BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
dienstverlening
icon-auteur Janine Klein icon-auteur Arnold van der Zee

Disruptief ondernemen

VNO-NCW Noordwest-Holland, Rabobank Zaanstreek, IJmond en Waterland en Omstreken hebben de handen ineengeslagen om ondernemers in de regio te informeren over onderwerpen die voor hen interessant zijn. De bijeenkomsten, met als thema disruptie, zijn informatief, inspirerend en praktisch ingestoken.

Disruptie is een nieuwe en ontwrichtende innovatie. De afgelopen jaren heeft het gezorgd voor nieuwe inzichten en nieuwe kansen in ondernemersland. Denk bijvoorbeeld aan de disruptie in de hotelbranche door de komst van AirBNB en de disruptie in de muziekwereld door de komst van Spotify. Vaak gaat het bij disruptie om het aanwenden van een nieuwe, slimme technologie die door startups gebruikt wordt. Om ondernemers op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en de kansen die het ze kan brengen, organiseren eerdergenoemde partijen kennisbijeenkomsten over dit onderwerp, die voor ondernemers kosteloos te bezoeken zijn.

Disruptie

Hoe je disruptief kunt ondernemen, hoor je tijdens deze bijeenkomsten van sprekers uit het werkveld. Tijdens de eerste bijeenkomst over het business model kwamen vragen aan de orde als: ‘Wat willen klanten nu echt? En welke kanalen kies je om je klant te bereiken?’. Wil je niet, zoals V&D, de boot missen dan moet je vernieuwen. Kijken naar concurrenten is een belangrijk gegeven, maar minstens zo belangrijk is het kijken naar bedrijven in andere sectoren. Kun je daar iets van leren? En kun je misschien, samen met partijen met dezelfde ambities, op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden?

Tijdens een vervolgbijeenkomst met als onderwerp ‘disruptie op de arbeidsmarkt’ werd de nieuwe generatie Z onder de loep genomen. Wat voor soort werknemer is dit? En hoe haal je het beste uit deze werknemer? Deze generatie wil niet alleen graag zelf keuzes maken, maar komt ook beter tot zijn recht in een organisatie met minder hiërarchie. Bovendien moet bij deze generatie vooral gekeken worden naar de kracht van de medewerker en veel minder naar wat iemand niet kan. Door dit uit te bouwen, de medewerker verantwoordelijk te maken en te laten leren tijdens het werk, draag je bij aan zijn ontwikkeling en succes.

Funding

Een volgende bijeenkomst op maandag 25 september heeft als thema ‘Funding voor disruptieve ideeën’. Ben je bekend met de nieuwe financieringsmogelijkheden die er zijn voor jouw investering of innovatie? En in hoeverre zijn deze beschikbaar voor jouw idee? Tijdens deze bijeenkomst worden de actuele mogelijkheden, om innovaties of uitbreidingsplannen te verwezenlijken, nader bekeken en krijg je handvatten om je plannen ook tot uitvoer te brengen. Voor deze bijeenkomst, vanaf 16.00 uur bij Gebr. van `t Hek in Zuidoostbeemster, kun je je nog aanmelden.

Uitnodiging

Op maandag 16 oktober vindt de slotbijeenkomst plaats. Lifehacker Martijn Aslander deelt tijdens deze bijeenkomst zijn visie op de disruptieve wereld. Daarnaast geeft George de Boer van TomTom inzicht in hoe het bedrijf bezig is met de wereld van de toekomst. KPMG deed onderzoek naar de adoptie van disruptieve technologieën in ons land. Hoe snel zijn wij eigenlijk als Nederlanders? Investeren we genoeg? Tijdens een interactieve sessie wordt vervolgens gemeten hoe het er lokaal voor staat en wordt een beeld geschetst van hoe Nederland er voor staat. De bijeenkomst start om 16.00 uur in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid.

Meer informatie over deze kennissessies en aanmelden voor 25 september en 16 oktober kan via deze link.

Meer dienstverlening


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden