ZAAQ van Waterland verschijnt elk kwartaal en staat vol ondernemersinspiratie; van mensen met lef die zich net bij de Kamer van Koophandel hebben ingeschreven tot trotse ondernemers die hun sporen al lang en breed verdiend hebben in Waterland.

Elke editie brengt je meer ondernemersverhalen en geeft je meer achtergrond over ondernemers en hun bedrijf. Geen commerciële prietpraat,  geen aangeleverde teksten, maar onafhankelijke interviews met ondernemers die recht uit het hart over hun intrinsieke motivatie vertellen. Hieronder tref je alle reeds verschenen edities van ZAAQ van Waterland. In bladerbare versie, zodat je ze ook op je pc of smart device kunt lezen en het magazine ook met geïnteresseerden kunt delen.

DE MEEST RECENTE UITGAVE van Waterland


Tijdens mijn puberteit heeft mijn moeder wel eens gefrustreerd geroepen ‘ga iets doen!’, terwijl ik bankhangen een prima tijdverdrijf vond. Bedacht ik zelf niets, dan bedacht mijn moeder het wel en dus zorgde ik ervoor dat ik me nuttig maakte. Die opvoeding, volgens het niet lullen, maar poetsen-principe, heeft ervoor gezorgd dat ik tegenwoordig slecht stil kan zitten en al helemaal niet langs de zijlijn kan blijven staan.

Als ik iets doe, dan moet het goed en als iets niet lukt, moet ik het net zo vaak proberen tot het wel lukt. Moe? Slapen is voor watjes. Ziek? Als ik vanuit bed naar de bank kan, dan kan ik ook vanuit bed naar mijn bureau. Die prestatiedrang is zowel een vloek als een zegen. Natuurlijk bereik je meer als je je schouders eronder zet, maar moet dat altijd?

Door altijd maar groter, beter en mooier te willen, vergeet je soms stil te staan bij het nu. Bij wat je al hebt en hebt bereikt. Bij wat eigenlijk gewoon al goed genoeg is. Tevreden zijn met wat je hebt is ook een kunst. Een middagje vervelen blijkt bovendien helemaal niet erg. Het betekent rust en oplaadtijd voor de hersenen.

En als er rust is, dan geef je je hersenen de ruimte om iets nieuws te bedenken. Geef je dus gewoon over aan het grote niks doen. Het heeft wel degelijk nut. Dat weerwoord had ik graag als puber al gehad! En voor de ondernemers die vertwijfeld naar hun puberkinderen kijken en precies denken wat mijn moeder zei:
het komt goed.

Janine Klein

OW Nieuws

De wereld in je glas

lees verder

Waterlandbon

lees verder
Meer OW Nieuws

Gemeentenieuws

Toerisme in Waterland

lees verder

Gemeentelijke activiteiten op ondernemersgebied

lees verder
Meer gemeentenieuws