BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
samenwerking
icon-auteur Sandra van der Meulen icon-auteur Sandra van der Meulen

WATERLAND WERKT voor de hele regio

Ondernemers, werkzoekenden, leerlingen en studenten kunnen elkaar op zondag 2 oktober ontmoeten op het evenement Waterland Werkt in Purmerend.

Waar in 2019 de eerste editie een groot succes werd onder de naam Purmerend Werkt, gaat de organisatie het nu nog grootster aanpakken: heel Waterland is welkom op dit evenement. ‘Maar liefst 80 bedrijven en 10.000 bezoekers kwamen in 2019 op het eerste evenement af. Toen werd het in P3 en op verschillende locaties in de binnenstad, waaronder op de Koemarkt, in een grote tent georganiseerd. De behoefte om elkaar te ontmoeten bleek zo groot te zijn dat het evenement op alle fronten slaagde. De twee jaren daarna kon het niet doorgaan in verband met corona’, vertelt Nancy Burrie, beleidsmedewerker economie en arbeidsmarkt bij de gemeente Purmerend.

De Koog

Waterland Werkt wordt op zondag 2 oktober van 12.00 tot 17.00 uur op industrieterrein De Koog gehouden. ‘De scholen en H20 staan deze dag helemaal in het teken van Waterland Werkt. Er zijn stands verdeeld over de verschillende locaties, maar ook buiten staan bedrijven die daar hun groot materieel uitstallen. Daarnaast roepen we de bedrijven op De Koog op om hun deuren deze dag open te stellen’, vertelt Saskia Pijnenburg, advocaat bij Abma Advocaten en bestuurslid bij de PRO.

‘De behoefte om elkaar te ontmoeten bij ondernemers, onderwijs en werk-zoekenden is groot’

Kennis

Waar een leerling op 2 oktober op zoek kan gaan naar een stageplek, kan een werkzoekende informatie verkrijgen bij verschillende bedrijven of opleidingsaanbieders. ‘Het is zo belangrijk om meer kennis over een bedrijf op te doen door in gesprek te gaan met iemand die daar werkt. Deze dag heb je de kans om met heel veel Waterlandse bedrijven kennis te maken. Misschien zijn er beroepen waar je het bestaan niet van wist. Voor ondernemers is dit omgekeerd ook een prachtige kans om zich te presenteren als Waterlands bedrijf’, legt Marieke Bremer uit namens de Purmerendse Scholen Gemeenschap. De PSG is ook van de partij, net als andere scholen en opleiders uit de hele regio Waterland, denk bijvoorbeeld aan de Triade uit Edam.

Achter de schermen is het kernteam van veertien man, afkomstig uit bedrijfsleven, onderwijs en gemeente, druk bezig met alle voorbereidingen voor dit grootse evenement. Nancy: ‘We hopen dit jaar op minstens 100 deelnemende bedrijven en instellingen. De inschrijving is inmiddels geopend via waterlandwerkt.nl. Ook zijn sponsoren meer dan welkom, want het evenement is gratis te bezoeken voor het publiek.’ Je kunt contact opnemen met de organisatie over de mogelijkheden.

Meer samenwerking


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden