BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
retail
icon-auteur Janine Klein icon-auteur Rick Leeman

100-jarig Groenhart ontvangt Predicaat Hofleverancier

Voor Groenhart begon het ondernemerschap in 1920 in de binnenstad van Purmerend. Na verhuizingen naar De Koog en vervolgens Baanstee-West, opende het familiebedrijf in de zomer van 2020 het nieuwe hoofdkantoor met winkel en distributiecentrum in Baanstee-Noord. Op zondag 4 oktober werd het jubileumjaar extra feestelijk door de overhandiging van het Predicaat Hofleverancier.

In de beginjaren bestond de klantenkring voornamelijk uit boeren en tuinders. In de winkel aan de Westerstraat wisten ook steeds meer semiprofessionele klussers en bouwbedrijven de weg naar Groenhart te vinden. In de jaren ‘80 werden de eerste grote stappen richting de zakelijke markt gezet. Stap voor stap groeide Groenhart uit tot gerespecteerde bouwtechnische groothandel met 10 vestigingen in Noord-Holland. In 2012 is Jurjen Groenhart als vierde generatie toegetreden tot het familiebedrijf en sinds 2018 is hij als algemeen directeur, samen met het Management Team (MT), verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Predicaat Hofleverancier
Dat een 100-jarig jubileum iets is om trots op te zijn, staat voor het MT als een paal boven water. Jurjen Groenhart: ‘Het voelt heel bijzonder om deze Koninklijke onderscheiding te ontvangen voor het werk dat de vorige generaties met hun ondernemerschap en passie hebben opgebouwd. Bovendien een groot compliment voor al die collega’s die zich in de jaren aan ons familiebedrijf verbonden hebben, zich bij ons thuis voelen en door hun inzet en betrokkenheid dit succes mogelijk maken.’

Uitreikingen
Hoewel Groenhart de opening van het nieuwe pand en de uitreiking van het predicaat groots wilde vieren, gooide corona tot tweemaal toe roet in het eten. Om het moment niet helemaal voorbij te laten gaan is op zondag 4 oktober in kleine kring stilgestaan bij deze bijzondere gebeurtenissen. Jan Groenhart ontving het eerste exemplaar van een uniek jubileumboek en vervolgens overhandigde burgemeester Don Bijl aan Jurjen Groenhart het Predicaat Hofleverancier.

Over Groenhart
Groenhart is specialist op het gebied van ijzerwaren en gereedschappen. Het familiebedrijf telt 140 vakkundige medewerkers en levert meer dan 15.000 voorraadartikelen voor de bouw aan meer dan 15.000 professionele afnemers. Groenhart heeft vestigingen in Purmerend, Zwaag, Alkmaar, Wormerveer, Heerhugowaard, Schagen, Westzaan, Grootebroek, Heemskerk en Volendam. Voor meer informatie en de webshop ga je naar www.groenhart.nl.

Meer retail


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden