BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
gemeente
icon-auteur Eigen beeld

Baanstee Noord krijgt meer voorzieningen

Het gaat goed met Baanstee Noord. De afgelopen jaren kwamen er veel nieuwe bedrijven naar het terrein. Momenteel is een aantal bedrijven druk bezig met bouwwerkzaamheden.

Zo vordert de bouw van Louwman, Groenhart, Burger en Co en van Mossel Automotive gestaag. Ook zijn er bedrijven waarvan de bouw alweer gereed is en die hun intrek hebben genomen in hun splinternieuwe bedrijfsgebouw, zoals Stupin.

De afgelopen 5 jaar is er in Baanstee Noord 13,6 hectare grond uitgegeven aan nieuwe bedrijven. Iets meer dan 10 hectare grond is inmiddels in optie genomen en 8,5 hectare is gereserveerd. Vooral bedrijven uit andere delen van Purmerend, de gemeenten Edam-Volendam en Waterland en andere gemeenten uit de regio Zaanstreek-Waterland hebben interesse. Passend in het regionale karakter van het bedrijventerrein is de toegenomen belangstelling vanuit de regio zichtbaar in de vorm van vestigingen van bedrijven uit de hiervoor genoemde regio’s.

Nieuw voorzieningenpunt

De gemeente heeft een contract getekend met EG Retail, een ontwikkelaar van een voorzieningenpunt. EG Retail gaat een tankstation bouwen voor nieuwe duurzame diesel, LNG, benzine en in de toekomst mogelijk waterstof. Het tankstation is toegankelijk voor auto’s en vrachtwagens. Bij het voorzieningenpunt komen ook een Spar, Burger King, Star Bucks en een Go Fresh Bakery. Ook komen er flexibel verhuurbare kantoren.

Zware tijden

Het zijn zware tijden voor veel ondernemers in Purmerend. De maatregelen om het coronavirus terug te dringen worden in veel sectoren hard gevoeld. De gemeente wil ondernemers helpen waar dat kan.

Loket Ondersteuning Ondernemers

Het aantal noodmaatregelen voor ondernemers is groot. Het is niet gemakkelijk om te bepalen waar je gebruik van kunt maken. Ook is het soms een zoektocht bij welk loket je je kunt melden. Ook daarbij helpt de gemeente graag. Je kunt contact opnemen met het tijdelijke Loket Ondersteuning Ondernemers van de gemeente. Dit loket is dagelijks tussen 9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur bereikbaar op telefoonnummer: 0299-452 400.

Meer gemeente


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden