BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
dienstverlening
icon-auteur Sandra van der Meulen icon-auteur Sandra van der Meulen

Vast aanspreekpunt bij Hilgers Accountants

Eind jaren tachtig kwamen ze vrijwel tegelijk bij Hilgers Accountants werken en werden intern opgeleid. Coby van Scheppingen en Sandra de Boer groeiden uit tot goede collega’s. Inmiddels vormen ze samen de directie van het Purmerendse bedrijf.

Het accountantskantoor regelt sinds 1980 de financiële zaken van een groot aantal bedrijven in met name Noord-Holland. Het team van 15 medewerkers is trouw aan het bedrijf. ‘Dat is gelijk de kracht van Hilgers: we hebben amper verloop. Voor onze klanten is dat heel prettig, want ze hebben contact met dezelfde vaste contactpersoon. Sandra en ik kennen elkaars klanten ook en dat is handig als één van de twee afwezig is. Klanten hebben hier geen nummer en voelen zich bij ons thuis’, legt Coby uit.

Soorten klanten

Van controleren van jaarrekeningen tot de fiscale aangifte verzorgen voor een zzp’er, het behoort allemaal tot de taken van Hilgers. ‘We hebben grote concerns in ons klantenbestand die een jaaromzet van 60 miljoen hebben, maar ook zzp’ers. Dat maakt het werk heel divers en mooi. Wij zijn een vraagbak waar de ondernemer met al zijn financiële vragen terecht kan, ook met privévragen over bijvoorbeeld wel of niet je huis verkopen’, aldus Sandra.

Midden in de samenleving

Van diverse stichtingen in Purmerend controleert Hilgers de jaarrekening tegen een vriendelijk tarief. Coby: ’We zijn al veertig jaar lang een Purmerends bedrijf en vinden het belangrijk om ook wat terug te doen. Sandra en ik zijn actief in de Purmerendse samenleving. Zo zit ik al vijftien jaar bij de Purmerendse Regio Ondernemers. Ik heb in verschillende commissies gezeten en tien jaar in het bestuur. Nu maak ik deel uit van de evenementencommissie. Sandra zit in de medezeggenschapsraad van het Da Vinci. Lokale initiatieven, zoals bijvoorbeeld de Purmerendse harddraverij, steunen wij graag.’

Vakorganisatie

Hilgers Accountants heeft een AFM-vergunning. Coby: ’Dit betekent dat we wettelijke controles mogen uitvoeren. Verder zijn we aangesloten bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA), en zijn we lid van vakorganisatie SRA: Samenwerkende Registeraccountants en Accountants-Administratieconsulenten. Deze organisaties zien er op toe dat we ons houden aan de regels van ons vak. Je kunt het zien als een kwaliteitskeurmerk.’

Corona

Het team van Hilgers onderhoudt veel contact met de klant. Sandra: ‘Soms zitten we een vaste dag in de week bij de klant op kantoor om de administratie te verzorgen. Met sommige klanten heb je weer meer contact via internet en telefoon. Voor corona gingen we meer naar de klant toe. Dat viel in één keer weg. Dat was even omschakelen. Daarnaast moesten wij ons de door de overheid aangeboden regelingen snel eigen maken. Veel ondernemers zaten met onzekerheid, met vragen. Dan is het met name belangrijk dat je een luisterend oor biedt. We hebben huilende ondernemers aan de lijn gehad.

Ons eigen bedrijfsuitje naar Parijs, in verband met het veertig jarig jubileum, hebben we helaas moeten afzeggen. We gaan dat op een ander geschikt moment echt nog wel vieren, want veertig jaar is een mooie mijlpaal waar we trots op zijn.’

 

Meer dienstverlening


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden