BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE

OVERZICHT EDITIES

ZAAQ van ondernemers verschijnt vijf keer per jaar en staat vol ondernemersinspiratie; van mensen met lef die zich net bij de Kamer van Koophandel hebben ingeschreven tot trotse ondernemers die hun sporen al lang en breed verdiend hebben in deze gemeente.

Elke editie brengt je meer ondernemersverhalen en geeft je meer achtergrond over ondernemers en hun bedrijf. Geen commerciële prietpraat, geen aangeleverde teksten, maar onafhankelijke interviews met ondernemers die recht uit het hart over hun intrinsieke motivatie vertellen. In bladerbare versie, zodat je ze ook op je pc of smart device kunt lezen en het magazine ook met geïnteresseerden kunt delen.

De meest recente uitgave:

inspiratie

Elke ondernemer die ik spreek inspireert me. De bevlogenheid en de intrinsieke motivatie van deze ondernemers raakt me daarbij keer op keer. Waarom doen we wat we doen? En wat maakt ons wie we zijn?

Tijdens interviews kom ik op nieuwe plekken, hoor ik nieuwe dingen en maak ik kennis met unieke mensen. Soms kijken ze anders naar het ondernemerschap en put ik daar inspiratie uit. In andere gevallen zorgt hun jarenlange ervaring voor vernieuwende inzichten of handige tips. En als ik geluk heb kan ik tijdens zo’n interview ook zelf van toegevoegde waarde zijn. Die dialoog met elkaar aangaan maakt zo’n interview nog waardevoller. Omdat je daardoor beter weet wat de ander beweegt en hoe de ander ergens tegenaan kijkt.

De afgelopen maanden deed ik veel interviews op afstand. Via de telefoon of online hulpmiddelen als Zoom en Teams komt er ook een prima interview tot stand. En ik ben dankbaar dat het werk daardoor wel door kan gaan. Toch mis ik het echte contact. Het zien waar iemand werkt, het voelen van de sfeer en het elkaar in de ogen kijken.

Onlangs mocht ik weer eens écht op pad. Naar een ondernemer die zo’n mooi verhaal had dat ik er vol inspiratie de deur weer uitliep. En of het door het gesprek kwam of door het feit dat ik ein-de-lijk weer eens ergens kwam na maanden thuiswerken: ik kreeg er meer energie van dan ooit tevoren.

Janine Klein