Rubrieken

Zo vader, zo zoon…

Al meer dan 40 jaar is Jaap de Rover werkzaam in de horeca. In eerste instantie werkte hij in de keuken, maar sinds hij in 2008 eigenaar werd van Eetcafé de Ouwe Blauwe verkiest (meer…)

De sociale functie van Anne & Co

Het ging met vallen en opstaan, maar Anne le Gloahec heeft vanaf dag één een rotsvast vertrouwen in haar minimarché in hartje Ilpendam gehad. (meer…)

Diversiteit bij het autobedrijf om de hoek

Het autobedrijf van de familie Boom is al bijna 50 jaar een vast gegeven aan de Pierebaan. Ondanks de vaste stek is het bedrijf al die jaren wel flink in beweging. (meer…)

Anita Groot: ‘Mensen blij maken vind ik het belangrijkste’

Anita Groot was 23 jaar toen zij haar eigen kapperszaak begon. Vanaf haar zestiende was zij werkzaam in kapsalon Bo Haarmode in Monnickendam. (meer…)

‘Veranderen vanuit je hart’

Soms gebeurt er iets in je leven waardoor je genoodzaakt bent te veranderen. Het overkwam Monique Landman-Bovenkamp uit Zuiderwoude. Na een burn-out een paar jaar geleden was het voor haar tijd om andere keuzes te maken. (meer…)

Tijdloze mode bij Boutique Carin

Van jongs af aan wist Carin Kroonenburg dat ze wilde werken in de mode. Als kind al knipte, naaide en borduurde ze dat het haar een lieve lust was. Haar vakopleiding doorliep ze dan ook glansrijk en eenmaal rijp voor het werkende leven begon zij haar eigen kledingwinkel. Eerst in Broek in Waterland, maar al snel verhuisde ze ruim 40 jaar geleden naar Monnickendam.

(meer…)

Leren van een ondernemer

Van je 4de tot je 67ste naar school? Een leraar kan dat! De onderwijscarrière begint als kleuter die naar school gaat om te leren en na het behalen van de lesbevoegdheid gaat de nieuwbakken leraar naar school om te werken. (meer…)

Beauty als stabiele basis

Direct na haar opleiding begon Priscilla van der Meer in 1995 haar eigen schoonheidsstudio. Eerst vanuit haar ouderlijk huis, later vanuit haar eigen huis. Inmiddels is ze 23 jaar verder en wat Priscilla betreft verandert daar de komende jaren ook niets in. Want waarom veranderen als het goed is? (meer…)

Arjan: ‘Het is een kwestie van het hoofd koel houden’

Hij had geen idee wat hij wilde worden, maar toen hij bij zijn vader in de slagerij een monteur aan de koeling zag werken wist hij het ineens. Arjan van Zadelhof begon aan zijn opleiding in de koeltechniek, ging in loondienst en nam 12 jaar geleden dat bedrijf over om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. (meer…)

Starter in de marketing

Hoewel Esther Mekkelholt in januari 2017 officieel van start ging als zzp’er, begon het échte ondernemerschap als marketeer voor haar pas dit jaar. Nu helpt ze bedrijven hun marketing te optimaliseren en te structureren. (meer…)

Culinair genieten in historische setting

Dat je als tweeling veel gemeen kan hebben, bewijzen Boy en Jens Bosman. De horecamannen in hart en nieren staan in de keuken alle twee hun mannetje. Begin 2018 ging hun droom in vervulling: een eigen horecazaak in hun geliefde Monnickendam. (meer…)

Creatieve starters

De beste ideeën ontstaan als je hoofd leeg is. Zo bedachten vrienden Roar Schouten en Daan van Baarsen tijdens een gezamenlijke vakantie dat het tijd werd voor een nieuwe stap. Samen begonnen zij The Branders en bouwen en versterken zij merken op een creatieve manier. (meer…)

Starter in de watersport

Als het hart van Daan Hamburger ergens sneller van gaat kloppen dan is het wel van de watersport. Aan zijn keukentafel heeft hij zicht op de masten in de haven van Monnickendam. Een rustgevend beeld voor Daan, die zijn carrière in deze branche een nieuwe draai heeft gegeven. Sinds maart 2017 is hij gestart als jachtmakelaar.

(meer…)

Myrthe Klein: ‘Mijn winkel is een schot in de roos’

Een winkel beginnen in een wereld die steeds meer online georiënteerd is. Myrthe Klein (28) deed het. En met verve, want vier maanden na de opening van haar Primera op winkelcentrum `t Spil in Monnickendam, blijkt haar winkel een schot in de roos!

(meer…)

Ellen Nijssen: ‘Juist bij kleinere bedrijven kan ik het verschil maken’

Al jaren geeft Ellen Nijssen (42) juridisch- en organisatieadvies aan bedrijven. In eerste instantie in loondienst, later als aandeelhouder bij een oliebedrijf in Rotterdam. Toen dat bedrijf verkocht werd zag zij haar kans schoon en begon voor zichzelf.

(meer…)

Linda Zondervan: ‘Plezier is onze grootste drijfveer’

Zowel Jeanine Terlouw (48) als Linda Zondervan (45) waren op Marken al actief met verschillende streekproducten. Toen Linda voorstelde dat Jeanine wel een streekwinkeltje kon beginnen, kwamen de ideeën begin dit jaar vanzelf. Medio april openden zij samen de Marker Streekproductenwinkel.

(meer…)

Beperk je tot één simpele boodschap

In de reclamewereld heeft Ilpendammer Martin Boomkens (55) zijn sporen ruimschoots verdiend. Bij internationale reclamebureaus groeide hij door van copywriter naar creative director. Het ontwikkelen van campagnes voor grote merken bleek echter niet zaligmakend. En dus startte Martin per 1 januari van dit jaar zijn bedrijf MKB Reclame. Omdat hij daar volgens eigen zeggen écht het verschil kan maken.

(meer…)

Jansen Stucdesign & Bouwbegeleiding van start

Al 23 jaar beweegt Jeffrey Jansen (37) zich in de bouw. Eerst als stukadoor, maar de laatste jaren op kantoor als calculator/werkvoorbereider en uitvoerder. Sinds 1 november 2016 is hij voor zichzelf begonnen met Jansen Stucdesign & Bouwbegeleiding. Want, ‘als je het zelf beter weet en kunt, dan is het tijd om voor jezelf te beginnen’, aldus Jeffrey.

(meer…)

Brasserie De Taanketel nieuw op Marken

Erwin van Altena had één grote wens: eigenaar worden van een restaurant op Marken. Hij had zelfs de ideale locatie al voor ogen. Toen deze horecagelegenheid in 2015 in de verkoop kwam, hoefde hij er dan ook niet lang over na te denken. Sinds juni 2016 is hij, samen met zijn partner Nathanja, eigenaar van Brasserie De Taanketel en daarmee de volgende starter in deze rubriek.

(meer…)

Credion Waterland aan het roer van bedrijfsfinancieringen

Al jaren is Chris Schaatsbergen een bekende ondernemer in Waterland. Toch staat hij in deze eerste editie van Waterland Werkt als starter. Samen met zakenpartner Maarten-Jeroen den Boer begon hij namelijk dit jaar aan een nieuw avontuur. Als franchisenemers van Credion zorgen zij sinds kort voor bedrijfsfinancieringen nieuwe stijl, waarbij vooral wordt gedacht vanuit mogelijkheden en kansen voor ondernemers.

(meer…)

OW Nieuws

De voordelen van Ondernemend Waterland

lees verder

Oproep Voorjaarsmarkt

lees verder
Meer OW Nieuws

Gemeentenieuws

De uitdagingen van Jelle Kaars

lees verder

Energie als businessmodel

lees verder
Meer gemeentenieuws
Spring naar toolbar