BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
samenwerking
icon-auteur Sandra van der Meulen

5 vragen aan…

Wie ben je en wat is je betrokkenheid bij Breedband Beemster?

Mjin naam is Frank van Boven, voorzitter van Stichting Breedband Beemster. Dit is een door de gemeente Beemster officieel erkend burgerinitiatief. Provincie Noord-Holland ondersteunt het initiatief met een subsidie voor het uitvoeren van de vraagbundeling.

Waarom is breedband voor jullie stichting een belangrijk onderwerp?

Snel en betrouwbaar internet wordt gezien als een nutsvoorziening, maar is het helaas niet. Marktpartijen investeren liever in goedkope aansluitingen in dorpen en steden dan dure aansluitingen in het buitengebied. Snel en betrouwbaar internet is belangrijk, juist ook voor boeren in het buitengebied die gebruik maken van melkrobots, voor thuiswerkers en ook steeds meer voor ouderen die met technische hulpmiddelen langer thuis blijven wonen. Daarnaast is het gewoon niet meer weg te denken in de huidige maatschappij.

Hoe staat het ervoor?

Vier jaar geleden hebben we een succesvolle vraagbundeling gedaan. 48% van de Beemsterlingen heeft destijds een abonnement afgesloten. Door de lange tijd die nodig was om de financiële middelen te werven en de vervelende situatie dat provider Plinq zich terugtrok door de druk van KPN, moest dit jaar de vraagbundeling opnieuw gedaan worden.

In de nieuwe vraagbundeling zitten we op dit moment nog maar op 28%. Opvallend hierin is wel dat in het buitengebied 58% een abonnement heeft afgesloten en juist deze mensen worden gedupeerd als het initiatief niet doorgaat. Het te lage aantal aanmelding komt doordat we weinig vrijwilligers hebben om langs de deur te gaan en we door krapte op de arbeidsmarkt geen uitzendkrachten kunnen krijgen. Deze uitzendkrachten hebben in de vorige vraagbundeling een nadrukkelijke bijdrage geleverd.

Het geld voor de aanleg staat al klaar, maar dan zal wel 50% van de Beemsterlingen mee moeten doen! Wij geloven er nog steeds in en we blijven ons inzetten om de 50% te halen.

Dus men kan zich nog aanmelden?

Jazeker! Er kan nog steeds aangemeld worden op www.breedbandbeemster.net. Daarnaast heeft iedereen een folder en inschrijfformulier in de brievenbus ontvangen. Deze kan ook ingevuld en opgestuurd worden. Hoe eerder we de benodigde 50% behalen, des te eerder kan het ook gerealiseerd worden.

Waar kan men terecht voor meer informatie?

Informatie kan gevonden worden op www.breedbandbeemster.net en op Facebook van Breedband Beemster.  

Meer samenwerking


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden