BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
gemeente
icon-auteur Janine Klein

Terugblik ZZP Café Waterland

Zzp’ers zijn in groten getale en in vele beroepsgroepen vertegenwoordigd in de gemeente Waterland en zij leveren een belangrijke bijdrage aan de lokale economie. Om deze groep ondernemers in beeld te krijgen en om inzicht te krijgen in welke ondersteuning en behoeften zij hebben om hun vak uit te oefenen, organiseerde gemeente Waterland op dinsdag 7 november een eerste ZZP Café Waterland.

Dit eerste ZZP Café vond plaats in het Weeshuis in Monnickendam en is een voortvloeisel uit de Economische Agenda van gemeente Waterland. De rode draad van de avond was het uitwisselen van kennis en netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Ruim dertig zzp’ers kwamen af op de uitnodiging van de gemeente. Een divers gezelschap van schippers tot coaches en van juristen tot architecten en media-professionals.

ZZP Café

Wethouder Gabriëlle Bekhuis opende de bijeenkomst en benadrukte de belangrijke rol van deze groep ondernemers in de gemeente. Vervolgens gaf zij het woord aan Lucie van Vliet, sinds mei van dit jaar bedrijfscontactfunctionaris bij de gemeente en in die hoedanigheid gastvrouw tijdens deze eerste bijeenkomst. Aansluitend volgde een voorstelronde. Alle aanwezigen stelden zich voor in de vorm van een pitch van één minuut. Op energieke en krachtige wijze wisten alle ondernemers zich hier te profileren en al direct kwamen leuke kruisverbanden tot stand.

Spreker

Na een korte pauze volgde het relaas van gastspreker Erwin Wijman. Een Waterlandse zzp’er, journalist, schrijver en marketingdeskundige. Hij hield een boeiend verhaal over hoe een ‘klein’ bedrijf grootste dingen kan doen. Een resumé van zijn verhaal: ‘Bewegen als een vlinder en steken als een bij. Dat was het credo waarmee Muhammad Ali in 1964 regerend kampioen Sonny Liston versloeg. De underdog werd king of the world. Op precies dezelfde manier tartte autoverhuurder Avis marktleider Hertz en kregen in Nederland Dirk, Route Mobiel, Tango, Suitsupply, Tele2, Binck en Wakker Dier de marktleiders op hun knieën. Zij spelen het spel rebels, eigengereid, brutaal, speels en snel. Precies als de typische zzp’er in Waterland. Hoe je als zzp’er groot wordt door klein te blijven’.

Netwerken

Na deze presentatie kwam een bruisende netwerkborrel op gang waarin bekenden en onbekenden elkaar wisten te vinden, banden werden aangehaald, ideeën werden besproken en visitekaartjes werden uitgewisseld. Bierderij Waterland verzorgde een bierproeverij en ZagZag had lekkere hapjes klaargezet. De geslaagde bijeenkomst werd rond 22.30 uur afgesloten.

Voor in de agenda: het volgende ZZP Café Waterland staat gepland op 10 april 2018. Locatie en programma worden op een later moment bekend gemaakt.

Meer gemeente


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden