De wereld inspireren met Henri Willig kaas; dat is wat de familie Willig wil. Het bedrijf werd in 1974 door Henri Willig van zijn ouders overgenomen en samen met zijn vrouw Riet begon hij met het maken van Gouda kazen van de melk van eigen koeien. Hij zag al vroeg dat de liefde voor kaas zich niet beperkt tot een specifieke groep mensen. Middels kaasboerderijen en 37 kaascadeauwinkels in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en online, maakt het bedrijf Nederlandse kwaliteitskaas toegankelijk voor iedereen. Op hun Jacobs Hoeve in Katwoude geeft het bedrijf een unieke inkijk in de bedrijfsvoering en kan men het hele kaasproces van land tot klant beleven. Inmiddels heeft het bedrijf een enthousiaste gemeenschap gebouwd van meer dan 500 betrokken en gastvrije medewerkers – waaronder hun drie zonen en zelfs al enkele kleinkinderen – jaarlijks meer dan 7 miljoen bezoekers, en honderden andere wereldwijde partners die geloven in de kracht van innovatieve kaasspecialiteiten en ambachtelijk vakmanschap. Op 26 maart jl. bestond het bedrijf exact 50 jaar. Huidig algemeen directeur Wiebe Willig kijkt vooruit: ‘Onze reis gaat verder, want onze dromen zijn groot!’
kort nieuws