BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
verenigingen
icon-auteur Janine Klein

Terugblik bedrijfsbezoek

Op donderdag 16 november vond een bedrijfsbezoek plaats van de leden van Ondernemend Waterland aan Baanstay Center te Purmerend. Diverse Waterlandse bedrijven hebben een steentje bijgedragen aan de transformatie van het voormalige Carplaza naar Baanstay.

Wat ooit een florerend episch centrum was van vijf autogarages in één complex van ruim 11.000 m2 is nu omgebouwd tot een bedrijvencentrum waar onder andere JYSK, Haco Wonen, Welkoop, JAN© Accountants en Rien de Wolf gevestigd zijn. In januari zullen de deuren worden geopend van het restaurant Mister Chi.

Bas van Baarsen van Volume Vastgoed Faciliteiten BV heeft voor de nieuwe complexeigenaar alle zaken rondom de huurcontracten geregeld, met daarbij de afstemming met de gemeente. 92% van het complex is inmiddels verhuurd. André Boon van BOON bouwadvies is ingeschakeld voor de bouwbegeleiding om de transformatie bouwkundig en installatietechnisch te verzorgen. Met de aansturing van diverse partijen is de transformatie daadwerkelijk gestart op 12 december 2022 en de eerste huurders konden in februari 2023 al starten met hun eigen afbouwwerkzaamheden.

Tijmen van Geemen van Deegen Sloop- en Asbesttechniek heeft het inpandige sloopwerk van de ruim 11.000 m2 uitgevoerd. Binnen acht weken was 80% van het sloopwerk gereed. Willem Slot van Van Geemen heeft rondom het complex de bestrating aangepast, zodat het geheel er weer strak en netjes uitziet voor de nieuwe functies in het pand. Het complex heeft de herkenbare, maar toch bijzondere naam Baanstay Center gekregen. De gevels zijn voorzien van de nodige reclame-uitingen en het terrein is goed herkenbaar door de vlaggen rondom. Deze marketinguitingen zijn bedacht door Daan van Baarsen van VIXX.

Onder het genot van een heerlijk buffet van Mister Chi en aansluitend een rondleiding door de diverse ruimtes van het complex hebben de leden van Ondernemend Waterland een mooie inkijk gekregen in deze bijzondere transformatie.

Meer verenigingen


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden