BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
verenigingen
icon-auteur Janine Klein

Waterlandbon

In oktober 2013 werd de Waterlandbon in coupures van €5 en €10 geïntroduceerd door Ondernemend Waterland, in samenwerking met Stichting Promotie Waterland (SPW). De cadeaubon, die uitsluitend bij deinformatiepunten van SPW kan worden gekocht, is alleen bij Waterlandse ondernemers in te leveren en heeft de afgelopen jaren flink marktaandeel van de landelijke VVV bon afgesnoept in het Waterlandse. Dit succes komt mede voort uit het feit dat de vrijwilligers van SPW steevast vragen of men niet liever een Waterlandbon wil in plaats van een VVV-bon.

Cijfers

In 2017 is er voor €40.000 uitgekeerd aan de deelnemende ondernemers. In 2018 liep dit bedrag op tot €50.000. Dit bedrag kan alleen nog maar groeien. Belangrijk voor het succes is de draagkracht onder ondernemers. Hoe meer ondernemers de Waterlandbon accepteren, hoe leuker het is om deze bon te geven en te krijgen. In de afgelopen jaren is er voor circa €12.000 aan Waterlandbonnen in de lades van consumenten verdwenen. Bonnen die wel gekocht zijn, maar nog niet zijn uitgegeven. Potentiele inkomsten voor ondernemers!

Acties

Als Ondernemend Waterland vinden we het belangrijk dat mensen hun geld binnen Waterland besteden. De Waterlandbon is in korte tijd een belangrijk onderdeel geworden van de connectie tussen ondernemers en bewoners en is om die reden niet meer weg te denken. Tal van acties kunnen bedacht worden om de liggende bonnen, met een waarde van €12.000, uit de lades en in jouw kassa te laten belanden. Die invulling laat Ondernemend Waterland graag aan de creativiteit van iedere ondernemer over.

Verlopen

De bonnen, gestempeld met een datum in 2013, zijn officieel in 2018 verlopen, maar kunnen nog t/m oktober 2019 ingeleverd worden. Met de feestmaand in aantocht is dit een uitgelezen kans om nu acties te bedenken om de bonnen in je kassa te laten belanden.
Doe je mee?   

Meer verenigingen


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden