemers in de binnenstad weer een Wijnroute georganiseerd. De glasverkoop op zaterdag 7 september was enorm succesvol en daarom kan het evenement op zaterdag 5 oktober van 19.00 – 21.30 uur wederom plaatsvinden. (meer…)

Waterlandbon

In oktober 2013 werd de Waterlandbon in coupures van €5 en €10 geïntroduceerd door Ondernemend Waterland, in samenwerking met Stichting Promotie Waterland (SPW). De cadeaubon, die uitsluitend bij deinformatiepunten van SPW kan worden gekocht, is alleen bij Waterlandse ondernemers in te leveren en heeft de afgelopen jaren flink marktaandeel van de landelijke VVV bon afgesnoept in het Waterlandse. Dit succes komt mede voort uit het feit dat de vrijwilligers van SPW steevast vragen of men niet liever een Waterlandbon wil in plaats van een VVV-bon.

(meer…)

Actie voor mantelzorg

Onder de leus ‘Mantelzorg, dat vinden wij niet gewoon maar heel bijzonder!’ organiseert ondernemer van het jaar 2018, Jan Peter Valk van Kernpraktijken Fysiotherapie Ooster Ee, in samenwerking met (meer…)

Ondersteuning omroep PIM

Ondernemend Waterland heeft namens haar leden een financiële bijdrage van €5.000 gegeven aan omroep PIM voor de aanschaf van nieuwe apparatuur. Deze steun aan PIM is gegeven omdat Ondernemend Waterland het belang ziet van de omroep voor zowel ondernemers als inwoners van Waterland.

(meer…)

Jan Haring Race

Ook dit jaar mag de Jan Haring Race niet ontbreken aan de Waterlandse evenementenkalender. Het weekend van 5 t/m 7 juli staat dan ook in het teken van dit evenement rond de binnenhaven van Monnickendam. Ondernemend Waterland draagt uiteraard weer een steentje bij.

(meer…)

Toerismeproject i.s.m. Bernard Nieuwentijt College

In december 2018 liet Ondernemend Waterland op deze plek al weten dat er een project, met als werktitel ‘Toerisme in Beeld’, is gestart in samenwerking met het Bernard Nieuwentijt College (BNC). Het BNC is vervolgens begin 2019 begonnen met de ontwikkeling van dit project.

(meer…)

De voordelen van Ondernemend Waterland

Ondernemend Waterland is dé community voor actieve en betrokken ondernemers in Waterland. Er vinden zeer frequent bijeenkomsten plaats, zoals bedrijfsbezoeken bij Waterlandse bedrijven, waar altijd mogelijkheid is om te netwerken met de andere, ruim 150, aangesloten leden. (meer…)

Oproep Voorjaarsmarkt

Op zondag 26 mei wordt er een voorjaarsmarkt georganiseerd in de binnenstad van Monnickendam. Deze markt vindt plaats van 12.00 tot 17.00 uur en heeft eenzelfde opzet als de Wintermarkt afgelopen december. (meer…)

Winnaar Waterlandse Ondernemersprijs 2018

Op vrijdag 4 januari vond, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Ondernemend Waterland de prijsuitreiking plaats van de ‘Waterlandse Ondernemer van het Jaar 2018’. De winst was dit jaar voor Jan Peter Valk van Fysiotherapie Ooster Ee. (meer…)

Waterlandse Zaken

Op zaterdag 11 mei om 19.45 uur is er een nieuwe uitzending van Waterlandse Zaken op Omroep PIM, die in zijn geheel wordt besteed aan Ondernemend Waterland. Tijdens de 2,5 uur durende live-uitzending, primetime op zaterdagavond, worden verschillende ondernemende onderwerpen onder de aandacht gebracht.

(meer…)

Waterlandbon 5 jaar

In oktober was het 5 jaar geleden dat Ondernemend Waterland, in samenwerking met Stichting Promotie Waterland, de Waterlandbon introduceerde. Een cadeaubon, in coupures van 5 en 10 euro, die bij alle aangesloten organisaties van beide partijen ingeleverd kan worden en bij de Informatiepunten in Monnickendam en Marken gekocht kan worden. (meer…)

Uitreiking cheque aan Stichting Vaarwens

In januari van dit jaar werd grond-, weg- en waterbouwspecialist Van Geemen uit de Purmer uitgeroepen tot winnaar van de Waterlandse Ondernemersprijs 2017. Onderdeel van die prijs is een waardecheque van €250. Deze cheque wordt door de winnaar geschonken aan een, door hem te bepalen, actieve en maatschappelijk betrokken vereniging, stichting of instelling in de gemeente Waterland. (meer…)

Waterland Toerisme in Beeld

Al een aantal jaar werkt Ondernemend Waterland samen met het Bernard Nieuwentijt College. Ook dit schooljaar werken beide partijen samen aan een project voor alle leerlingen van de derde klas. Onder de noemer ‘Waterland Toerisme in Beeld’ gaan de jongeren in kaart brengen wat er op toeristisch gebied wél en niet te beleven valt in Waterland. (meer…)

Stem op de Waterlandse ondernemer van 2018

Ook dit jaar zal de Waterlandse Ondernemersprijs worden uitgereikt aan een ondernemer of onderneming die gevestigd is in Gemeente Waterland en die in het jaar 2018 een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan Waterland in zijn algemeenheid. (meer…)

Ondernemersloket op locaties in Waterland

Het ondernemersloket op locaties in Waterland wordt door het OVW-bestuur, samen met de gemeente, weer opgepakt dit najaar. Bij de oprichting van de OVW is het initiatief ontstaan om met een afvaardiging van het bestuur, samen met de wethouder Economische Zaken, een aantal ondernemers in een kern van gemeente Waterland te bezoeken. (meer…)

Geslaagde zomerborrel

Het is inmiddels een traditie: de zomerborrel van de OVW, voorafgaand aan het Jan Haring Weekend. Leden en hun partners, maar ook raadsleden en het College van B&W, waren uitgenodigd voor deze informele borrel die bij De Waegh werd gehouden op donderdag 5 juli. (meer…)

De voordelen van de OVW

Ondernemersvereniging Waterland (OVW) is dé overkoepelende ondernemersvereniging in Waterland. De OVW heeft regelmatig overleg met de gemeente over algemene zaken die voor ondernemers van belang zijn. Er wordt informatie verstrekt voor en door ondernemers. (meer…)

Ondernemend Waterland: het kloppend hart van Waterland

Ondernemers hebben in onze maatschappij en daardoor ook binnen de Waterlandse gemeenschap een cruciale rol. Zij zorgen met zijn allen voor werkgelegenheid, innovatie, verhoging van de leefbaarheid, ondersteuning van maatschappelijke initiatieven, enzovoort. Dat is een mooi geluid dat een podium verdient, omdat het anders nog wel eens vergeten wordt.

(meer…)

Overleg met de gemeente

De overleggen tussen het OVW-bestuur en de nieuwe wethouder Economische Zaken, Bas ten Have, bijgestaan door bedrijfscontactfunctionaris Lucie van Vliet-Berndsen, zijn vlak voor het zomerreces weer opgepakt. Deze gesprekken vinden minstens één keer per kwartaal plaats en verder naar behoefte.

(meer…)

Vooraankondiging ‘Waterlandse Ondernemer van het jaar 2018’

Een goede voorbereiding is het halve werk! De ‘Waterlandse Ondernemer van het Jaar 2018’ is dé ondernemer die het hele jaar een goede prestatie levert en hoog scoort op de vele criteria die aan de Waterlandse ondernemer worden gesteld. (meer…)

What’s in it for me?

Afgelopen weekend was ik op een verjaardag en daar trof ik ook een aantal ondernemers. In een gesprek werd me gevraagd: ‘Waarom word je nu eigenlijk lid van Ondernemersvereniging Waterland (OVW)? Wat is daar de meerwaarde van?’

(meer…)

Bedrijfsbezoek en ALV op 24 mei

Op een zonovergoten donderdag in mei vond de voorjaars Algemene Leden Vergadering (ALV) plaats. Dit gebeurde tijdens het bedrijfsbezoek bij de winnaar van de Waterlandse Ondernemersprijs 2017: Willem Slot van Van Geemen.

(meer…)

Jan Haring Race

Ook dit jaar mag de Jan Haring Race niet ontbreken aan de Waterlandse evenementenkalender. Het weekend van 6 t/m 8 juli staat dan ook in het teken van dit evenement rond de binnenhaven van Monnickendam. Ondernemersvereniging Waterland draagt uiteraard weer een steentje bij.

(meer…)

Monnickendammer Visdagen

Voor het vierde jaar op rij kunnen bezoekers en inwoners genieten van de Monnickendammer Visdagen, die dit jaar plaatsvinden op vrijdagen 20 en 27 juli, 3, 10, 17 en 24 augustus van 11.00 – 17.00 uur.

(meer…)

Nieuwjaarsreceptie

Op de eerste vrijdag van het nieuwe jaar werd traditiegetrouw de nieuwjaarsreceptie van Ondernemersvereniging Waterland gehouden.

(meer…)

Vlootdag op 1 april

In 2017 heeft de OVW zich verbonden aan de Vlootdag van Monnickendam. Onder de vlag van de OVW, maar in nauwe samenwerking met Zeilvloot Monnickendam en leden van de OVW is vorig jaar een eerste stap gezet voor de invulling van de Vlootdag nieuwe stijl.

(meer…)

Cursus Bedrijfshulpverlening

Ieder jaar organiseert de OVW voor de leden een cursus Bedrijfshulpverlening. Door de cursus samen met OVW-leden te volgen is het niet alleen leerzaam, maar ook gezellig.

(meer…)

Stem op de Waterlandse Ondernemer van 2017!

Ook dit jaar zal de Waterlandse Ondernemersprijs worden uitgereikt aan een ondernemer of onderneming die gevestigd is in Gemeente Waterland en die in het jaar 2017 een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan Waterland in zijn algemeenheid. Daarbij kunnen zaken als promotie, opleiding, werkgelegenheid, betrokkenheid, innovatie of andere bijzondere bijdragen een rol spelen.
Er kan tot 22 december gestemd worden via www.ovwaterland.nl/stem.

(meer…)

Uitreiking cheque aan Stichting Broekerkerk

De winnaar van de Waterlandse Ondernemersprijs ontvangt van de OVW een cheque t.w.v. €250. Deze cheque wordt door de winnaar geschonken aan een, door de winnaar te bepalen, actieve en maatschappelijk betrokken vereniging, stichting of instelling in de gemeente Waterland.

(meer…)

Mini-conferentie VoWa

Wat betekent de (nieuwe bestuurlijke indeling van de) MRA en wat kan ondernemend Waterland betekenen voor de metropoolregio? Deze vraag stond centraal tijdens de mini-conferentie op maandag 6 november 2017 in het gemeentehuis van Purmerend.

(meer…)

Bedrijfsbezoek Henri Willig Kaas

Ondernemersvereniging Waterland bestaat dit jaar 5 jaar en stond daarbij stil tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) die op donderdag 9 november gehouden werd. Deze ALV werd gecombineerd met een bedrijfsbezoek aan de Jacobshoeve in Katwoude, waar ook alle vrijwilligers van Stichting Promotie Waterland voor uitgenodigd waren, vanwege de nauwe en prettige samenwerking tussen de twee partijen.

(meer…)

Geslaagde OVW Zomerborrel

Net als de afgelopen 6 jaar, was ook de OVW Zomerborrel op 6 juli jl. een groot succes. Naast de circa 60 leden, veelal met partner, was ook de aanwezigheid van bijna alle collegeleden en een aantal, aan ondernemers gerelateerde, ambtenaren opvallend. Verder was, namens VOWA, voorzitter Piet Hein Debets aanwezig en werd een aantal introducees verwelkomd.

(meer…)

OVW aan de start Jan Haring Race

Net als de afgelopen 6 jaar, was ook de OVW Zomerborrel op 6 juli jl. een groot succes. Naast de circa 60 leden, veelal met partner, was ook de aanwezigheid van bijna alle collegeleden en een aantal, aan ondernemers gerelateerde, ambtenaren opvallend. Verder was, namens VOWA, voorzitter Piet Hein Debets aanwezig en werd een aantal introducees verwelkomd.

(meer…)

Vooraankondiging: ‘Waterlandse Ondernemer van het jaar 2017’

Een goede voorbereiding is het halve werk! De ‘Waterlandse Ondernemer van het Jaar 2017’ is dé ondernemer die het hele jaar een goede prestatie levert en hoog scoort op de vele criteria die aan de Waterlandse ondernemer worden gesteld.

(meer…)

Samenwerking Bernard Nieuwentijt College met OVW

In het opleidingstraject van het Bernard Nieuwentijt College (BNC) heeft de samenwerking met OVW een vaste plaats verworven. Al enige jaren geven ondernemers uitleg over hun bedrijf, producten en diensten, aan leerlingen van de hoogste klassen.

