BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
beauty
icon-auteur Anita Kaper icon-auteur Arnold van der Zee

Wat stress met je huid doet? Veel, heel veel!

Steeds meer mensen lijden aan stress, omdat we een hang naar perfectie hebben. We hebben een veel te drukke levensstijl, hoge werkdruk, slechte eet- en drinkgewoontes, roken te veel en slapen te weinig. Maar wat doet die stress eigenlijk met onze huid?

Stress verstoort je barrièrefunctie, de beschermlaag van je huid. In tijden van stress is je huid daardoor gevoeliger voor bacteriën. Daar bovenop veroorzaakt het stresshormoon cortisol meer talg en een ophoping van talg veroorzaakt puistjes. Door de verhoogde adrenaline in je lichaam worden pigmentcellen bovendien actiever met meer pigmentvlekjes als gevolg.

Je huid toont droog en dof als je stress hebt, doordat de celdeling vertraagt en het stofje ceramiden afneemt dat je huid in normale omstandigheden hydrateert. Maar het kan ook irritaties veroorzaken als rode vlekken of erger: huidaandoeningen als eczeem en psoriasis kunnen ontstaan of verergeren. En tot slot verouderd je huid ook sneller, door de slechte invloed van vrije radicalen die het genetisch materiaal van de goede cellen aanvallen, waardoor je huid sneller verslapt.

Natuurlijk is stress vermijden of voorkomen het beste, maar dit lukt niet altijd. Tijdens werk of in privésituaties zal er altijd wel een periode van stress zijn. Toch kan je wel proberen de effecten van stress op je huid te beperken. Door regelmatig te leven, gezond te eten en op tijd te ontspannen. Pak je rust, ga lekker buiten wandelen, spring op de fiets of kies voor yoga om op tijd voor ontspanning te zorgen.

Blijf jezelf en smeer! Het liefst met een natuurlijke crème die hydrateert, verzorgt en voedt, omdat een natuurlijk product meer overeenkomsten heeft met de van nature aanwezige stoffen in ons lichaam. En wil je nu eens écht ontspannen, denk dan eens aan een heerlijke schoonheidsbehandeling of massage. Denk aan jezelf, ontspan, je wordt er absoluut mooier van!

Meer beauty


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden