BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
verenigingen
icon-auteur Albin Zwiers icon-auteur Christy Rijser

Ondernemer in de spotlight

In elke editie van ZAAQ zetten we een ondernemer in de spotlight die lid is van Zeevang Ondernemers. In deze editie zijn dat de drie generaties Simon, Simon én Simon Koning van Simko Paint in Oosthuizen, die het stokje kregen overgedragen van Henk Boonstra van Interstate Audio. Hij wil weten hoe het ze in de toekomst zal vergaan met de overdracht aan de nieuwe generatie.

In 1988 werd het bedrijf door Simon senior als agrarisch loonbedrijf overgenomen van de familie Koole, maar sinds 1997 is de bedrijfsvoering gewijzigd en richt het zich volledig op het spuiten van onderdelen. Dat kunnen onderdelen zijn van machines, maar ook hele graafmachines of fijner werk als het spuiten van keukenkastjes. Kortom, de Simons kunnen alles in alle kleuren spuiten.

In het familiebedrijf met drie Simons zijn de taken goed verdeeld. Simon sr houdt zich bezig met allerlei hand- en spandiensten, beide andere Simons verzorgen het spuitwerk en Mark Jonk houdt zich bezig met het voorwerk van schuren, ontvetten en onderhoud. Op de vraag wie het bedrijf gaat voorzetten bleek al snel dat de jongste Simon die ambitie wel heeft. Maar zover is het nog lang, niet, want zelfs Simon senior is nog niet met pensioen en verzet nog bergen werk. Op een overname hoeft hij dan ook nog niet te rekenen…

Meer weten? Je leest het hele interview op www.zeevangondernemers.nl

Meer verenigingen


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden