BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
samenwerking
icon-auteur Janine Klein icon-auteur Photo Eiko.nl

5 vragen aan…

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Reinout van Asbeck. Sinds 20 jaar zelfstandig ondernemer en partner bij The Changing Company. Ik word enthousiast van het begeleiden van teams in een verandering. Als organisatie ontwikkelaar ben ik de onafhankelijke sparringspartner voor keyplayers.Vervolgens regisseer (duw en trek) ik op alle niveaus om de verandering in de praktijk te laten werken. Verandering zorgt voor spanning, onzekerheid en twijfel.

Je spant je in voor een Broodfonds. Wat houdt dat in?

Die spanning, onzekerheid en twijfel kan ook gelden voor ondernemers, bij wie pech en ongeluk om de hoek komt kijken. Dan kun je zomaar een paar maanden of jaren niet werken. Het betekent dat je als zelfstandig ondernemer zonder inkomen komt te zitten. Die verandering moet je wel op kunnen vangen. Daarvoor is het Broodfonds ‘Broodje Broek’ opgericht. Sinds een half jaar ben ik daar voorzitter van.

Voor wie is het geschikt?

Ons Broodfonds ‘Broodje Broek’ bestaat uit ruim veertig ondernemers uit Waterland, die elkaar kennen en vertrouwen. Over je Broodfonds beslis je samen, daarom is het belangrijk dat je elkaar kent. Daarom moet ook iedereen akkoord zijn als je mee wilt doen in het fonds en moet je uit Waterland komen. We hebben uiteenlopende beroepen in Broodje Broek: van fotografen en coaches tot aannemers en timmermannen.

Hoe werkt het?

Je steunt elkaar bij ziekte. Daarvoor zet je elke maand een vast bedrag opzij. Dat geld blijft van jou. Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen schenkingen om van te leven. Die kun je maximaal twee jaar achtereen krijgen. Bij ons Broodfonds blijkt in de afgelopen jaren dat het aantal ziekmeldingen beperkt is en niet langer dan een aantal maanden duurt. Naast dat je bij ziekte een beroep op elkaar kan doen, zien we ook steeds vaker dat mensen elkaar weten te vinden als het om ‘opdrachten’ gaat. Eigenlijk is het een economisch en sociaal netwerk.

Waar is meer informatie te vinden?

Op de website van het landelijke Broodfonds vind je meer informatie: broodfonds.nl. Mocht je meer informatie willen, dan kun je me altijd mailen op reinout@vanasbeckadvies.nl. 

Meer samenwerking


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden