BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
ambacht
icon-auteur Janine Klein

5 vragen aan…

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Wij zijn Ellen en Maarten Oud. We zijn broer en zus en sinds kort eigenaar van Houthandel Vlug & Oud in Zuidoostbeemster. Ons bedrijf heeft al 85 jaar ervaring in hout. Als houthandel leveren wij een groot assortiment aan hout, voor zowel particuliere klussers als zakelijke klanten. Ons standaardassortiment bestaat uit allerlei soorten tuinhout, bouwhout, meubelhout en plaatmaterialen. Ook speciale maten of houtsoorten kunnen wij voor onze klanten bestellen. Wij zijn een echt familiebedrijf. In 1931 is het bedrijf gestart door Cor Vlug en Bertus Oud. Sindsdien is het bedrijf altijd meegegaan met de tijd. Wij zijn inmiddels de vierde generatie in dit familiebedrijf.

Sinds wanneer werken jullie in het bedrijf?

Sinds 2011 werk ik (Ellen, red.) in de zaak. Daarvoor was ik werkzaam in de verzekeringen. Maarten volgde, na een aantal jaar ervaring elders te hebben opgedaan, in 2013. We zijn van jongs af aan op de zaak te vinden en daardoor ook verknocht geraakt aan het familiebedrijf. Het bedrijf is bijna 30 jaar in handen geweest van onze vader Frank Oud. De afgelopen jaren hebben we met hem samengewerkt. Daardoor zijn we nu klaar voor de volgende stap.

Wat verandert daarin vanaf dit jaar?

Per 1 januari 2019 hebben wij de houthandel en –zagerij overgenomen. We zijn er trots op dat wij als vierde generatie het bedrijf voort kunnen zetten. Voor ons is het niet zomaar een baan, maar onze hobby en leven.

Betekent dat ook een verandering in bedrijfsvoering of werkzaamheden?

Eigenlijk verandert er niet veel. We waren al enkele jaren verantwoordelijk voor de in- en verkoop en de administratie en zijn daardoor goed voorbereid op deze verandering.

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

Naast het leveren van een uitgebreid houtassortiment zijn we ook steeds meer actief in tafels, tafelbladen en barnwood voor interieurs. We verwachten dat dit in de toekomst alleen maar zal toenemen. We blijven doorbouwen aan de huidige onderneming en richten ons daarmee continu op het aanbieden van het juiste en hoogwaardige kwaliteit hout. We proberen ook ieder jaar onze winkel en houtwerf iets te veranderen en mooier te maken. In onze winkel is een uitgebreid assortiment aan doe-het-zelf-producten, schroeven, ijzerwaren, beitsen en onderhoudsproducten te vinden, geschikt voor binnen en buiten. Zo kunnen we onze klanten op een breed vlak op een goede en snelle manier bedienen. Ons streven is het leveren van een zo totaal mogelijk pakket aan producten dat is afgestemd op de wensen van de klant.

Meer ambacht


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden