BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
gemeente
icon-auteur Janine Klein icon-auteur Aangeleverd

Activiteiten in de gemeente

De afgelopen tijd heeft gemeente Waterland contact gehad met verschillende ondernemers. We blikken kort terug en vragen je vooral nog even een talent – en dat kan ook een talentvolle ondernemer zijn – voor de Talentprijs van Waterland aan te melden.

Terugblik ZZP-Event

Op 17 september vond in Monnickendam het ZZP netwerkevent plaats, dat georganiseerd werd door de gemeenten Waterland en Landsmeer. Er waren veel zzp’ers op dit event afgekomen. Wethouder Bas ten Have benadrukte het belang van zzp’ers en samenwerking en gaf het woord aan ondernemer van het jaar 2018, Jan Peter Valk. Eliza Overmars, inkoper bij gemeente Waterland, volgde en gaf meer informatie over hoe je voor opdrachten in beeld kunt komen bij de overheid als zzp’er. Mylene Oudejans inspireerde tot slot de aanwezigen met haar unieke businessverhaal. Na afloop van de presentaties vond een workshop pitchen met feedback plaats, die werd verzorgd door ondernemer Clara Overes. Vanuit de pitches zijn veel contacten gelegd tussen de zzp’ers. De avond werd afgesloten door wethouder Quakernaat van gemeente Landsmeer, die aangaf het event graag een vervolg te willen geven.

Beeldkwaliteitsplan (BKP) Galgeriet

Nadat het BeeldKwaliteitsPlan voor het Galgeriet in de raad werd vastgesteld, is er een workshop georganiseerd. Daaraan nam een viertal architecten deel voor fase 1 ‘Onder de dijk’. De opstellers van het BKP gaven de architecten uitleg over het kader waarbinnen ontworpen kan worden. Zo presenteerde de ontwikkelaar kaartjes van het gebied, waarin de verdeling van de architecten over het gebied te zien was. Een architect ontwerpt zo niet een hele straat, maar blokjes verdeeld over het gebied om te zorgen voor een optimale afwisseling in stijlen. De architecten zijn enthousiast over het BKP en hebben veel zin om mee te werken aan dit projectplan. Het BKP is te vinden op waterland.nl/project/het-galgeriet-monnickendam onder ‘downloads’.

Het project Galgeriet is hiermee in de uitvoeringsfase beland. Inmiddels wordt er overleg gevoerd met diverse ondernemers die interesse hebben zich er te vestigen, o.a. met ondernemers in horeca en toerisme, zittende ondernemers en organisaties op het gebied van kinderopvang en huisvesting voor speciale doelgroepen.

Talentprijs Waterland

Ken je een talentvolle Waterlander die een zetje in de rug kan gebruiken? Of misschien een groep Waterlanders die barst van het talent? Gemeente Waterland wil die persoon of personen voor de verdere ontwikkeling van dat talent een prijs toekennen. Het begrip ‘talent’ wordt daarbij ruim geïnterpreteerd. Een muzikaal of sportief talent, een talent voor innovatie, economie of motivatie… er zijn nauwelijks restricties. Wel belangrijk is dat het talent of de talenten sterke binding hebben met Waterland. De Talentprijs van Waterland wordt op de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie uitgereikt. Talent(en) aanmelden kan nog tot uiterlijk 13 december. Ga voor de spelregels en het aanmeldformulier naar waterland.nl.

Meer gemeente


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden