BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
retail
icon-auteur MomentsbyKelly

Koop Lokaal actie van Purmerendse ondernemers

Deze tijd van het jaar is bij uitstek de tijd om uitgebreid te winkelen. Om cadeautjes te kopen voor je geliefden en tussendoor lekker neer te strijken voor een kop koffie met wat lekkers of een uitgebreide lunch. Reden voor een aansprekende promotiecampagne, op initiatief van stichting Purmerend 2000 Plus, waarin het Purmerendse bedrijfsleven samenwerkt met de gemeente Purmerend om de lokale economie te versterken.

De slogan ‘Ik koop bij een winkelier van hier’ is de rode draad in deze campagne. Dat Purmerend veel te bieden heeft op het gebied van winkels, zowel in de wijkwinkelcentra, de Beemster als in de binnenstad, is een publiek geheim. ‘We horen dat veel terug van ons winkelend publiek’, vertelt Henk Schulte, voorzitter van de Purmerendse Binnenstad Ondernemers. ‘Je staat er misschien niet elke dag bij stil, maar het aanbod van lokale winkels is bij ons een stuk hoger, in vergelijking tot de andere winkelsteden in de regio. Dat is iets wat consumenten erg waarderen. Om dat zo te houden is het belangrijk dat inwoners hun aankopen blijven doen bij de lokale ondernemers en niet bij de online giganten.’

Eindeloos passen

Waar kun je last minute nog een cadeautje kopen, dat parfum even ruiken voordat je ‘m koopt en eindeloos passen totdat je jouw perfecte schoenen gevonden hebt? Winkelen in echte winkels is gewoon veel fijner. De gezelligheid, de feestverlichting en de persoonlijke aandacht in de winkels: je decemberaankopen doen is sfeervol bij de ‘winkelier van hier’.

Winactie

Om het extra feestelijk te maken is er is een winactie op touw gezet waarbij cadeaubonnen van Purmerend Winkelstad te winnen zijn. ‘Meedoen is heel gemakkelijk’, zegt Henk. ‘Koop je iets bij een lokale winkel, dan doe je je originele aankoopbon, voorzien van je contactgegevens, in een van de inleverboxen in Purmerend of Middenbeemster. Elke vrijdag verloten we vier cadeaubonnen van €100 onder de inzenders. En in de laatste week is er zelfs een extra prijs van €250,- te winnen.’

Meer retail


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden