BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
gemeente
icon-auteur Janine Klein icon-auteur Sunforce

Zonnepanelen voor gemeentewerf Waterland

Onlangs is de nieuwe gemeentewerf van gemeente Waterland in Katwoude voorzien van DMEGC panelen met SolarEdge. Waterlandse ondernemer Erik de Jongh van Sunforce heeft het pand voorzien van glas/glaspanelen en SolarEdge omvormers met optimizers. De glas/glaspanelen zijn de nieuwste zonnepanelen op de markt.

Ze nemen het nadeel van zogenaamde degradatie van gangbare zonnepanelen weg. Dat zorgt voor een hogere opbrengstgarantie en een langere levensduur. Daarnaast heeft men gekozen voor SolarEdge. Achter ieder paneel zit een optimizer gemonteerd. Hierdoor werken de panelen niet in een string, maar per paneel. Als er schaduw op een paneel valt, schakelt het desbetreffende paneel uit, maar blijft de rest gewoon werken. Dit is anders met een stringomvormer, want daar vallen alle panelen, die samen met het ‘schaduwpaneel’ in een string zitten, tegelijkertijd uit. Dit heeft veel invloed op de opbrengsten. In totaal zijn er door Sunforce 100 panelen gemonteerd op het dak aan de Hoogedijk.

Meer gemeente


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden