BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
dienstverlening
icon-auteur Janine Klein

Is leasen voordeliger dan kopen?

Vaak wordt gedacht dat een personenauto of bedrijfswagen kopen voordeliger is dan leasen. Uit onderzoek blijkt echter dat in de meeste gevallen het tegendeel waar is. Om ondernemers wegwijs te maken in de mogelijkheden vragen we Bart van de Ven van LeaseBuddy hoe het zit…

Waar komt dat vooroordeel vandaan?
Vaak wordt gedacht dat zelf een auto kopen voordeliger is dan leasen, omdat de leasemaatschappij er toch ook aan wil verdienen. Maar vaak zie je dat, door onder andere schaalvoordeel, het tegendeel waar is. Uit onderzoek blijkt dat, wanneer je de werkelijke autokosten per maand bij koop afzet tegen de maandelijkse leaseprijs, lease in de meeste gevallen de voordeligste keuze is! Om een weloverwogen keuze te maken geven we graag inzicht in het verschil tussen koop en lease.

Hoe doe je dat?
Om de kosten voor koop inzichtelijk te krijgen, maken we gebruik van het autokostenplatform van ANWB. Niet alleen is dit een onafhankelijk platform, zij beschikken ook over veel autodata en kunnen hiermee zeer nauwkeurig de werkelijke autokosten per maand berekenen. Deze kosten zetten we vervolgens af tegen de maandelijkse leaseprijs. Alleen zo kun je appels met appels vergelijken.

Zijn er daarnaast nog voordelen?
Jazeker. Door te kiezen voor operational lease houd je, door Off Balance financiering, je werkkapitaal vrij. En door die eerdergenoemde schaalvoordelen zijn de kosten voor je leaseauto lager. Bovendien is het eenvoudig de autokosten te budgetteren, omdat de leaseprijs vooraf vastligt. Per maand hoef je maar één boeking en één betaling uit te voeren, of je nu één of meerdere leaseauto’s in je wagenpark hebt.

Wat kan ik verwachten van de leasemaatschappij?
Het volledige beheer en de administratie van je wagenpark wordt geoutsourced naar de leasemaatschappij. Die brengt vervolgens rapportages uit over je wagenpark. De technische én economische risico’s liggen ook bij de leasemaatschappij. Kortom: de mobiliteit van jou en je medewerkers kan altijd worden gegarandeerd. Je komt letterlijk niet stil te staan.

Welke mogelijkheden zijn er?
Samen met Credion hebben we speciale ‘Credion Lease Editions’ samengesteld. Door onze samenwerking kunnen wij, door slim in te kopen, een aantal nieuwe auto’s full operational aanbieden tegen de laagste prijs én met de beste voorwaarden. Zo heb je geen omkijken meer naar een autoverzekering, wegenbelasting of onderhoud. Je hoeft alleen nog maar te tanken. Wie meer wil weten kan terecht op credion.nl/waterlandmbrv.

Meer dienstverlening


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden