Rubrieken

Gerda Gruis nieuwe beleidsmedewerker Toerisme

Het was een rare start voor Gerda Gruis in haar nieuwe functie als beleidsmedewerker Toerisme bij Gemeente Waterland. Na een inwerkperiode, vanaf 2 februari, begon een periode van thuiswerken en afstand houden. (meer…)

Vintage is van deze tijd

De etalage van Vintage Brands in Monnickendam wordt gesierd door jassen, tassen, schoenen, sjaaltjes en riemen van de betere merken. Binnen geldt dat ook: overal hangen en staan goederen die vallen in het luxere segment. (meer…)

Amsterdamse kapsalon in Monnickendam

Loes Lijmer startte 22 jaar geleden haar kapsalon Studio Hair Care aan de haven van Monnickendam. Een jaar later kwam Jolanda Borgman bij haar werken. De dames kenden elkaar al van een Jordanese kapperszaak. Inmiddels voorziet dit tweetal al ruim twee decennia lang klanten van een nieuwe coupe die tijdens een gezellige knipbeurt tot stand komt.

Al 44 jaar is Loes kapster en Jolanda 38 jaar. Beiden zijn geboren en getogen in Mokum. ‘We zijn al oude rotten in het vak’, zegt Jolanda. ‘Ooit werkten we samen in dezelfde kapperszaak in de Jordaan. Toen Loes 22 jaar geleden Studio Hair Care begon, ben ik niet veel later bij haar komen werken.’

Grote vaste klantenkring

Studio Hair Care is op een mooie plek in Monnickendam gevestigd. ‘Voorheen zat er in dit pand een oude rokerij’, vertelt Loes. ‘Het grote verschil met vroeger is dat wij ouder zijn geworden en er inmiddels heel wat kappers zijn bijgekomen. Toch hebben we in al die jaren een grote vaste klantenkring opgebouwd. De flow die in de Jordaan heerste, hebben we hier voortgezet.’
De Amsterdamse inslag is dus merkbaar in de kapperszaak. Jolanda: ‘In Amsterdam waren onze klanten los en open. Als ze naar de markt gingen, vroeger ze of wij ook nog boodschappen nodig hadden. In Monnickendam wonen ook veel Amsterdammers en we merken dat die mensen vaak in deze salon langskomen. Het is hier nooit saai.’ Loes voegt toe: ‘Ook hier komen klanten langs om te helpen als Jolanda bijvoorbeeld op vakantie is. Dan gaan ze de vloer vegen of bekers afwassen.’

‘Praatstoel’

Knippen in combinatie met kletsen maakt dit beroep zo leuk. Jolanda: ‘Alles wordt besproken in de kappersstoel. Mensen vertellen ons over hun werk, relatie, kinderen, echt alles. Ik denk dat ze zich op hun gemak voelen, omdat we natuurlijk toch een beetje vreemden van ze zijn. We bespreken ook minder leuke dingen. Vroeger vond ik dat moeilijk en nam ik die nare verhalen mee naar huis. Inmiddels heb ik geleerd dat het klaar moet zijn op het moment dat ik de deur achter me dichttrek. Natuurlijk vertellen we niets verder van wat er in de zaak wordt besproken.’

‘Ons werk heeft inderdaad een groot sociaal aspect’, aldus Loes. ‘We krijgen hier van jong tot oud over de vloer en dat vinden we erg leuk. We houden ervan om creatief bezig te zijn en mensen blij te maken. Knippen, kleuren, het hele “spectrum” van ons vak. Wat ik weleens lastig vind, is dat klanten soms door een reclame heel hoge verwachtingen hebben. Zij willen het dan “zoals op het plaatje”. Ze vergeten dat die modellen uren gekapt zijn. Het is voor ons helaas niet mogelijk om aan die verwachting te voldoen, ondanks dat we erg ons best hebben gedaan.
Ik denk dat die vertekende beelden in elke branche voorkomen.’

Nog mooier maken

Na ruim twintig jaar hoopt Loes dat mensen het bedrijf kennen als een open en sociale kapsalon waar veel kan. Loes: ‘De klanten blij, gelukkig en nog mooier maken zijn onze doelen. De knipbeurten verlopen op een leuke en gezellige manier en dat maakt dat ze graag terugkomen. Wij doen niet puur ons knipwerk, het is meer dan dat.’

Wat stress met je huid doet? Veel, heel veel!

Steeds meer mensen lijden aan stress, omdat we een hang naar perfectie hebben. We hebben een veel te drukke levensstijl, hoge werkdruk, slechte eet- en drinkgewoontes, roken te veel en slapen te weinig. Maar wat doet die stress eigenlijk met onze huid?

Stress verstoort je barrièrefunctie, de beschermlaag van je huid. In tijden van stress is je huid daardoor gevoeliger voor bacteriën. Daar bovenop veroorzaakt het stresshormoon cortisol meer talg en een ophoping van talg veroorzaakt puistjes. Door de verhoogde adrenaline in je lichaam worden pigmentcellen bovendien actiever met meer pigmentvlekjes als gevolg.

Je huid toont droog en dof als je stress hebt, doordat de celdeling vertraagt en het stofje ceramiden afneemt dat je huid in normale omstandigheden hydrateert. Maar het kan ook irritaties veroorzaken als rode vlekken of erger: huidaandoeningen als eczeem en psoriasis kunnen ontstaan of verergeren. En tot slot verouderd je huid ook sneller, door de slechte invloed van vrije radicalen die het genetisch materiaal van de goede cellen aanvallen, waardoor je huid sneller verslapt.

Natuurlijk is stress vermijden of voorkomen het beste, maar dit lukt niet altijd. Tijdens werk of in privésituaties zal er altijd wel een periode van stress zijn. Toch kan je wel proberen de effecten van stress op je huid te beperken. Door regelmatig te leven, gezond te eten en op tijd te ontspannen. Pak je rust, ga lekker buiten wandelen, spring op de fiets of kies voor yoga om op tijd voor ontspanning te zorgen.

Blijf jezelf en smeer! Het liefst met een natuurlijke crème die hydrateert, verzorgt en voedt, omdat een natuurlijk product meer overeenkomsten heeft met de van nature aanwezige stoffen in ons lichaam. En wil je nu eens écht ontspannen, denk dan eens aan een heerlijke schoonheidsbehandeling of massage. Denk aan jezelf, ontspan, je wordt er absoluut mooier van!

Halvers’ werk gaat overzees

Halver van Diest is eigenaar van HalverSails en produceert alles wat op een jacht gemonteerd kan worden qua doekwerk. Zo maakt hij onder andere zeilen, buiskappen, dektenten, huiken en hoezen voor alle soorten en maten boten. Zodra het zonnetje zich laat zien, moet Halver ‘alle zeilen bijzetten’. (meer…)

‘Uitdaging in cijfers’

Als het op cijfers aankomt, zijn er voor Jannette Karssen uit Purmerland geen geheimen meer. Jaarcijfers opstellen, belastingaangiftes doen, (loon)administraties bijhouden en advies geven over de financiële positie doet zij inmiddels al 25 jaar met veel voldoening vanuit haar bedrijf Karssen Account Belastingadviseur.

(meer…)

‘We zijn zakelijk volwassen geworden’

Eind februari openden de deuren van de nieuwe locatie van eetcafé De Ouwe Blauwe in Monnickendam. Eigenaren Jaap en Rico de Rover hebben na twaalf jaar hun oude vertrouwde plek op het Galgeriet verruild voor een pracht stek aan de oude havenkom. (meer…)

playbutton-overlay

ZAAQ op bezoek bij Brasa bar&kitchen

In de horeca gaan veel inventieve ondernemers over tot afhalen en bezorgen van gerechten.
Ook Arwin Versteyne van BRASA BAR EN KITCHEN PURMEREND maakte deze omslag met zijn team.

Wereldwijde hotelreserveringen vanuit Monnickendam

Onafhankelijk hoteladvies geven aan zakelijke opdrachtgevers. Dat is waar het kort gezegd bij de ondernemende Wendy Wessels van Preferred Hotel Reservations om draait. Voor bedrijven, congressen én entertainment zorgt ze met haar team al 21 jaar voor de overnachtingsaccommodaties. (meer…)

Waarnemend burgemeester in crisistijd

Hij had niet eens de kans om goed en wel kennis te maken met iedereen op het gemeentehuis, want daags na de aanstelling van Sicko Heldoorn als waarnemend burgemeester van Waterland, werden de eerste maatregelen (meer…)

Ondernemend Waterland in de startblokken

Op donderdag 5 maart was de eerste bijeenkomst sinds enige tijd van Ondernemend Waterland. En dat betekende goed nieuws! De bijeenkomst in het Hart van Katwoude kon rekenen op een grote opkomst en er was veel te vertellen.

(meer…)

‘Maak verbinding met jezelf’

Vermoeid, prikkelbaar en gespannen; de symptomen van een burn-out zijn divers, maar komen voort uit het feit dat we privé en zakelijk overvraagd worden. Op zoek naar een betere balans moeten we volgens haptonoom Sjuul Adema beter naar onszelf luisteren en verbinding maken met onszelf.

(meer…)

Duurzame gemeentewerf

In november 2019 is de nieuwe gemeentewerf van de gemeente Waterland officieel geopend. De gemeente is trots op dit volledig duurzame en toekomstbestendige gebouw voor de medewerkers van de buitendienst.

Het pand past goed in de karakteristieke, landelijke omgeving van Katwoude. Er is ingezet op het gebruik van duurzame en circulaire materialen, zoals houten binnen kozijnen, biobased (afkomstig uit de natuur) isolatiematerialen zoals vlas en cellulose en vloerafwerkingen en dakpannen van recycled materiaal. Het pand is aangemeld voor de Duurzaam Bouwen Awards en heeft een oorkonde gekregen voor opname in een Materialenpaspoort. Dat betekent dat bij een eventuele sloop precies kan worden nagegaan uit welke materialen het pand is opgebouwd en welke materialen eventueel kunnen worden hergebruikt.

Waterland Werkt 2021

In 2019 vond de eerste editie van deze bedrijvenbeurs, stage- en banenmarkt voor Purmerend plaats en dat was een doorslaand succes. Méér dan tienduizend bezoekers en enthousiaste ondernemende deelnemers. Kortom, op naar de tweede editie. Een vervolg met een nieuwe naam en een groter verzorgingsgebied. Noteer daarom zondag 31 januari 2021 in je agenda voor Waterland Werkt! In de binnenstad van Purmerend vindt dan de grootste bedrijvenmarkt in de regio plaats met bedrijven en instellingen uit de hele regio Waterland. Een prachtige gelegenheid voor ondernemers om zich te presenteren aan collega ondernemers, afnemers, potentiële werknemers en andere belangstellenden. Voor leerlingen en studenten een ideaal moment om kennis te maken met tal van beroepen en bedrijven in de aanloop naar de profiel- en studiekeuze. Voor werkzoekenden of voor mensen die voortaan liever op de fiets naar hun werk zouden willen een geweldige kans om zich te oriënteren op de banen in de buurt! Nu al meer weten? Check dan waterlandwerkt.nl.

playbutton-overlay

Ondernemen in Coronatijd

Drie ondernemers in de regio Waterland zoeken naar oplossingen in de coronacrisis. Aan Dick Schaap, Greetje Gutter en Jasper Hanjoel de vraag: ‘Hoe kom jij deze crisis door? ‘

Paasgeschenken voor medewerkers & relaties

Dat de wereld, ook in deze rare tijd, gewoon doordraait blijkt wel uit het feit dat het op 12 en 13 april ‘gewoon’ Pasen is. Nu er gevraagd wordt zoveel mogelijk thuis te blijven en thuis te werken is dit voor Bakkerij Kees Gutter aanleiding om de paasfestiviteiten op een andere manier aan te pakken.

(meer…)

De kledingwinkel van de gezusters Janssen

In de drie jaar dat kledingwinkel Gezustersj bestaat, zijn de zussen Scarlett en Kirsti Janssen al verhuisd naar een groter pand. In die jaren zijn ze wijzer en zakelijker geworden, maar hebben ze bovenal enorm veel plezier in hun werk. De twee hopen uiteindelijk samen hun 25-jarig jubileum te vieren. (meer…)

Horecaman op Marken

Er is geen branche waarin Dick Koorndijk zich meer thuis voelt dan de horeca. Sterker nog: waar mogelijk probeert hij het enthousiasme voor zijn vak over te brengen op de jeugd. Zelfs zijn dochter, die in eerste instantie niets in de horeca zag, is inmiddels in zijn voetsporen getreden.

(meer…)

De garage op de hoek

Hoewel de wereld om ons heen constant verandert, blijven sommige dingen bij het oude. Zoals het autobedrijf aan de gracht in oud Monnickendam. Al in mijn kindertijd was deze buurtgarage een vast gegeven op de route naar school. Aan de buitenkant lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan, maar eenmaal in gesprek blijken de technische mannen helemaal van deze tijd.

(meer…)

Jan en Bert hebben de smaak te pakken

Jan Wals van Bosch Car Service Jan Wals (Ilpendam) en Bert Koopman van Koopman Optiek (Purmerend) zetten zich in voor kansarme kinderen in Zuid-Afrika. (meer…)

5 vragen aan…

1. Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Shirley Benoit. Ik ben sinds drie jaar werkzaam bij Bureau Toerisme Laag Holland en sinds januari 2020 de nieuwe directeur. Met Bureau Toerisme Laag Holland zetten wij ons in voor het versterken van de toeristische sector in de regio Laag Holland. Wij bundelen de krachten tussen provincie, gemeenten, recreatieschappen, VVV’s en toeristische ondernemers. (meer…)

Deels nieuwe koers voor jachtmakelaar

Daan Hamburger is werkzaam in de wereld waar zijn hart ligt: de watersport. Toch moeten mensen zijn baan als jachtmakelaar niet verwarren met een hobby. Zijn kantoor bevindt zich in Monnickendam en onlangs openden de deuren van zijn tweede onderkomen in Andijk.

(meer…)

‘Het pianovak heeft iets mystieks’

Als eigenaar van pianowinkel Stemco in Monnickendam koopt, bouwt, stemt en repareert Kees de Baat piano’s. Daarnaast geeft hij les in stemmen en is hij de uitvinder van de piano die over een glazen zangbodem beschikt, Crystal Soundboard. Volgens Kees is dit instrument ‘als een sieraad in huis’. (meer…)

Droomtrips uitstippelen tussen de oer-Hollandse weilanden

Sinds 1 januari 2020 is Waterland een zelfstandig reisadviseur rijker. Marieke de Boer-Werner heeft zich aangesloten bij de overkoepelende organisatie Personal Touch Travel. Haar kantoor bevindt zich aan huis, midden tussen de weilanden in Overleek. Vanaf deze oer-Hollandse spot stelt Marieke de mooiste reizen over de hele wereld samen.

(meer…)

Ondernemende ICT’er

In zijn ondernemersbestaan heeft Martin van Dijk al heel wat ideeën gehad, uitgewerkt en weer verworpen. Slechts enkele plannen waren wat hem betreft goed genoeg om de eindstreep te halen.  Ondanks dat zijn hoofd nooit stilstaat en hij altijd op zoek is naar iets nieuws, is zijn liefde voor ICT al die jaren een vast gegeven. Al is dat niet het enige dat hem tegenwoordig bezighoudt.

(meer…)

‘Waterland zit in mijn hart’

Ze was de tweede vrouwelijke burgemeester van Waterland en werd in september 2012 benoemd. In een vloek en een zucht wist Luzette Kroon in te burgeren en te laveren tussen trotse burgers, bevlogen ondernemers, wisselende wethouders én uitdagende dossiers…

(meer…)

5 vragen aan…

1. Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Shirley Benoit. Ik ben sinds drie jaar werkzaam bij Bureau Toerisme Laag Holland en sinds januari 2020 de nieuwe directeur. Met Bureau Toerisme Laag Holland zetten wij ons in voor het versterken van de toeristische sector in de regio Laag Holland. Wij bundelen de krachten tussen provincie, gemeenten, recreatieschappen, VVV’s en toeristische ondernemers. (meer…)

Tovenaar met edelmetalen

Ronald Rozenboom, de man die veel beter bekend staat onder de naam Carabas Goudsmeden, is een ware tovenaar zodra hij edelmetalen in zijn handen krijgt. Dagelijks creëert, repareert en restaureert hij sieraden. Zodra de klanten tevreden zijn atelier aan het Monnickendamse Zuideinde verlaten, blijft Ronald als een gelukkig mens achter in zijn knusse werkplaats. (meer…)

Vakanties op maat

Van een hotel in Groningen tot een exclusieve privérondreis door Japan. Amanda Peijters (44) van The Travel Club kan oprecht van beide reisaanvragen gelukkig worden. Geen aanvraag is haar te gek. ‘Ik zoek net zolang door tot ik de beste voorstellen heb gevonden voor de klant, vertelt Amanda, die al 24 jaar in de reisbranche werkzaam is. (meer…)

Column over bedrijfsovername

Hét moment is gekomen. Na jarenlange bezieling en volop inzet voor je eigen onderneming heb je besloten om je bedrijf over te dragen of te beëindigen. Als ervaren ondernemer hoop je natuurlijk op het plukken van de vruchten van die ontelbare arbeidsuren en genomen risico’s. Maar wist je dat de meeste ondernemers nauwelijks oog hebben voor toekomstige bedrijfsopvolging? (meer…)

Ondernemer in de tandheelkunde

Na 10 jaar als zzp’er in verschillende tandartspraktijken te hebben gewerkt, wist Charlotte Bijl het zeker: het was tijd voor een eigen praktijk. In mei 2018 nam ze Tandartsenpraktijk De Haven over en niet veel later volgde een tweede overname in Monnickendam. (meer…)

Ilpendammer in Afrika

Jan Wals, eigenaar van Bosch Car Service Jan Wals, is in oktober een flink stuk buiten de grenzen van Waterland getreden. De Ilpendammer, die stichting Masechaba ondersteunt, is naar Zuid-Afrika gereisd om een bezoek te brengen aan de Maluti Hoogland Skool. Hier wordt onder andere de vakopleiding tot automonteur gegeven. Jan is er zeker van dat hij in de toekomst meer wil gaan betekenen voor deze kansarme kinderen. (meer…)

In vaders voetsporen

Waar dorpen vergrijzen en faciliteiten minder en minder worden, is er ook een beweging tegen de stroom in. Zoals op Marken, waar de familie Commandeur onder de naam Regio Verzekeringen Marken al decennialang een vertrouwde partner is voor bankzaken, verzekeringen, pensioenen en hypotheken voor particulieren. Inmiddels staat Vivienne Commandeur (35) als derde generatie aan het roer van dit familiebedrijf. (meer…)

De huiskamer van Ilpendam

Het horecavak is Hans Dekker van het Wapen van Ilpendam met de paplepel ingegoten. In zijn allerjongste jaren hadden zijn ouders een café in het dorp, maar het duurde nog een lange tijd voor hij zelf besloot de stoute schoenen aan te trekken. Dat gebeurde 32 jaar geleden met zijn vrouw Janny in zijn geliefde Ilpendam, waar inmiddels ook zijn dochters met het horecavirus besmet zijn. (meer…)

Meld je bedrijf aan voor Waterland Werkt

De aanmeldingen voor Waterland Werkt stromen binnen! Dat is natuurlijk mooi, maar de organisatie zoekt er nog meer. In 2019 waren er meer dan 8.000 bezoekers op de been die ontdekten wat het bedrijfsleven in Waterland te bieden heeft. Dat wil je als werkgever toch niet missen?

(meer…)

Waterland Werkt: dé kans om je bedrijf te profileren!

Iedereen heeft het over vorig jaar als hij of zij over Purmerend Werkt praat. Toch was het afgelopen januari dat de eerste editie van Purmerend Werkt plaatsvond. De volgende editie heet Waterland Werkt en vindt bij de bedrijven op locatie plaats: op 31 januari en 1 februari.

(meer…)

Starter in hout en staal

Zélf dingen maken. Het is een kunst die niet iedereen beheerst. Lodi van Rheenen kreeg er zoveel plezier in, dat hij besloot zich te specialiseren in het maken van meubelen van hout en staal. En zo maakte hij begin dit jaar van zijn hobby zijn werk. (meer…)

‘Na een uitruk werk ik meestal gewoon weer verder’

Jaap Vlugt (62) heeft in 1984 zijn bedrijf Vlugt Administraties opgericht. Twee jaar daarna opende hij letterlijk de deuren van zijn kantoor in Monnickendam. Nu, 35 jaar later, heeft Jaap nog steeds veel plezier in zijn werk. (meer…)

Fashionista in kinderkleding

De mooiste kinderkleding van de leukste merken: Sandra Haars (Sanny voor bekenden) en haar verkoopteam gaan regelmatig naar Italië, Brussel en Antwerpen om de nieuwste trends in te kopen. In haar gezellige winkel aan `t Prooyen voert ze al dertig jaar 27 collecties. (meer…)

Waterland Werkt 2020

Begin dit jaar vond de eerste editie van Purmerend Werkt plaats in het centrum van Purmerend. Een evenement waar bedrijven, werkzoekenden en scholieren met elkaar konden kennismaken. Organisator stichting Purmerend 2000+ breidt het evenement in 2020 uit en kiest voor deze editie ook voor een andere opzet.

(meer…)

‘Wat weet jij nou van toerisme?’

Bij de start van Stichting Promotie Waterland voelde ik me nog wel eens met een scheve nek aangekeken. ‘Wat weet jij nou van toerisme in Waterland?’ en ‘VVV is uit, internet is in’. Ik kwam niet uit die wereld, maar ik was wel al 25 jaar toerist in het Waterlandse. ‘Ik ben ervaringsdeskundige’, zei ik dan. Je zag ze fronsen.

(meer…)

Edwin Hannink: ‘Ik ben altijd ready to go’

Edwin Hannink (45) heeft in 2003 zijn bedrijf Hannink Holland opgericht. Door de jaren heen heeft de Monnickendammer de meest uiteenlopende werkzaamheden op en langs het water uitgevoerd. Van meerpalen plaatsen in rivier de Amstel tot aan het bergen van een afgebrand schip op de Gouwzee.

(meer…)

‘Gasten moeten met inspiratie terugkeren naar kantoor’

Oertrots is Caroline Don op De Hofschuur. Deze vergaderlocatie ligt tussen de weilanden in Ilpendam en de gastvrouw hoopt dat iedereen die De Hofschuur betreedt, (meer…)

Bedrijf in beeld

Al tijdens zijn middelbare schooltijd bekeek Wouter de wereld door de lens van zijn camera. Het viel zijn omgeving zo op, dat hij steeds vaker gevraagd werd voor een opdracht. Inmiddels zijn Wouter en zijn camera onafscheidelijk en heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt. (meer…)

‘Hier heb ik al die tijd naar toe gewerkt’

Sinds begin februari is Jordy Marcelle (39) eigenaar van Keurslager Leo Spronk. Deze zaak vind je op winkelcentrum ‘t Spil in Monnickendam. De vrolijke en spontane Jordy is geen nieuw gezicht in de winkel, want voor hij het stokje van zijn voorganger Leo overnam was hij al bijna zeven jaar in dienst bij de slagerij.

(meer…)

Bouwmensen neemt voortouw in duurzame inzetbaarheid

Om ervoor te zorgen dat mensen in de bouw op een duurzame manier hun pensioengerechtigde leeftijd halen, is de Duurzame Inzetbaarheids Analyse, kortweg DIA, ontstaan. Leo Schoenmaker, directeur van Bouwmensen Kennemerland/ Zaanstreek/ Waterland, vertelt over de rol die Bouwmensen hierin speelt.

(meer…)

Pedicure met een zorghart

In mei 2010 opende Linda Brouwer-Prins (43) de deuren van haar praktijk De Voetendokter in Monnickendam. Linda is (medisch) pedicure. Naast de gewone pedicurebehandelingen houdt zij zich ook bezig met onder andere de diabetische en reumatische voet, nagelbeugeltechniek, nagelreparatie, schimmeldiagnostiek en orthesiologie. (meer…)

5 vragen aan…

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Reinout van Asbeck. Sinds 20 jaar zelfstandig ondernemer en partner bij The Changing Company. Ik word enthousiast van het begeleiden van teams in een verandering. Als organisatie ontwikkelaar ben ik de onafhankelijke sparringspartner voor keyplayers. (meer…)

‘De Visscher staat voor mij op nummer één’

Erwin van der Meulen (31) is leidinggevende van Taverne de Visscher. Onlangs is het pand flink verbouwd en dat leverde een gezellige zithoek op, die plaats biedt aan twintig extra personen. Met die ruimte is de Monnickendammer bedrijfsleider erg blij, want het wordt steeds drukker in het restaurant-café aan de haven van Marken.

(meer…)

Bloemen als visitekaartje

Jaren werkte Roos Glas vanuit haar bedrijfsruimte op het industrieterrein in Edam, tot er een bloemenwinkel te koop kwam in de binnenstad van Monnickendam. Ze greep haar kans en opende haar Bloematelier Roos op de nieuwe stek. Dat is nu alweer ruim vijf jaar geleden…

(meer…)

Waterlandse samenwerking over de grens

Achtentwintig winkels telt het ‘Cheese & More by Henri Willig’ concept inmiddels. Na 26 winkels in Nederland, sloeg Henri Willig Groep in 2018 de vleugels uit naar Wenen en afgelopen mei volgde een tweede buitenlandse winkel in hartje München. (meer…)

Ondernemen is topsport

Samen met een vijftigjarige man sta ik voor mijn studio met het uitzicht op het Hemmelandse surfstrand en Marken en nemen we zijn intake-les door. Het is een joviale kerel, maatschappelijk geslaagd. Het verhaal van zijn motivatie, om naar een personal trainer te gaan, heb ik inmiddels al vaak gehoord. (meer…)

Zo vader, zo zoon…

Al meer dan 40 jaar is Jaap de Rover werkzaam in de horeca. In eerste instantie werkte hij in de keuken, maar sinds hij in 2008 eigenaar werd van Eetcafé de Ouwe Blauwe verkiest (meer…)

De sociale functie van Anne & Co

Het ging met vallen en opstaan, maar Anne le Gloahec heeft vanaf dag één een rotsvast vertrouwen in haar minimarché in hartje Ilpendam gehad. (meer…)

Diversiteit bij het autobedrijf om de hoek

Het autobedrijf van de familie Boom is al bijna 50 jaar een vast gegeven aan de Pierebaan. Ondanks de vaste stek is het bedrijf al die jaren wel flink in beweging. (meer…)

Anita Groot: ‘Mensen blij maken vind ik het belangrijkste’

Anita Groot was 23 jaar toen zij haar eigen kapperszaak begon. Vanaf haar zestiende was zij werkzaam in kapsalon Bo Haarmode in Monnickendam. (meer…)

‘Veranderen vanuit je hart’

Soms gebeurt er iets in je leven waardoor je genoodzaakt bent te veranderen. Het overkwam Monique Landman-Bovenkamp uit Zuiderwoude. Na een burn-out een paar jaar geleden was het voor haar tijd om andere keuzes te maken. (meer…)

Tijdloze mode bij Boutique Carin

Van jongs af aan wist Carin Kroonenburg dat ze wilde werken in de mode. Als kind al knipte, naaide en borduurde ze dat het haar een lieve lust was. Haar vakopleiding doorliep ze dan ook glansrijk en eenmaal rijp voor het werkende leven begon zij haar eigen kledingwinkel. Eerst in Broek in Waterland, maar al snel verhuisde ze ruim 40 jaar geleden naar Monnickendam.

(meer…)

Leren van een ondernemer

Van je 4de tot je 67ste naar school? Een leraar kan dat! De onderwijscarrière begint als kleuter die naar school gaat om te leren en na het behalen van de lesbevoegdheid gaat de nieuwbakken leraar naar school om te werken. (meer…)

Beauty als stabiele basis

Direct na haar opleiding begon Priscilla van der Meer in 1995 haar eigen schoonheidsstudio. Eerst vanuit haar ouderlijk huis, later vanuit haar eigen huis. Inmiddels is ze 23 jaar verder en wat Priscilla betreft verandert daar de komende jaren ook niets in. Want waarom veranderen als het goed is? (meer…)

Arjan: ‘Het is een kwestie van het hoofd koel houden’

Hij had geen idee wat hij wilde worden, maar toen hij bij zijn vader in de slagerij een monteur aan de koeling zag werken wist hij het ineens. Arjan van Zadelhof begon aan zijn opleiding in de koeltechniek, ging in loondienst en nam 12 jaar geleden dat bedrijf over om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. (meer…)

Starter in de marketing

Hoewel Esther Mekkelholt in januari 2017 officieel van start ging als zzp’er, begon het échte ondernemerschap als marketeer voor haar pas dit jaar. Nu helpt ze bedrijven hun marketing te optimaliseren en te structureren. (meer…)

Culinair genieten in historische setting

Dat je als tweeling veel gemeen kan hebben, bewijzen Boy en Jens Bosman. De horecamannen in hart en nieren staan in de keuken alle twee hun mannetje. Begin 2018 ging hun droom in vervulling: een eigen horecazaak in hun geliefde Monnickendam. (meer…)

Creatieve starters

De beste ideeën ontstaan als je hoofd leeg is. Zo bedachten vrienden Roar Schouten en Daan van Baarsen tijdens een gezamenlijke vakantie dat het tijd werd voor een nieuwe stap. Samen begonnen zij The Branders en bouwen en versterken zij merken op een creatieve manier. (meer…)

Starter in de watersport

Als het hart van Daan Hamburger ergens sneller van gaat kloppen dan is het wel van de watersport. Aan zijn keukentafel heeft hij zicht op de masten in de haven van Monnickendam. Een rustgevend beeld voor Daan, die zijn carrière in deze branche een nieuwe draai heeft gegeven. Sinds maart 2017 is hij gestart als jachtmakelaar.

(meer…)

Myrthe Klein: ‘Mijn winkel is een schot in de roos’

Een winkel beginnen in een wereld die steeds meer online georiënteerd is. Myrthe Klein (28) deed het. En met verve, want vier maanden na de opening van haar Primera op winkelcentrum `t Spil in Monnickendam, blijkt haar winkel een schot in de roos!

(meer…)

Ellen Nijssen: ‘Juist bij kleinere bedrijven kan ik het verschil maken’

Al jaren geeft Ellen Nijssen (42) juridisch- en organisatieadvies aan bedrijven. In eerste instantie in loondienst, later als aandeelhouder bij een oliebedrijf in Rotterdam. Toen dat bedrijf verkocht werd zag zij haar kans schoon en begon voor zichzelf.

(meer…)

Linda Zondervan: ‘Plezier is onze grootste drijfveer’

Zowel Jeanine Terlouw (48) als Linda Zondervan (45) waren op Marken al actief met verschillende streekproducten. Toen Linda voorstelde dat Jeanine wel een streekwinkeltje kon beginnen, kwamen de ideeën begin dit jaar vanzelf. Medio april openden zij samen de Marker Streekproductenwinkel.

(meer…)

Beperk je tot één simpele boodschap

In de reclamewereld heeft Ilpendammer Martin Boomkens (55) zijn sporen ruimschoots verdiend. Bij internationale reclamebureaus groeide hij door van copywriter naar creative director. Het ontwikkelen van campagnes voor grote merken bleek echter niet zaligmakend. En dus startte Martin per 1 januari van dit jaar zijn bedrijf MKB Reclame. Omdat hij daar volgens eigen zeggen écht het verschil kan maken.

(meer…)

Jansen Stucdesign & Bouwbegeleiding van start

Al 23 jaar beweegt Jeffrey Jansen (37) zich in de bouw. Eerst als stukadoor, maar de laatste jaren op kantoor als calculator/werkvoorbereider en uitvoerder. Sinds 1 november 2016 is hij voor zichzelf begonnen met Jansen Stucdesign & Bouwbegeleiding. Want, ‘als je het zelf beter weet en kunt, dan is het tijd om voor jezelf te beginnen’, aldus Jeffrey.

(meer…)

Brasserie De Taanketel nieuw op Marken

Erwin van Altena had één grote wens: eigenaar worden van een restaurant op Marken. Hij had zelfs de ideale locatie al voor ogen. Toen deze horecagelegenheid in 2015 in de verkoop kwam, hoefde hij er dan ook niet lang over na te denken. Sinds juni 2016 is hij, samen met zijn partner Nathanja, eigenaar van Brasserie De Taanketel en daarmee de volgende starter in deze rubriek.

(meer…)

Credion Waterland aan het roer van bedrijfsfinancieringen

Al jaren is Chris Schaatsbergen een bekende ondernemer in Waterland. Toch staat hij in deze eerste editie van Waterland Werkt als starter. Samen met zakenpartner Maarten-Jeroen den Boer begon hij namelijk dit jaar aan een nieuw avontuur. Als franchisenemers van Credion zorgen zij sinds kort voor bedrijfsfinancieringen nieuwe stijl, waarbij vooral wordt gedacht vanuit mogelijkheden en kansen voor ondernemers.

(meer…)

OW Nieuws

Schouders eronder voor Ondernemend Waterland

lees verder

‘De authentieke uitstraling van Monnickendam is de kracht van de markt’

lees verder
Meer OW Nieuws

Gemeentenieuws

Gerda Gruis nieuwe beleidsmedewerker Toerisme

lees verder

Activiteiten in de gemeente

lees verder
Meer gemeentenieuws