BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
samenwerking
icon-auteur Thierry van der Weide icon-auteur Christy Rijser

Waterland Werkt: dé kans om je bedrijf te profileren!

Iedereen heeft het over vorig jaar als hij of zij over Purmerend Werkt praat. Toch was het afgelopen januari dat de eerste editie van Purmerend Werkt plaatsvond. De volgende editie heet Waterland Werkt en vindt bij de bedrijven op locatie plaats: op 31 januari en 1 februari.

Deze nieuwe insteek is op verzoek van veel deelnemers aan Purmerend Werkt: zo stellen we de deelnemende bedrijven nog beter in staat om te laten zien wat ze in huis hebben. Dus alle organisaties die op zoek zijn naar kandidaten voor vacatures, trots op hun bedrijf zijn en dat willen laten zien, zaken willen doen, naamsbekendheid willen verkrijgen of vergroten, willen netwerken, of hun maatschappelijke betrokkenheid willen tonen, krijgen hiermee nog meer de gelegenheid uit te pakken. Purmerend Werkt – met de Purmerendse focus – trok afgelopen januari zo’n 10.000 bezoekers, ga eens na wat Waterland Werkt u kan opleveren?!

Sinds 7 oktober is de inschrijving geopend. Iedere organisatie die aan de inwoners van de regio Waterland wil laten zien waar zij goed in is en waarom ze dat als beste kan, kan zich aanmelden via www.waterlandwerkt.info. Tijdens de aanmelding wordt meteen de mogelijkheid geboden een eigen bedrijfspagina aan te maken.Via die bedrijfspagina op de website kan de deelnemende organisatie zich profileren bij de bezoekers. Deze bezoekers kunnen vele verschillende soorten mensen zijn: collega-ondernemers, docenten, leerlingen, hun (groot)ouders, werkzoekenden en andere belangstellenden.

Voor iedere organisatie is dit een uitgelezen kans om te laten zien wat je doet en waarom je de beste bent!

Een belangrijk verbeterpunt van Purmerend Werkt, was de opdracht voor de leerlingen die op bedrijfsbezoek gingen. Moesten ze afgelopen januari 80 bedrijven langs voor stempels, stickers en handtekeningen, nu gaan ze bij twee bedrijven op bezoek die passen binnen het keuzeprofiel van hun opleiding. Eén bezoek brengen ze aan een organisatie buiten hun profiel. Van die bezoeken maken ze vervolgens een presentatie. Dit helpt hen om na te gaan of de carrièreperspectieven van hun profiel ook echt passen bij wat ze zelf willen. En dat is belangrijk want het is best lastig om te bepalen wat voor soort werk bij een opleiding hoort. De organisatie van Waterland Werkt is met alle middelbare en MBO-scholen in de regio in gesprek over deelname; de meesten hebben hun deelname al toegezegd. Ook met het HBO en enkele universiteiten vinden gesprekken plaats om hen te laten meedoen.

De organisatie achter Waterland Werkt, denkt ook aan het vervoer tussen de deelnemende bedrijven. Uitgangspunt is dat leerlingen zoveel mogelijk de fiets pakken. Voor bezoeken aan ondernemers buiten de eigen woonplaats is dat minder voor de hand liggend. We zijn daarom in gesprek met EBS. Het OV-net in Waterland is redelijk dekkend, maar niet volledig. Daar waar nodig zou extra vervoer een oplossing kunnen zijn. Ook kan het zijn dat op bestaande lijnen extra bussen nodig zijn. Hierover volgt in de toekomst meer informatie.

Wilt u meedoen aan Waterland Werkt? Meld u dan nu aan! De inschrijving sluit op 30 november, zodat nog tijd genoeg is om de organisatie voor de twee dagen goed voor te bereiden. Na 30 november beginnen we met een grootse mediacampagne om alle inwoners van de regio te attenderen op het evenement en hen weer in grote getale te enthousiasmeren voor een bezoek aan de prachtige bedrijven en instellingen in de regio Waterland.

Waterland Werkt biedt ook de gelegenheid tot sponsoring. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan op de website www.waterlandwerkt.info of mail naar info@waterlandwerkt.info.

Meer samenwerking


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden