BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
verenigingen
icon-auteur Janine Klein

Actie voor mantelzorg

Onder de leus ‘Mantelzorg, dat vinden wij niet gewoon maar heel bijzonder!’ organiseert ondernemer van het jaar 2018, Jan Peter Valk van Kernpraktijken Fysiotherapie Ooster Ee, in samenwerking met Regionale Stichting Wonen Plus (RSWP) een crowdfundingsactie voor de mantelzorgers in Waterland.

Jan Peter: ‘Binnen onze gemeente zijn veel mantelzorgers die zorgen voor een naaste die ziek en/of kwetsbaar is. Mantelzorg overkomt je en wordt gedaan uit liefde, maar vergt tijd en inzet boven het gebruikelijke werk- en gezinsleven. Als ondernemer van het jaar stel ik, samen met Ondernemend Waterland, € 500 ter beschikking om deze mantelzorgers extra in het zonnetje te zetten.’

Het streven is om het bedrag van € 500 te verveelvoudigen middels de crowdfundingsactie die loopt tot 18 oktober. Jan Peter: ‘Voor ondernemers in Waterland worden posters ter beschikking gesteld om de actie onder de aandacht te brengen. Donaties kunnen worden gedaan via een betaalknop op de site van RSWP (rswp.eu/donatie) en tevens worden stickers verspreid voor collectebussen in winkels en ander bedrijven. Het totaal opgehaalde bedrag wordt aangewend om iedere mantelzorger op de Dag van de Mantelzorg op 8 november een attentie aan te bieden.’

Op woensdag 25 september vindt vanaf 18.15 uur (ontvangst vanaf 17.45 uur) een bedrijfsbezoek van Ondernemend Waterland plaats aan Fysiotherapie Ooster Ee. Dan zal de cheque van € 500 worden overhandigd aan het RSWP en zal de tussenstand van de actie worden bekend gemaakt.

Samen met Jan Peter doet het bestuur van Ondernemend Waterland een beroep op alle ondernemers om deze actie aan zoveel mogelijk mensen kenbaar te maken. Daarnaast is het mogelijk om je als bedrijf aan deze actie te verbinden als sponsor.

Meer verenigingen


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden