BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
kort nieuws
icon-auteur Rijkswaterstaat

Werkzaamhedenbrug A7

Sinds oktober 2022 mogen zware vrachtwagens niet meer over de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal in Purmerend, aangezien de steunpunten van de brug niet sterk genoeg zijn. In 2024 versterk Rijkswaterstaat (RWS) de brug, zodat straks al het verkeer weer over de brug kan. Op en rond de brug wordt dan gewerkt. Tijdens deze werkzaamheden zijn er verkeersmaatregelen op de A7 met vier versmalde rijstroken in twee richtingen, een snelheidsbeperking van 70 km/uur en een gewichtsbeperking van 25t. Deze verkeersmaatregelen zorgen voor hinder op de A7 en het omliggende wegennet.

Samen met o.a. gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s en ondernemersverenigingen werkt Rijkswaterstaat aan maatregelen om de regio zo bereikbaar mogelijk te houden. In januari 2024 wil RWS, samen met de aannemer, met ondernemers in gesprek over de werkzaamheden, omleidingsroutes, bereikbaarheidsmaatregelen en de impact hiervan. Zij ontvangen hiervoor t.z.t. een uitnodiging. Aan het eind van 2023 verwacht RWS een aannemer te hebben waarmee ze samen de uitvoeringsplanning van het werk verder uitwerken. Op dit moment gaat RWS ervan uit dat de werkzaamheden duren van 1 april tot 1 september 2024. Meer informatie is te vinden op rijkswaterstaat.nl/a7-versterking-brug. Op de website kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat je automatisch op de hoogte gehouden wordt van de voortgang van het project.

Meer kort nieuws


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden