BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
gemeente

Onderdeel van een kwalitatief hoogwaardig bedrijventerrein

Baanstee Noord tussen Purmerdijk en Provinciale weg in Purmerend onderscheidt zich als een netjes ingericht bedrijventerrein. Smaakvol vormgegeven, herkenbaar voor de voorbijrijder en aantrekkelijk voor klanten en personeel. 

Ondernemers met nieuwbouwplannen worden – op kosten van de gemeente – door het serviceteam begeleid bij alle bij nieuwbouw en uitbreiding behorende stappen. Zo is er hulp bij het voldoen aan de juridische eisen van het bestemmingsplan, hulp om bij aanvragen zo veel mogelijk te komen tot een vergunning, er is een duurzaamheidsadviseur om energiekosten te besparen, maar ook een adviseur omgevingskwaliteit om in één keer en zonder tijdverlies het proces met welstandsinstantie Mooi Noord-Holland te doorlopen.

We spreken met omgevingskwaliteitadviseur Richard Colombijn. Met enige regelmaat maakt hij bouwers attent op kansen die ze zelf niet gezien hebben, wat hun ook in de bedrijfsvoering helpt. ‘Ik laat ondernemers zien dat Welstand meer is dan een te nemen hindernis en ook in hun voordeel werkt. Elk bedrijfspand maakt deel uit van een kwalitatief hoogwaardig bedrijventerrein. Je hoeft dus geen geld uit te geven aan een aandachttrekkende luifel, omdat het terrein al opvallend en herkenbaar is. Een eenvoudiger gebouw in mooi materiaal werkt minstens net zo goed.’

‘De financiële waarde op een terrein dat netjes is, is hoger’

Meedenken

Al vanaf het schetsontwerp voor een nieuw bedrijfspand denkt hij mee met bouwers en adviseert hoe het snelst tot de beste bouwaanvraag te komen. ‘Vaak is het afremmen, soms is het stimuleren. Bij reclame op de gevel verwacht je restricties. Van mij mag je de bedrijfsnaam best groot op je pand zetten, als het maar stijlvol en passend in het geheel is. Het lef voor de keuze voor een geel hekwerk is bewonderenswaardig, maar als je buurman een blauw hek neemt, vind ook jij die keuze niet meer zo mooi. Dus is er voor de erfafrastering een voorkeurskleur in een stemmige tint vastgelegd. Die esthetische samenhang is ook in het voordeel van je eigen vastgoed. De financiële waarde op een terrein dat netjes is, is hoger’, benadrukt Richard. ‘Vergelijk het met auto’s; wagens in gedekte kleuren zoals zwart en antraciet zien er chiquer uit. Maar hier en daar een rode Porsche kan best.’

Het hoeft ook qua kosten echt niet overal een Audi te zijn. Baanstee Noord bestaat uit zones: bij de entree en aan de N244 zijn de esthetische wensen hoger. Maar er is ook ruimte voor bedrijven met minder bouwbudget. Richard is al sinds 2010 als stedenbouwkundige betrokken bij de ontwikkeling van Baanstee Noord. In de praktijk zit hij nu vast aan de door hem zelf gestelde randvoorwaarden. Hij heeft vanaf het eerste gebouw meegeholpen, waarna er heel wat panden tot uitvoer zijn gekomen. Richard besluit: ‘We komen altijd tot een oplossing’. 

Meer gemeente


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden