BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE

OVERZICHT EDITIES

ZAAQ van ondernemers verschijnt vijf keer per jaar en staat vol ondernemersinspiratie; van mensen met lef die zich net bij de Kamer van Koophandel hebben ingeschreven tot trotse ondernemers die hun sporen al lang en breed verdiend hebben in deze gemeente.

Elke editie brengt je meer ondernemersverhalen en geeft je meer achtergrond over ondernemers en hun bedrijf. Geen commerciële prietpraat, geen aangeleverde teksten, maar onafhankelijke interviews met ondernemers die recht uit het hart over hun intrinsieke motivatie vertellen. In bladerbare versie, zodat je ze ook op je pc of smart device kunt lezen en het magazine ook met geïnteresseerden kunt delen.

De meest recente uitgave:

Zichtbaarheid

Iedereen wil gezien worden. Als mens en als ondernemer. Toch zijn we daar veel te bescheiden in. Zichtbaar zijn door zelf op dat podium te klimmen doen we liever niet. Maar als je het niet zelf doet, dan doet niemand het en blijf je onzichtbaar. In een markt waarin werknemers schaars zijn is die zichtbaarheid – online en offline – nog belangrijker geworden. Onbekend maakt ten slotte onbemind.

Zichtbaar worden en zichtbaar blijven kost tijd. En daar zit `m precies de crux. Want tijd hebben we als ondernemer niet. Althans, niet voor zaken waar onze prioriteit niet ligt, waarmee we ons brood niet verdienen en waarvan we eigenlijk niet zo goed weten hoe we het aan moeten pakken. Des te fi jner is het als je met je bedrijf mee kan liften op initiatieven om je zichtbaarheid te vergroten. Bij voorkeur op een dag in de week waarop de dagelijkse praktijk niet al je aandacht opslokt.

En precies in die behoefte wordt voorzien door Waterland Werkt. Een evenement waar bedrijven uit de hele regio Waterland zich kunnen presenteren. Aan potentieel nieuwe medewerkers, aan
scholieren die nog een vervolgopleiding moeten kiezen, maar ook aan andere ondernemers in de regio. Het evenement pakt dit jaar grootser uit dan in 2019, want op zondag 2 oktober staat bedrijventerrein De Koog geheel in het teken van Waterland Werkt. De locatie is er, aan alle randvoorwaarden wordt door de organisatie invulling gegeven en het enige dat ondernemers hoeven te doen is aan te haken. Tijdens de dag op ludieke, unieke en enthousiaste wijze aan de buitenwereld laten zien waarom jouw vak, jouw bedrijf en jouw branche het meest aantrekkelijk is op legio vlakken.

Initiatieven als deze, die zorgen voor samenwerking, verbinding en zichtbaarheid, zijn voor ZAAQ exact de reden waarom wij mediapartner zijn geworden van Waterland Werkt. Gun jezelf die zichtbaarheid bij een groter publiek op deze krappe arbeidsmarkt en meld je vandaag nog aan op waterlandwerkt.nl!

Janine Klein