BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
verenigingen
icon-auteur Marcel Steur icon-auteur Aangeleverd

10 jaar Palingprofs: een lokaal zakelijk netwerk met diepgang

Het zakelijke netwerk de Palingprofs werd ooit gestart op LinkedIn door Hein Runderkamp, die zich begin 2009 afvroeg waarom er nog geen groep bestond van Volendamse zakelijk dienstverleners die met elkaar konden netwerken. Terwijl men het zakelijke netwerk buiten de dorpsgrenzen vaak prima op orde had, bleek dat er lokaal nogal wat ‘blinde vlekken’ bestonden, en die konden door de Palingprofs mooi worden ingevuld.

Nadat deze groep gedurende een aantal maanden steeds groter werd, en dus duidelijk in een behoefte bleek te voorzien, stelde ik voor om als groep bij elkaar te komen. We woonden tenslotte allemaal in of rondom Volendam, dus hoefde het netwerken zich niet te beperken tot het uitwisselen van links en likes. Dit bleek niet tegen dovemans oren gezegd en in oktober 2009 vond de eerste netwerkbijeenkomst plaats met de titel ‘Palingprofs in het echt’. Interessante gesprekken vonden plaats, connecties werden gemaakt en de groep ging die avond uit elkaar met de gedachte dat dit een regelmatig terugkerend evenement zou moeten worden, met als motto: hoe meer we van elkaar weten, hoe meer we uiteindelijk voor elkaar kunnen betekenen.

In de afgelopen tien jaar hebben we als Palingprofs allerlei soorten evenementen georganiseerd, zoals zakelijke speeddates, vrijblijvende netwerkborrels, een jaarlijks voetgolftoernooi, een barbecue, ladies night, een pubquiz en elk jaar in januari een nieuwjaarsborrel. Ook waren er bijeenkomsten waar kennis werd uitgewisseld, o.a. over social media en pensioenvraagstukken. Ook in de toekomst zullen we tijdens de evenementen het nuttige en het aangename met elkaar blijven combineren, zodat je niet alleen in contact komt met andere professionals en ondernemers, maar daarbij ook een hoop lol hebt.

De grote meerwaarde van een lokaal zakelijk netwerk, dat intussen meer dan tien jaar bestaat, is dat je elkaar echt door en door kent en dat nieuwe leden door de bestaande leden op sleeptouw worden genomen, waardoor ze zich snel op hun gemak en welkom voelen. Verder leren we veel van elkaar en kunnen we elkaar van advies voorzien. Door het hoge kennisniveau binnen de groep ben je als Palingprof nooit voor één gat te vangen: er is altijd wel iemand in dit netwerk die jouw vraag kan beantwoorden.

De evenementen worden georganiseerd door een klein team, bestaande uit Corn Veerman (Waterland Accountants), Stephanie Haagedoorn (Top Dental Volendam), Marcel Steur (JMS Textservice BV), Crelis Schilder (Eigen Label) en Heidi Offerman-Kwakman (Virtueel Professional). Op 6 juli vindt het eerstvolgende evenement plaats: het voetgolftoernooi.

Interesse? Kijk dan op palingprofsvolendam.nl of op Facebook @PalingProfs.

Marcel Steur

Meer verenigingen


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden