BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
edam-volendam
icon-auteur Roos Bähr icon-auteur Christy Rijser

Eervolle titel voor ondernemer uit Middelie

Al ruim 150 jaar is ‘t Wapen van Middelie een bekend aanzicht in het dorp. Voorheen was de locatie een combinatie van een café en kruidenierswinkeltje, maar tegenwoordig fungeert ‘t Wapen als hotel- restaurant. Sinds vier jaar is Lisa van Susteren eigenaresse van de gelegenheid en dat doet zij niet onverdienstelijk.

Lisa heeft het stokje overgenomen van Kees de Groodt. ‘Daarvoor was ik al twaalf jaar werkzaam bij ‘t Wapen’, vertelt Lisa. ‘Kees trok zich langzaam terug en ik ging samen met het personeel rustig door. Voor ik de zaak overnam, waren we al een andere koers gaan varen. We wilden het restaurant meer op de kaart gaan zetten en dat is ons gelukt.’

Gemêleerd gezelschap

‘t Wapen van Middelie heeft vijf hotelkamers. Lisa: ‘Van maart tot en met begin november ontvangen we gasten vanuit alle windstreken. Soms zijn het mensen die verderop naar de sauna gaan en bij ons overnachten, maar we verwelkomen ook bezoekers die afkomstig zijn vanaf de andere kant van de wereld. We hebben dus vaak te maken met een heel gemêleerd gezelschap en die diversiteit vind ik erg leuk.’

Ondernemer van het Jaar

Ook de lokale bevolking weet de zaak goed te vinden, onder andere collega-ondernemers. ‘We waren genomineerd voor Ondernemer van het Jaar 2022. En die verkiezing, waarbij gestemd moest worden, hebben we gewonnen. Dat is natuurlijk fantastisch. We waren samen met twee andere bedrijven genomineerd. Zij zijn beide een stuk groter van omvang dan wij, dus ik had niet verwacht dat we er met de winst vandoor zouden gaan. We zijn vanzelfsprekend heel blij, maar ik had het de andere twee ook van harte gegund. Na de prijsuitreiking hebben we heel veel felicitaties ontvangen. Meer dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.’

Lisa: ‘We doen graag zaken met ondernemers uit de omgeving’

‘We doen graag zaken met ondernemers uit de omgeving. In coronatijd hadden we besloten om gewoon, weliswaar in aangepaste vorm, door te blijven draaien. Dit deed ik voor mezelf, maar tevens voor het personeel en de leveranciers. Omdat wij afhaalmaaltijden verzorgden, moesten we bijvoorbeeld brood en groente om de hoek halen. Helemaal in die tijd merkte je dat we onderling als collega-ondernemers veel voor elkaar over hadden. Corona heeft ons als personeel ook dichter bij elkaar gebracht. In die periode, door niet dicht te gaan, bleven we ook op de radar van de gasten. Daardoor raakten we niet in het vergeethoekje en weet iedereen nog steeds wie we zijn. Aankomend jaar gaan we in elk geval lekker door met hoe we bezig zijn. En ondertussen maken we ‘t Wapen elke dag een beetje mooier.’

Meer edam-volendam


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden