BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
verenigingen
icon-auteur Janine Klein

Inspiratiebijeenkomst: langdurig ziekteverzuim

Of je als ondernemer nu één of honderd medewerkers hebt: ziekteverzuim is altijd een grote zorg. Dan hebben we het niet alleen over het oplossen van het verzuim zelf, maar ook over alle rompslomp eromheen.

Een ervaring van Greetje Gutter van Bakkerij Gutter over dit probleem is de moeite van het delen waard. ‘Bij ziekteverzuim van een medewerker wist ik pas achteraf hoeveel Huis aan het Water in Katwoude had kunnen betekenen om het proces beter te laten verlopen. Daarom vind ik het belangrijk om Waterlandse ondernemers en Huis aan het Water beter met elkaar te verbinden, zodat we elkaar durven benaderen en we samen op kunnen trekken om dit proces voor iedereen beter te maken.’

Om andere ondernemers te informeren komt de werkgroep Bijeenkomsten nu met een inspiratiebijeenkomst in samenwerking met Huis aan het Water. Het wordt een interactief programma vol inspiratie om de verzuimbegeleiding van zieke medewerkers in het algemeen en medewerkers met kanker in het bijzonder beter te begeleiden. Om de medewerker misschien wel sneller aan het werk te krijgen, maar vooral om het proces soepeler en duidelijker te laten verlopen. Deze inspiratiebijeenkomst wordt (onder voorbehoud) gehouden in april. Nadere info volgt per mail.

Greetje benadrukt: ‘Deze inspiratiesessie is niet alleen voor ‘grote’ bedrijven, maar juist ook voor ondernemers met maar 1 of 2 werknemers. Want als er dan één langdurig ziek wordt is de impact vaak vele malen groter.’

Meer verenigingen


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden