BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
dienstverlening
icon-auteur Marije Sliphorst Dekker

‘Ik hoop je niet meer te zien’

Ik krijg vaak te horen in gesprekken met mensen: ‘Ik hoop je niet meer te zien!’ Dit wordt dan niet gezegd (althans dat hoop ik) omdat de mensen mij niet aardig vinden, maar omdat het contact met een advocaat gelijk staat aan het hebben van problemen en/of ruzie. Ook wordt er bij advocaten gedacht aan ruziemakers. Bovendien zouden advocaten veel geld kosten. Ik probeer in zo’n geval juist uit te leggen dat het tijdig inschakelen van een advocaat problemen en/of ruzie kan voorkomen. Door geen procedure te hoeven voeren, spaar je kosten uit.

Ga je een samenwerking aan, leg dan helder schriftelijk vast welke afspraken er gelden, bijvoorbeeld voor het geval er een einde komt aan de samenwerking. Als deze afspraken er immers liggen, dan hoeft er ook geen procedure te worden gevoerd. Natuurlijk kun je dit ook zelf proberen te doen, maar uit ervaring kan ik vertellen dat over deze zelf vastgelegde afspraken -gecombineerd met knip- en plakwerk- vaak discussie komt. Wat is er nu precies overeengekomen? Wie heeft wat bedoeld?

Ik maak helaas vaak genoeg mee dat in zelfgemaakte overeenkomsten tegenstrijdige bepalingen zijn opgenomen. Ook komt het regelmatig voor dat de betrokken partijen, zeker als het gaat om vennootschappen, niet juist of volledig zijn genoteerd. Met welke partij is er nu zaken gedaan?

Ook kan de advocaat nuttig zijn als er met een andere partij een gesprek moet worden gevoerd, waarbij de emoties hoog op kunnen lopen. De advocaten kunnen buiten die emoties blijven en zorgen dat partijen daadwerkelijk met elkaar in gesprek kunnen komen, zodat er afspraken kunnen worden gemaakt.

Ik haal er mijn voldoening uit om voor mijn cliënten de meest ideale oplossing te bereiken. Met of zonder procedure. Hierdoor is ons vak enorm veelzijdig. Natuurlijk kom ik regelmatig in de rechtbank om namens mijn cliënt pleidooi te voeren en dus professioneel ruzie te maken. Maar daarnaast voer ik besprekingen, onderhandel ik met wederpartijen en maak ik overeenkomsten indien er tot afspraken wordt gekomen. Die combinatie maakt het een prachtig vak!

Marije Sliphorst – Dekker

abma-advocaten.nl

 

Meer dienstverlening


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden