BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE

Overzicht edities

ZAAQ van ondernemers verschijnt vijf keer per jaar en staat vol ondernemersinspiratie; van mensen met lef die zich net bij de Kamer van Koophandel hebben ingeschreven tot trotse ondernemers die hun sporen al lang en breed verdiend hebben in deze gemeente.

Elke editie brengt je meer ondernemersverhalen en geeft je meer achtergrond over ondernemers en hun bedrijf. Geen commerciële prietpraat, geen aangeleverde teksten, maar onafhankelijke interviews met ondernemers die recht uit het hart over hun intrinsieke motivatie vertellen. In bladerbare versie, zodat je ze ook op je pc of smart device kunt lezen en het magazine ook met geïnteresseerden kunt delen.

De meest recente uitgave:

ZAAQ-04-cover

Waarde

Wat is je waarde als ondernemer en welke waarde hecht je daaraan? Druk je die waarde uit in harde cijfers of draait waarde voor jou om meerwaarde of eigenwaarde om maar eens wat te noemen?

Voor mij zit die waarde meer in mensen. De mensen met wie ik dagelijks samenwerk: ons team dat al jaren staat als een huis en onze opdrachtgevers waarmee we graag en veelvuldig duurzame relaties aangaan. Al zit die waarde ook deels in de meerwaarde die we met ZAAQ kunnen bieden. Er zijn maar weinig ondernemersbladen waar je als ondernemer zo’n uitgebreide exposure krijgt. Die zichtbaarheid is ook niet in geld uit te drukken, dus wat is het dan waard?

Toch speelt ook eigenwaarde een belangrijke rol in ons bedrijf. Zijn wie we zijn en doen wat we doen. Zonder poespas, zonder mooimakerij of gladde praatjes en vooral: zoals we het zelf ook zouden willen. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. Zoveel is me in al die jaren ondernemerschap wel duidelijk geworden.

Door te doen waar we goed in zijn en daar vooral enorm veel plezier in te hebben, worden we steeds meer zichtbaar. Ik zie het als een zichzelf vervullende voorspelling: focus op je verwachtingen en ze komen uit. Omdat je met de juiste mentaliteit altijd verder komt.

Afgelopen juni bestond ZAAQ 8-jaar. We hebben het gevierd door gewoon hard en met plezier door te werken. En als ik één ding zeker weet, is het dat we onze waarde liever niet om harde cijfers laten draaien.

Janine Klein