BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
toerisme
icon-auteur Shirley Benoit

5 vragen aan…

1. Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Shirley Benoit. Ik ben sinds drie jaar werkzaam bij Bureau Toerisme Laag Holland en sinds januari 2020 de nieuwe directeur. Met Bureau Toerisme Laag Holland zetten wij ons in voor het versterken van de toeristische sector in de regio Laag Holland. Wij bundelen de krachten tussen provincie, gemeenten, recreatieschappen, VVV’s en toeristische ondernemers. Daarmee zorgen we voor een eenduidige informatievoorziening, om de beoogde doelgroepen zo goed mogelijk te kunnen informeren. Met deze eenduidige visie en het bijbehorende beleid proberen wij Laag Holland kwalitatief nóg beter op de ‘toeristische’ kaart zetten.

2. Wat is je grootste uitdaging voor 2020?

In 2020 kent Bureau Toerisme Laag Holland een aantal uitdagingen. Eén daarvan is het feit dat VVV Nederland zal stoppen met de NDTRC database. Dit is de landelijke database waar al onze toeristische informatie nu wordt ingevoerd, verzameld en doorgeleidt naar onder andere onze eigen website laagholland.com. Wij zoeken op het moment naar een passend alternatief. Mogelijk kiezen wij voor een eigen database of provinciaal brede variant. Maar het belangrijkste hierin blijft de gebruiksvriendelijkheid voor zowel de informatie invoer als de uiteindelijke zichtbaarheid op prominente websites.

3. Wat zijn de plannen op toeristisch gebied voor 2020?

Vanuit Bureau Toerisme Laag Holland richten wij ons op diverse doelgroepen. Internationale toeristen bedienen wij veelal via toeristische marketingpartners. Het is van groot belang dat de informatie die hier wordt aangeboden klopt en past bij de te benaderen doelgroep. In 2020 zullen wij verder werken aan deze uniforme boodschap.

Daarnaast is een hele belangrijke doelgroep de regionale bezoeker. Ofwel mensen uit die buurt die heerlijk komen genieten van een wandel- of fietstocht, een bezoek aan één van de pittoreske dorpen, recreatieve ondernemers en/of recreatiegebieden. Dit jaar gaan wij een langdurige (6 maanden) campagne voeren om de inwoners van Amsterdam te verleiden voor een bezoek aan Laag Holland. In het kader van de drukke stad ontvluchten; kom heerlijk genieten in landelijke en uitgestrekte Laag Holland! Unieke beeldverhalen over echte trotse Laag Hollanders zullen de Amsterdammers o.a. via social media verleiden om dit gebied te bezoeken.

4. Welke kansen zijn er voor Laag Holland?

Het gebied heeft een groot aanbod aan overnachtingslocaties, waaronder veel B&B’s en vakantiehuizen. Laag Holland is een aantrekkelijke plek om te overnachten tijdens een bezoek aan Amsterdam, dat is dan ook iets dat op grote schaal gebeurt. Echter denk ik dat onze regio deze toeristen ook zeer veel te bieden heeft en onze lokale/regionale economie hier nog meer van zou kunnen profiteren door actief de regio te promoten bij de gasten. Mijn doel is dan ook om zoveel mogelijk van de logies aanbieders te verzoeken/activeren om toeristische informatie over de regio aan te bieden. Een voorbeeld hiervan is het toeristische ‘Eindeloos’ magazine dat wij gratis uitgeven aan ondernemers. Deze staat boordevol tips en ideeën voor fantastische uitjes in de regio en ligt gelukkig inmiddels in meerdere hotels en B&B’s standaard op iedere kamer. Deze worden overigens ook uitgegeven bij alle lokale VVV’s en veel andere recreatieve ondernemers.

5. Zijn er zaken waar ondernemers op aan kunnen haken?

Nieuw dit jaar zijn drie uitgave van ‘Dagje uit in Laag Holland’. Dit magazine is een samenvoeging van zowel Dagje Purmerend als de Laag Holland krant. In dit recreatieve magazine bundelen wij het recreatieve aanbod voor de regiobewoner. In dit magazine, dat huis-aan-huis verspreidt wordt, schrijven wij op een aansprekende manier over de leukste uitjes, heerlijke restaurants en mooie fietsroutes. Ondernemers kunnen hierin redactionele ruimte inkopen. Bureau Toerisme Laag Holland verzorgt vervolgens de tekst. Zo benader je potentiële klanten/gasten niet met een kant-en-klare advertentie, maar met een bijzonder verhaal, boordevol inspiratie.

Geinteresseerden kunnen contact opnemen via info@laagholland.com.

Meer toerisme


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden