BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
gemeente
icon-auteur Janine Klein

Ontwikkelingen op Baanstee Noord

Baanstee Noord is vol in ontwikkeling. In de vorige editie van ZAAQ stonden we met het verkoopteam van Baanstee Noord van de gemeente Purmerend uitgebreid stil bij de activiteiten op dit bedrijventerrein. Omdat het gebied zodanig in ontwikkeling is, houden wij je graag op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Verschillende bedrijven openden onlangs hun deuren op het terrein: ‘Zo heeft Hesseling Vlees eind 2018 intrek genomen in het nieuwe bedrijfspand aan de Binnenzeestraat. En sinds begin dit jaar heeft Sterq hun pand aan de Boomkorstraat betrokken. Het bedrijf is zelfstandig importeur van hout, plaatmaterialen en hout gerelateerde producten. Carwash4All opende recentelijk de deuren van een hypermoderne wasstraat en prachtig autopoetsstation aan de Polderweg. Ondertussen wordt er ook nog veel gebouwd op het terrein. Het hoogste punt van het pand van Caravan Centrum Waterland is bereikt en ook de bouwwerkzaamheden voor Knook AGF verlopen voorspoedig’, aldus het verkoopteam.

Nieuwe productiehal voor Knook AGF

Knook AGF begon met de verkoop van aardappels in Wijdewormer. Vanaf 1984 levert het familiebedrijf ook groente en fruit, de laatste 20 jaar alles panklaar en gesneden voor grootverbruik. ‘Uitbreiding op de oude plek was niet mogelijk. Dit jaar krijgt Knook AGF een nieuwe vestiging op Baanstee Noord. Met de nieuwe productiehal zijn ze klaar voor de toekomst. Er wordt 2.500 m2 bedrijfspand gebouwd op 5.000 m2 grond. Alle ruimtes zijn straks gekoeld, zodat het hele proces beheersbaar is. In mei hoopt Knook AGF over te gaan, om op tijd klaar te zijn voor de drukke zomermaanden.’

Zonnepanelen op vrachtauto’s

Om producten te koelen, gebruikt Knook AGF de nieuwste technieken: ‘De gemeente stimuleert bedrijven ook om milieuvriendelijk te bouwen. Vanuit de koelmachines wordt warmte gewonnen voor de vloerverwarming van kantoren, kleedruimten en kantine. Zonnepanelen op het dak zorgen voor energie. En zonnepanelen op het dak van de auto’s zorgen voor het gekoeld vervoeren van de producten.’

Meer gemeente


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden