BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
retail
icon-auteur sandra van der meulen icon-auteur sandra van der meulen

TOP VLEES EN VIS BIJ SLIGRO

De één kun je ’s nachts wakker maken voor een mooi stuk Ibérico, de ander voor een heerlijke zeeduivel. Bij Sligro Purmerend werken ze dagelijks met de mooiste stukken vlees en vis.

Mathieu Hendriks en Dennis Buis runnen respectievelijk slagerij Kaldenberg en visafdeling Smitvis in Sligro Purmerend. Mathieu vanaf het begin dat de Sligro open ging (nu vijf jaar geleden), Dennis sinds ruim twee jaar. Gemeen hebben beide heren dat ze urenlang vol passie over hun vak en producten kunnen praten. Uitgepraat raken ze nooit over dat mooie stuk vlees of vis.

Beste slager

Slagerij Kaldenberg bestaat ruim 75 jaar en telt 52 vestigingen in Nederland en België. Het vlees is van topkwaliteit en wordt uit de hele wereld gehaald, tot Zuid-Amerika aan toe. ‘Ieder jaar is er een landelijke wedstrijd waar alle vestigingen aan mee doen. De winkel wordt dan onverwachts bezocht en beoordeeld en je krijgt bijvoorbeeld een opdracht om een omzetstijging te realiseren op een bepaald product. De wedstrijd gaat over het hele jaar. Twee jaar terug zijn we derde geworden en dit jaar eerste. Daar zijn we enorm trots op, we hebben er met het hele team keihard voor gewerkt. We hebben een mooie beker gewonnen, een etentje met het personeel en een werkgerelateerde reis’, aldus Mathieu.

Het adviseren van de horeca-eigenaar of een MKB klant vindt Mathieu mooi aan zijn werk. ‘Tuurlijk hebben we mooie vleespakketten liggen voor de barbecue, maar het leukste vind ik als een klant vraagt of ik voor hem een mooi en lekker pakket kan samenstellen. Dan ga ik helemaal los.’

MATHIEU: ‘We zijn trots dat we tot beste slager zijn uitgeroepen’

Barbecuewedstrijd

Het buiten koken wordt steeds populairder. Daarom wordt op 9 juli een barbecuewedstrijd gehouden en zijn er demonstraties. ‘We hebben dan een mooi varken aan het spit en die moet natuurlijk ook opgegeten worden.’

Mosselpan

Het volgende evenement staat ook al op de planning bij Sligro. Dennis: ’Op 17 september is er een groot mosselfeest op de parkeerplaats met de grootste mosselpan ter wereld. De mossel is in september op zijn lekkerst qua vlees. We gaan de mosselen op Spaanse wijze klaarmaken. Samen met de groenteboer en de bakker maken we totaalpakketten die de klanten dan ook kunnen kopen.’
Dennis is opgegroeid in IJmuiden. ‘Dan heb je twee keuzes qua werk: in de vis of in de metaal. Ik koos voor het laatste, maar was er na drie maanden al klaar mee. Mijn broer zat in die tijd in de vis en vroeg of ik bij hem wilde werken. Ik was gelijk verkocht. De vrijheid van de mooiste producten uitzoeken in de vishal en het adviseren van de klant vind ik heerlijk aan mijn werk. Ik leg er al mijn liefde in. Niks mooiers als een klant terugkomt en je een compliment geeft voor het heerlijke visje!’

Ruim twee jaar geleden kwam hij bij Sligro terecht. ‘Ik woonde inmiddels in Purmerend en dan droomde ik als ik voor het stoplicht stond om hier te mogen werken. Dat ik lekker op mijn fiets naar mijn werk zou kunnen. Die droom is werkelijkheid geworden.’

Meer retail


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden