BEKIJK HIER HET ZAAQ MAGAZINE
toerisme
icon-auteur Janine Klein

Uitbreiding historische vloot

Naast skûtsje Vrouwe Francina hebben Pirka en René (zeilen-monnickendam.nl) nu een tweede zeilschip voor de verhuur. Zij zagen dat er voor groepen van 12-15 personen geen geschikt aanbod was in Monnickendam en daar is met de komst van de Dankbaarheid een einde aan gekomen. Het schip komt van scheepswerf Duijvendijk dat rivierschepen bouwde. Die moesten bij tegenstroom ook geld verdienen en dat lukte alleen als het goede snelle rompen waren, die na de overstag vlot op gang kwamen, zonder door tegenstroom teveel teruggezet te worden.

Vanaf het achterdek van de Dankbaarheid zie je hoe rond de reling loopt. Dit is echt uniek, helemaal nergens een recht stuk. Ook onder water is het schip helemaal rond. Ten koste van het laadvermogen, maar ten bate van de zeileigenschappen. Het schip kan dus met tegenwind toch de Gouwzee op zeilen, terwijl andere schepen met motor richting vaargeul moeten. Minstens zo uniek: het roefje (de oude schipperswoning achterop het schip) heeft nog de originele intimmering uit 1890. Door de aankoop van de Dankbaarheid hebben Pirka en René het schip gered van de woningmarkt en is het historische schip een prachtige uitbreiding van de zeilvloot van Monnickendam geworden. Het schip is gelegen aan ’t Prooyen in Monnickendam en binnenkijken is
uiteraard mogelijk!

Meer toerisme


zaaq-mediakaart

Heb jij een goed ondernemersverhaal?

Dan is ZAAQ hét platform om hier aandacht aan te besteden. Met één regionaal magazine, online exposure op ZAAQ.nl en diverse social media kanalen bieden wij een uitgebreid zakelijk netwerk.

Bekijk de mogelijkheden