(meer…)

‘Verbinden, behartigen, netwerken’

Drie woorden die kernachtig het bestaansrecht van een ondernemersvereniging samenvatten. Makkelijker gezegd (of geschreven) dan gedaan. Immers, het vinden van het juiste loket, een luisterend oor of een bevoegde bestuurder is niet altijd even eenvoudig.

(meer…)

Wijnroute 2017

Het is weer bijna tijd voor de Wijnroute in Monnickendam. In oktober, de wijnmaand bij uitstek, opent de ondernemende binnenstad van Monnickendam haar deuren voor een gezellig evenement. De wijnroute vindt plaats op zaterdag 14 oktober van 19.00 tot 21.30 uur.

(meer…)

Terugblik ALV 19 april

Op woensdag 19 april vond de Algemene Leden Vergadering plaats in Eetcafé De Ouwe Blauwe aan het Galgeriet in Monnickendam. Ook dit keer kon de vergadering weer rekenen op een groot aantal geïnteresseerden. Rond de 85 personen waren aanwezig.

(meer…)

Monnickendammer Visdagen

De 3de editie van de Monnickendammer Visdagen vindt plaats van 14 juli t/m 18 augustus, elke vrijdag van 11.00 – 17.00 uur. Het evenement is opgezet om te laten zien hoe het er in Monnickendam als visverwerkingsstadje, circa 100 jaar geleden, aan toeging.

(meer…)

Jan Haring Race 2017

De OVW is al jaren ‘fan’ van de Jan Haring Race (JHR), die dit jaar gehouden wordt van 7 t/m 9 juli, en steunt dit evenement met een jaarlijkse bijdrage. Dat doet de vereniging ook in natura. Zo wordt er, als er hoge temperaturen verwacht worden, op initiatief van de OVW en in samenwerking met enkele Waterlandse ondernemers, een watertappunt aangelegd op de Middendam, ter verkoeling en gebruik voor de palingrokers.

(meer…)

Vlootdag nieuwe stijl

Vorig jaar viel het menigeen op: er was geen Vlootdag in Monnickendam! Zeilvloot Monnickendam, al jaren organisator van deze dag, klopte om deze reden al in september aan bij Ondernemersvereniging Waterland (OVW) om de mogelijkheden van een samenwerking te bespreken, zodat er in 2017 toch weer een Vlootdag zou kunnen worden gerealiseerd. De OVW heeft aan dit verzoek gehoor gegeven, zodat de Vlootdag nieuwe stijl voor de komende jaren – op de eerste zondag van april – gegarandeerd kan worden. Met de enthousiaste medewerking van tal van ondernemers lijkt deze nieuwe insteek prima geslaagd!

(meer…)

Waterlandse Zaken Ondernemersontbijt

De OVW draagt Omroep PIM een warm hart toe en zoekt waar mogelijk de samenwerking met de omroep op. Dat gebeurde in het verleden al regelmatig, maar sinds de afgelopen verkiezing voor ‘Waterlandse Ondernemer van het jaar’ nog intensiever. Publicaties op de lokale omroep hebben er mede voor gezorgd dat er ruim aandacht was voor de genomineerden en dat de respons vele malen hoger lag dan voorgaande jaren.

(meer…)

Bedrijfsbezoek Bernard Nieuwentijt College

Voor het derde jaar op rij bracht de OVW in oktober een bedrijfsbezoek aan het Bernard Nieuwentijt College (BNC). De middelbare school in Monnickendam heeft sinds enkele jaren aansluiting gevonden bij de ondernemersvereniging, om beter te kunnen samenwerken en contact te hebben met ondernemend Waterland.

(meer…)

Ondernemersvereniging Waterland 5 jaar

Eind 2011 werd Ondernemersvereniging Waterland opgericht. Wat is er in de afgelopen 5 jaar gebeurd? We blikken terug én vooruit met voorzitter Bas van Baarsen.

(meer…)

OW Nieuws

Schouders eronder voor Ondernemend Waterland

lees verder

‘De authentieke uitstraling van Monnickendam is de kracht van de markt’

lees verder
Meer OW Nieuws

Gemeentenieuws

Activiteiten in de gemeente

lees verder

Toerisme in Waterland

lees verder
Meer gemeentenieuws