BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE

OVERZICHT EDITIES

ZAAQ van ondernemers verschijnt vijf keer per jaar en staat vol ondernemersinspiratie; van mensen met lef die zich net bij de Kamer van Koophandel hebben ingeschreven tot trotse ondernemers die hun sporen al lang en breed verdiend hebben in deze gemeente.

Elke editie brengt je meer ondernemersverhalen en geeft je meer achtergrond over ondernemers en hun bedrijf. Geen commerciële prietpraat, geen aangeleverde teksten, maar onafhankelijke interviews met ondernemers die recht uit het hart over hun intrinsieke motivatie vertellen. In bladerbare versie, zodat je ze ook op je pc of smart device kunt lezen en het magazine ook met geïnteresseerden kunt delen.

De meest recente uitgave:

AFSTAND

Vanaf een afstand zie je meer. Voor ondernemers die volledig worden opgeslokt door de dagelijkse gang van zaken en bij wie tunnelvisie op de loer ligt, zijn vakanties een uitkomst. Juist in tijden van drukte, bij moeilijke vraagstukken en bij grote problemen, zorgt die afstand ervoor dat je zaken beter overziet en helder krijgt.

In ruststand kom ik vaak tot allerlei inzichten en ingevingen. Gaan zitten voor een voorwoord als dit werkt niet. Maar tijdens een wandeling komt het onderwerp zomaar bovendrijven. Juist omdat het niet geforceerd is. Het is een valkuil voor velen om te blijven focussen op hetgeen voor je ligt, terwijl je weet dat je het antwoord of de oplossing op deze manier niet gaat vinden. Net zoals het niet werkt om in bed te blijven draaien als je de slaap niet kunt vatten.

Nu de zomervakantie voorbij is en veel ondernemers de kans hebben gehad zich weer op te laden en hun bedrijf van een afstand te bekijken, is de hernieuwde energie bijna voelbaar. We maken ons op voor de eindsprint van het jaar. Net als elke ondernemer zetten wij onze schouders eronder om tijdens die eindsprint elke horde glansrijk te nemen en bij voorkeur op de eerste plaats te eindigen. Klaar voor de start? Af!

Janine Klein