BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
gemeente
icon-auteur Janine Klein

Bruisend bedrijventerrein in wording

Wie over het bedrijventerrein Baanstee Noord rijdt ziet dat de zandvlakte verandert in een bedrijventerrein waar het bruist van de bedrijvigheid. Steeds meer bedrijven vinden de weg naar dit terrein dat volop in ontwikkeling is. Daarom een update van de actuele situatie.

Verschillende bedrijven openden recent hun deuren op het terrein. ‘Zo heeft Garden Party onlangs de oplevering van hun spiksplinternieuwe bedrijfsgebouw gehad en is men nu druk met de inrichting. Het pand aan de Boomkorstraat is een nagenoeg geheel Purmerendse ontwikkeling geworden en is gerealiseerd door Purmerendse bedrijven.’

‘Sinds enkele weken heeft Knook A.G.F. zijn intrek genomen in het nieuwe bedrijfspand aan de Polderweg. Ook het bedrijfsverzamelgebouw ‘Vossenhol’ aan de Polderweg is opgeleverd aan de nieuwe eigenaren. Net voor de zomer heeft Caravan Centrum Waterland de nieuwe showroom en werkplaats in gebruik genomen aan de Polderweg en J.E. Bouw heeft onlangs de eerste paal geslagen voor het nieuwe bedrijfspand aan de Schepnetstraat. Ondertussen is een aantal bouwaanvragen ingediend voor de realisatie van nieuwe panden, die na de zomer van start zullen gaan’, aldus het verkoopteam.

Bouwwegen en riool

Naast de vele bedrijven die hun weg naar de Baanstee Noord weten te vinden is de gemeente ook druk bezig met de infrastructuur op het terrein. Zo zijn de eerdere bouwwegen aan de Vleetstraat en Binnenzeestraat geasfalteerd en is aannemer Markus momenteel druk bezig met de aanleg van het riool en diverse bouwwegen.

Groenhart

Maar er is meer nieuws volgens het verkoopteam: ‘Groenhart is een gevestigde speler in de markt op het gebied van gereedschappen, ijzerwaren en materieel. Het bedrijf begon bijna 100 jaar geleden in de binnenstad van Purmerend tijdens de marktdagen. Inmiddels heeft Groenhart 10 vestigingen in Noord-Holland die bevoorraad worden vanuit het huidige hoofdkantoor op de Baanstee. Het bedrijf is de laatste jaren sterk gegroeid en het huidige centrale magazijn werd hierdoor te klein. Groenhart start daarom dit najaar met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor, centrale magazijn en de winkel op Baanstee Noord. Aan de Polderweg, tegenover Sligro, verrijst binnen een jaar een schitterend nieuw pand dat goed bereikbaar en volop zichtbaar is. Het nieuwe pand wordt in gebruik genomen in het jaar dat Groenhart 100 jaar bestaat. Hiermee beschikt  de eeuweling over circa 1500 m2 winkelruimte, 1000 m2 kantoren en 3500 m2 distributiecentrum. Dit geheel is ontwikkeld volgens hoge duurzaamheidseisen.’   

Meer gemeente


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden