BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
verenigingen
icon-auteur Janine Klein icon-auteur Christy Rijser

Zeevang Ondernemer 2023

Zeevang, 5 januari 2024 – Traditiegetrouw vond ook dit jaar de verkiezing van ondernemer van het jaar plaats in Zeevang. Op initiatief van Zeevang Ondernemers (ZO!) kon er gestemd worden op drie genomineerden. Ook dit jaar werden de leden en hun partners uitgenodigd om online te stemmen. Na het tellen van alle stemmen bleek dat Simon Koning van Simko Paint uit Oosthuizen er met de winst vandoor ging.

Voorafgaand aan de stemronde hadden ZO!-leden hun favoriete ondernemer voor mogen dragen, waaruit het bestuur drie ondernemers genomineerd heeft voor de ‘Ondernemer van het Jaar 2023’ verkiezing: Conny Veenboer van Onderlinge Waterland, Diana Zwagerman van Archie Europe en Simon Koning van Simko Paint. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op vrijdag 5 januari, die als vanouds werd gehouden in Café Seevanck, werd de winnaar van de verkiezing bekend gemaakt.

Online stemmen

Door middel van interviews stelden de ondernemers zich aan de leden voor en vertelden zij waarom zij vinden dat zij dé ondernemer van het jaar 2023 zijn. Na deze interviews, waarvan een intro in ondernemersmagazine ZAAQ te lezen was in december, werd de leden weer gevraagd om online hun stem uit te brengen. Ook dit jaar werd daar goed gehoor aan gegeven, waardoor Simon Koning zonder twijfel tot winnaar kon worden uitgeroepen. Simon: ‘Ons bedrijf staat niet echt in the picture. Ik denk zelfs dat veel Oosthuizenaren geen idee hebben wat we precies doen. En dat terwijl we innovatief zijn en ontwikkelingen op de voet volgen als het gaat om het voorbewerken, repareren en spuiten van objecten. We beschikken over verschillende spuittechnieken en gebruiken producten waarin weinig oplosmiddelen worden gebruikt en die snel droog zijn. We doen altijd ons uiterste best een opdracht tot een goed einde te brengen en willen altijd een 10 scoren. We zijn blij dat de leden van ZO! dat hebben gewaardeerd door op ons te stemmen!’

Pluim van 2023

Naast een prijs voor de ondernemer van het jaar werd ook de Pluim weer uitgereikt aan een ondernemer die een groot compliment verdient. Annemarie van de Bunt van Suez Thee kon dit jaar rekenen op deze eervolle vermelding. ZO! voorzitter Cajo Vroom: ‘Met haar bedrijf Suez Thee heeft zij een prachtige groei doorgemaakt. Van een online winkel groeide ze uit tot een fysieke winkel, eerst in Purmerend en daarna in Oosthuizen en breidde ze niet alleen haar theesoorten en -toebehoren, maar ook haar klantenkring flink uit. Vanwege gezondheidsredenen heeft Annemarie besloten om in 2024 weer terug naar de basis te gaan, met een compact assortiment dat uitsluitend online verkrijgbaar is. Haar ondernemerschap en doorzettingsvermogen, ondanks de persoonlijke tegenslag, zijn voor het bestuur aanleiding om haar de Pluim van 2023 uit te reiken.’ Het bestuur van Zeevang Ondernemers kijkt terug op een geslaagde nieuwjaarsreceptie. Cajo: ‘Als ondernemersvereniging vinden we het belangrijk onze ondernemers te ondersteunen en ze in de spotlight te zetten met deze verkiezing. We feliciteren Simon van harte met het winnen van deze verkiezing, maar zijn ook bijzonder trots op de twee andere genomineerden.’

Meer verenigingen


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden