BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE

OVERZICHT EDITIES

ZAAQ van ondernemers verschijnt vijf keer per jaar en staat vol ondernemersinspiratie; van mensen met lef die zich net bij de Kamer van Koophandel hebben ingeschreven tot trotse ondernemers die hun sporen al lang en breed verdiend hebben in deze gemeente.

Elke editie brengt je meer ondernemersverhalen en geeft je meer achtergrond over ondernemers en hun bedrijf. Geen commerciële prietpraat, geen aangeleverde teksten, maar onafhankelijke interviews met ondernemers die recht uit het hart over hun intrinsieke motivatie vertellen. In bladerbare versie, zodat je ze ook op je pc of smart device kunt lezen en het magazine ook met geïnteresseerden kunt delen.

De meest recente uitgave:

Kracht

Uitgaan van je eigen kracht. Dat is het ware ondernemerschap. Niet kijken hoe de buurman onderneemt, niet doen waar je hart niet ligt en vooral niet kopiëren wat je concullega doet. Loesje zei het ooit heel treffend: 'wees jezelf, er zijn al zoveel anderen'.

Toch gebeurt kopieergedrag op grote schaal: internationaal - kijk alleen maar naar de handtassen van de grote merken - landelijk en zelfs lokaal. Wie er het positieve van inziet, kan denken dat het kennelijk heel goed is bedacht. Maar wie keer op keer gekopieerd wordt, is eerder verbaasd dan verrast.

Wie uitgaat van zijn eigen kracht is uniek. In zijn product, in zijn dienstverlening of in zijn manier van ondernemen. Het onderscheidende vermogen zorgt ervoor dat klanten een bewuste keuze maken. Voor je product of dienst én voor jou. Als we allemaal hetzelfde zouden doen, wordt de wereld niet alleen kleurloos, maar valt er ook niets meer te kiezen.

Wie onderneemt met passie en zijn hart volgt, wordt daar altijd voor beloond. Misschien niet direct, misschien niet financieel, maar zeker wel als je jezelf in de spiegel aankijkt. Daarom, ware ondernemers: blijf creatief, trek je eigen plan en geloof in je eigen kunnen. Juist daarom val je op en juist daarom is het een plezier om met je samen te werken!

Janine Klein