BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
kort nieuws
icon-auteur Omroep PIM

Fitstudio Waterland ontvangt certificaat ‘dementievriendelijk’

Onlangs ontving Fitstudio Waterland in Monnickendam, uit handen van wethouder Astrid van de Weijenberg, als eerste Waterlandse ondernemer het certificaat ‘dementievriendelijk’. Het certificaat werd uitgereikt aan de fitstudio, omdat mensen met dementie hier onder begeleiding kunnen sporten in een prikkelarme omgeving.

Eigenaresse Jolanda Taal is enthousiast over het concept en kijkt naar welke mogelijkheden er nog meer zijn voor mensen met dementie. Zo wil ze in de toekomst ook een lunch met mensen met dementie en hun mantelzorgers mogelijk maken. Mieke Hollander, voorzitter Alzheimer Nederland afdeling Zaanstreek-Waterland, heeft ervoor gezorgd dat alle medewerkers van de fitstudio de training ‘samen dementievriendelijk’ hebben gevolgd.

Mieke: ‘Het is de bedoeling dat deze training in de toekomst herhaald wordt, omdat er steeds meer mensen – niet alleen ouderen – een vorm van dementie krijgen. Door deze training en de activiteiten die Fitstudio Waterland ontplooit wordt bijgedragen aan de mogelijkheid om deze mensen zoveel mogelijk mee te laten doen in de samenleving. Het zou fijn zijn als er meer ondernemers zijn die het voorbeeld volgen, zodat we als samenleving dementievriendelijk worden.’

Meer kort nieuws


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden